Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lola13

czy chomiki śmierdzą?

Polecane posty

Gość lola13

Chcialabym mie chomika ale moja mama nie chce sie zgodic bo mowi ze jak trzyasz chomika to mu strasznie w klatce smierdzi, bo kiedys jak bylam mala to wtedy mielismy jednego i ponoc wlasnie takie zapachy sie rosznosily. Chcialam sie was zapytac czy to prawda i czy w ogole nie smierdzi czy troszke jednak ale nie za mocno czy srednio a moze mocno? Po za tym chcialabym zebyscie mi polecili jakas stronke int. o tych zwierzetach zebym sobie mogla poczytac i jeszcze - czy sa odmiany bardzo wlochatych chomikow? Jak sie takie nazywaja?

Gość chomiczara
no smierdza smierdza ale tylko wtedy jak im sie nie wymienia trocin wystarczajaco czesto. a te wlochate chomiki to chyba chomiki syryjskie czy jakos tak;)

Gość kup koszatniczke nie śmierdzi

Gość chomiczara
tak tak i dzungalskie sa male i maja krotka siersc a syryjskie rosna wieksze i maja dluzsza siersc;) chyba o te chodzi, bo nie widzialam innych o dluzszej siersci:P

Gość lola13
czyli smierdza chomiki i niewymienione trociny czy tylko niewymienione trociny a chomi nie?

śmierdzą:O ja mialam kiedys ale sie nim nie zajmowalam:p tylko starzy...wiecej se zadnego zwierzaka nie kupie..:P:>

śmierdzą:O ja mialam kiedys ale sie nim nie zajmowalam:p tylko starzy...wiecej se zadnego zwierzaka nie kupie..:P:>

Gość makiełka
Chomiki same w sobie nie smierdzą. Jesli będą śmierdzieć, to znak ,że o nie nie dbasz i nie wymieniasz trocin. Zreszta mozna je trzymac na granulacie i wtedy zapachu nie ma prawie wcale. :-)

Gość chomiczara
a moim zdaniem wszystkie grozonie maja taki charkterystczny zapach :P i jak sie takiego ma to trzeba czesto zmieniac trociny i bedzie spoko:)

Gość rain killer
chomiki mają takie gruczoły i troche śmierdzą :O świnki morskie mniej ale też trochę jadą :P

Gość lola13
a można je kapac? zeby nie smierdzialy?

Gość chomiczara
jak nie wymienisz trocin to chomik tez bedzie nimi smierdzial:P

Gość chomiczara
jak zastanawiasz sie nad innymi tego typu zwierzatkami oprocz chomika to odradzam myszoskoczka;) fajnie wyglada i wydaje sie byc sympatyczny,ale to co robi w nocy to nie do zniesienia jest:P skacze,drapie,rozbija sie po scianach:P kiedys mi zwiaz z klatki i moje pieski mialy niezly ubaw:P dobrze ze go nie zlapaly:) ukryl sie za telewizorem:)

Gość koobi
My im pewnie też śmierdzimy. Człowiekiem.

Gość chomiczara
zwial*

Gość Kiniaczek
Miałam chomiki dżungarskie, teraz mam roborowskie. Często im sprzątam, więc nie śmierdzą. Ale podobno te syryjskie to już śmierdzą. Może dlatego że są większe? Osobiście polecam dżungarki, bo bardzo łatwo je oswoić, natomiast roboraki są do dziś dzikie.

jak bylam mala tez mialam chomiki i pamietam ze im wymienialam trociny raz na tydzien, dwa tygodnie. teraz mam krolika miniaturke i czasem jedzie juz w ten asm dzien :O ale nie zamienilabym mojeg kroliczka na zadne inne zwierzatko :)

nie,nie smierdza jak im czesto sprzatasz, bo jak nie sprzatasz to smierdza:P

miałam kilka chomików i żaden nie śmierdział:) Wystarczy -jak juz tu pisali -im sprzątać odpowiednio często. Właściwie to jedyne co śmierdzi z chomika to jego siki;) Ale jak wstawi mu sią mały słoiczek do rogu akwarium.klatki i tam włoży się troche trocin, które wcześniej obsikał to się chomik nauczy lać do słoiczka. Moje wszystkie się błyskawicznie nauczyły. I potem wyjmuje się myje słoiczek i myje :)

Gość A czy świnka morska śmierdzi
Bo chcę kupic ,mam chomiczka i nie śmierdzi ,często mu zmieniam trociny.

świnkę morską raz miałam (przez 4 lata), szczerze mówiąc trochę bardziej śmierdzi od chomika, bo nie robi takich suchych bobków jak chomik. Trzeba jej zmieniać częściej. Ale świnki są super, moja tak się nauczyła, że jak ją wypuszczałam z akwarium to chodziła za mną po całym mieszkaniu krok w krok :)

Swinki-samce znacza teren i smierdza troche.Polecam samiczki bardziej,nie czuc ich tak.

Gość A czy świnka morska śmierdzi
Dzięki,właśnie chce kupić samiczke ,ale podobno jak mała to niezabardzo można rozpoznać płeć. Moja siostra cioteczna przez kilka lat miała świnke i jak zachorowała jej to poszła z nia do weterynarza i okazało sie że to jest samczyk. Była zaskoczona.bo pan w sklepie zoologiczny sprzedał jej niby samiczkę. Ale trzeba zarykować może się akurat da rozpoznać. Pozdrawiam.

Gość zwykle są
sprzedawane samce jeżeli uda ci się kupić samiczkę, to może się okazać, że za X czasu urodzą się młode radziałbym poczytać więcej o świnkach m. mam świnkę miałam chomiki wszystkim trzeba sprzątać i myć "pojemniki", śwince m. jednak częściej. jak już ktoś pisał powyżej polecam koszatniczkę (miałam, musiałam oddać z powodu wyjazdu), czysta (kąpie sie w piasku), nie śmierdzi- no chyba, że naleje do piasku i on zacznie śmierdzieć. Mądra ale i bardzo wrażliwa. kurde rozpisałam się a to taki płytki temat... pozdrawiam

świnki samczyki mają z tyłu takie jakby wystające coś;) jakby jajka :P No nie wiem jak to opisać, ale miałam własnie samczyka i tak to wyglądało, taki kuperek :) A koleżanka miała samiczkę i ona nie miała czegoś takiego :D http://swinkimorskie.org/kupowanie.htm w tym linku po prawej stronie masz zdjęcia o płci świnek -mozna je powiększyć :) 🖐️

Gość ut5f98f5t6g9
ja mam chomika i dzungarskie nie smierdzom a moja kolezanka ma syryjskiego i tak smierdzi

Gość majsablijs
pachna gównem :D

Podobno ludzki zapach jest dla małp wielkim smrodem.. Każde zwierzę troche śmierdzi. Dbaj to zminimalizujesz zapach