Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wystraszona strasznie

Ratunku! Poradzcie cos! Pekla nam prezerwatywa!!!

Polecane posty

2 godziny temu kochalam sie z chlopakiem, pekla prezerwatywa, nie zauwazylismy tego. To moj 18 dzien cyklu. Cykle mam srednio 30 dniowe, ale kiedy spodziewam sie okresu w tym miesiacu nie wiem.Ostatni okres byl dziwny, zaczalo sie plamienie (8 maja), potem skonczylo i normalne silne krwawienie powrocilo 10 maja...gospodarka hormonalna mi siadla...nie wiem, trudno mi z tego powodu przewidziec, kiedy bede miala nastepny okres. Dzis 18 dzien lixczac od tego duzego krwawienia, od 10 maja...sluz od paru dni jest skapy, gesty i lepki....ten typowo owulacyjny juz sie skonczyl. Jestem przerazona, czy mam jutro isc do ginekologa po postinor, czy darowac sobie? Mam chora watrobe, wszelkie hormony i silne leki sa dla mnie nie wskazane. Jaka Waszym zdaniem jest szansa na ciaze? Czy kazdy gin przypisze postinor? Dodam ze po stosunku szybko umylam sie w wodzie z octem, takze od srodka...zerwalam sie z lozka is zybko pogieglam do lazienki, wszystko ze mnie od razu wyplynelo. Help, doradzcie cos!!!!:(

Gość bellaaa
kurcze nie wiedziałam ze tyle ludzi ma takie problemy :) wiesz ja bym na twoi miejscu wzieła tabletk en awszelki wypadek niz potem sie zadreczac chorymi myslemi.. wiem jaki tto strach tez tak kiedys miałam.. i wtedy nic nie wziełam a potem załowałam. jak wy to zrobiliście ze pekła?!

sucho sie jakos strasznie zrobilo i chyba pekla od tarcia:( Pierwszy taki moj przypadek od wielu lat. Czy postonor bardzo wplywa na zdrowie? Rozregulowuje miesiaczki itd?? Wiem ze jest topik na ten temat, ale ma tak duzo postow, ze nie jestem teraz w stanie zeby sie w to zaglebiac:(

Gość Kurde...
A po co się myłaś w wodzie z octem??? :o

Gość bumblebee
niestety nie umiem ci pomoc... ale to strasznie duza dawka hormonow na pewno jakos działa na organizm.. idz do ginekologa jutro. serio bo ta mysl nie da ci normalnie zyc..

Gość M***
wedlug mnie powinnas liczyc 20 dzien (od 8 maja), bo wlasnie tak sie czasem zaczyna okres - plamieniem, najplodniejsze sa 12-17 dni cyklu i wtedy nalezy sie zabezpieczac, jesli nie zazywasz pigulek... a poza tym, jak moglas dopuscis do tego, bys byla sucha?? moglas sie liczyc z taka ewenetualnoscia, ze prezerwatywa moze ulec peknieciu... na Twoim miejscu na pewno nie poszlabym jutro do lekarza po postinor tylko po rade... zycze powodzenia

Woda z octem---> wiem ze to moze glupie, ale nie wiedzialm co z robic, a to przepis mojej babci, kiedys tak sie kobiety zabezpieczaly. Nie wierze w to, ale co bylo robic:( Plemniki sa zasadowe, ocet kwasny. Kwas plus zasad rowna sie sol plus woda, zobojetnia sie to...teoretycznie:( Nie smiejcie sie, az mi sie rzygac chce ze strachu.

Gość samotna20
pedz do ginekologa i popros o recepte na postinor trzeba zazyc w ciagu 72 godzin od stosunku powodzenia trzymam kciuki

Gość samotna20
pedz do ginekologa i popros o recepte na postinor trzeba zazyc w ciagu 72 godzin od stosunku powodzenia trzymam kciuki

Gość pewnieże
Idź do gina.Weź zapiski kiedy masz okres.I na spokojnie przeanalizujcie co i jak.Postinor to szokowa dawka hormonów,ale lepiej wziąć niż umierać ze strachu albo faktycznie zajść.

Gość M***
glupie nie glupie, wazne, ze jeszcze jakos myslalas o tym... podziwiam Ciebie jedynie, ze nie balas sie (mimo wszystko) z jednym zabezpieczeniem kochac przy takiej suchosci!! nie mysle, ze glupio zrobilas, ale moglas sie liczyc z konsekwencjami...ale... wydaje mi sie, ze wszystko bedzie dobrze, zwazywszy na ten - wg mnie - 20, a nie 18 dzien cyklu:-)

Gość samotna20
postinor wywoluje szybciej miesiaczke i nie pozwala na zagniezdzenie zaplodnionej kom jajowej w macicy 1 cyk bedziesz miec wachcania a potem ustapia nie ma sie co martwic POSTINOR najlepszy pozdro

Gość Kurde...
Boże dziewczyno i Ty w to wierzysz?!!! :o Jutro rano szybko do gina po postinor i po sprawie. I się nie stresuj, bo wszystko będzie ok.

Gość karolcia1988
wystraszona strasznie - wiesz byłam w identycznej syt. Moja rada...leć jak naj naj naj szybciej po postinor. Ja go brała i podobnie jak ty jestem chora-ja na żołądek. Przyznam się że po postinorze trochę mnie bolał itd.. ale ja Ci radzę..leć po ten postinor, ja wzięłam po kilku dniach dostałam krwawienie a poza tym żadnych innych skutków ubocznych (odrazu) Już ok miesiąc minął a mnie bardzo czesto pobolewa brzuch i głowa. Teraz już nie jestem taka głupiutka i gumkom już NIGDY nie zaufam. Postawiłam na tabsy anty i naprawę Tobie też to radzę. to wielka ulga psychiczna. a jedyne co Ci teraz może pomóc to właśnie POSTINOR

Gość A jak
A jak nic z tego nie wyjdzie to za 9 miesięcy witaj szczęśliwa mamusiu

Gość M***
dlaczego tak doradzacie jej ten postinor?? uwazam, ze jesli pojdzie do lekrza jutro i wszystko mu powie, co i jak - lekarz sam doradzi, co ma zrobic... przeciez same piszecie, jakie spustoszenie w organizmie robi postinor, a tak ja namawiacie... wg mnie strasznie wystraszona nie ma podstaw, by sie bac... patrzcie na jej cykl!!:-)

dzieki dziewczyny! Wale glowa w biurko, ze do tej suchosci dopuscilam! O ja ciemna masa! Powiedzcie tylko mi jedno: ten sluz moj, taki gesty juz jest, nie wyglada na owulacyjny...czy to dodatkowy argumetn za tym, iz moja owulacja sie skonczyla? Czy zdarza sie, ze mimo braku sluzu owulacyjnego kobieta moze byc plodna?

Gość samotna20
nawet jesli owulacja sie skonczy;a to jajeczko ma zywotnosc od 42 do 72 godzin takze jeszcze przez 3 dni cyklu ja bym szla po postinor u kazdej kobiety to jest inaczej ale pamietaj ze plemniki tez do 72 h zyja

Nic, szybko rano chyba do gina prywatnego zadzwonie, pojde i po prostu z nim pogadam, niech on mnie pocieszy albo dobije. Mam nadzieje, ze nie wezmie 80 zl za wizyte, a jak przyjdzie co do czego to nawet tego postinoru mi nie przypisze:o Najchetniej bym go nie brala, przyznam szczerze, nie lubie ingerowac w orgaznizm i racjonalnie rzecz biorac i znajac moje cialo jestem juz po owulacji.

Gość samotna20
czasem waro zainfgerowac w swoje cialo, a taka pewnosc siebie nie poplaca... po postinorze nic sie nie dziee straszniego wierz mi

Gość anii
według mnie jesteś na granicy dni płodnych i niepłodnych. delikatnie skłaniam się ku niepłodnym, no ale niestety bardzo możlwe, że to jeszcze płodne.

Prosze Was...przepraszam ze tak mecze, ale jeszcze jedno mi sie nasunelo. Zawsze tydzien przed okresem zaczyna sie u mnie bardzo bolesne PMS...dzis tak juz czulam, ze jakby mi sie zaczynalo. Czy jesli jutro to sie nasili i przyjmie objawy typowego PMS, to ciaza jest wykluczona?

Gość pewnieże
Nic się nie dzieje strasznego:)Taaa,to prawie jak witamina C.

Gość samotna20
nie, zalezy ile u ciebie ma zywotnosc jajeczko] jesli jestes po owulacji jak sadzisz to niestety czy tak czy tak moze dojsc do zaplodnienia

Gość ożesztyyy
Niekoniecznie, miesiączkę możesz mieć nawet w trzecim miesiącu. Nie wykręcaj się, kobito, tylko weź postinor, ja brałam i po sprawie, nic mi nie było.

Gość samotna20
POSTINOR!!!

Gość Farciaraaaa
Nie tylko ginekolog moze Ci wypisać postinor.Może idź do lekarza pierwszego kontaktu,ja kiedyś na pogotowie w nocy z mężem pojechałam bo mieliśmy taką sama przygodę jak Ty:).Jak nie chcesz ciąży to idź jutro po recepte,nie musisz prywatnie i wiem że do gina kolejki teraz więc napierw spróbuj u ogólnego,może będzie wyrozumiały i się uda. Ja po prostinoru nie miałam rzadnych efektów ubocznych,okres dostałam normalnie i ogólnie nie czułam że przyjełam taką dawkę hormonów. Będzie o.k. Pozdrawiam:)

Gość ożesztyyy
KONIECZNIE!!!

Gość Farciaraaaa
W moim przypadku jak byłam w ciąży z moim synem,miałam objawy PMS jeszcze przez trzy miesiący pomimo braku miesiączki więc to nie jest rzadnym wyznacznikiem czy jestes w ciąży czy nie. W moim przypadku druga ciąża odpadała(warunki mieszkaniowe i materialne),wziełam postinor i żyje.

dzieki dziewczyny, tak zrobie, postanowilam. Od razu lepiej jak sie podejmie decyzje:)