Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kociaczek.

Jak nauczyc 6 tyg. kotka , by jadl inne rzeczy nicz mieso?

Polecane posty

Gość kociaczek.

Lubi oprocz tego bialy ser , ale nie daje mu , bo ma po nim rozwolnienia. Jajka nie chce , ryzu ntez nie , kurcze francuski piesek.Jak go nauczyc jedzenia innych rzeczy??

Kociaczek już Ci pisałam odpowiedź , ale mozesz jeszcze spróbować z gerberkami - takimi dla dzieci . Albo sucha karma np.Royal Canin ma w ofercie taką dla zupełnych maluchów , mozna ją dodatkowo lekko namoczyć ,żeby była bardziej miekka. Mozesz dawać trochę gotowanej ryby . Spróbuj ryż z marchewką i kurczakiem - wszystko gotowane i rozdrobnione. A jak go nauczyć , na poczatek mieszać z tym co chetnie je .

Nie przejmuj się, moja Kicia tez wybrała raz a dobrze, wołowinke bez kości. Czasami skubnie sucha karmę, bo może jej witaminek brakuje, ale preferuje surowe mięso, to jest kot, drapieżnik:D

Kły i pazury , szczera prawda :D Mój kocur też wybrał raz , a dobrze , tylko dla odmiany sucha karme . I w ta i w ta strone ma to minusy , taka monotonia , to koszmar w przypadku koniecznosci zmiany jedzenia .

Mojemu kotu nie zmienię jedzenia, najwyżej go oszukam kupując pręgę a nie czyściutka wołowinke, je cos tam jeszcze, ale bez kawałka surowego mięsa zjadłaby mnie chyba;)