Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malutka86

Prezerwatywa+globulka+stosunek przerywany+dni niepłodne..

Polecane posty

Gość Malutka86
odpowie ktoś?

Po wieloletnich doświadczeniach mogę zaświadczyć całym swoim autorytetem, że globulka i prezerwatywa to 100% zabezpieczenie. Nie musisz sprawdzać, czy masz płodne dni, wystarczy stosować te rzeczy zgodnie z instrukcją. Powodzenia Malutka :)

Gość Malutka86
dzięki :-)

Gość obob
racej wszystko jest mozliwe jak Bog da to i z kija wystrzeli i jakas prawda w tytm jest sa wpadki przez palce, od spermy na klapie sedesow. i przez majty to i wtakim zestawie mozna sie spodziewac

Gość strzyga_
www.lmm.pl i www.lmm.pl/forum - to powinno wystarczyć. serio :)

Gość Malutka86
szydercy.. jak ja Was kocham.. już PO :-) dziwnie spokojni, że nic złego się nie wydarzy.. :-)

Gość bianka27
sama gumka nie styknie .. ;/ raz mi sie przerwała :P lepiej 2

Pamiętaj, że prezerwatywa może peknąć, globulka może nie zadziałać, facet może \"zawalić\" i nici ze stosunku przerywanego, a dni płodne moga okazać się płodnymi :P niektórzy mają pecha!

Gość kinga22
no hej po co tyle zabezpieczeń najlepiej zastąp to wszystko pigółka antykoncepcyjna i bedziesz miec stres z głowy jak masz stałegopartnera pozatm kazdy róznie raguje na pigóły to fakt ale ja je polecam....

Gość meheret
podzielam zdanie przedmówczyń ;)

Gość marteczka900
Sama sie wiele razy zastanawiałam jak sie zabezpieczyć...i powiem szczerze ze nie ma większej przyjemności niż kochać sie z pełnią spontaniczności.. miłość jest pięknym uczuciem! pierwszy raz najlepszy jest bez gumki... potem też:):Pwiem ze jeśli się bezgraniczni ufa partnerowi i wieży w to co on mówi to sie uda wszystko... ja kocham sie moim facetem bardzo często od 2 miesięcy i kilka razy tylko używaliśmy prezerwatywy...było kilka razy strachu o wpadkę ale wszystko dobrze sie skończyło i nas jeszcze bardziej do siebie zbliżyło... pogadaj ze swoim partnerem wybiercie coś razem!rozmwa czyni cuda... idź z nim do ginekologa porozmawiajcie z lekarzem... pozdrawiam

Gość aniołek-
malutka, bardzo dużo chcesz użyć tych zabezpieczeń.ja też sie bałam swojego pierwszego razu. Chciałam zacząć brać tabletki antykoncepcyjne ale moj cykl jest tak nieregularny...czasem okres mi się spóźnia nawet miesiąc więc to by nic nie dało.Tabletki są najlepsze ale inne metody to wiadomo nie ma 100%pewnosci po prostu dobra prezerwatywa i uważanie na to co się robi powinno wystarczyć a jakby co to są przecież tabletki po stosunku, których nie polecam. Ae zobaczysz bedzie dobrze, tylko musicie uważać.

Gość Nastolatka 18
Hej:) Biorę Diane 35 od 30 maja. Niedługo chciałabym przeżyc swoj 1 raz ale boję se wpadki:( Słyszalam że po Dianie zdarząją sie wpadki czasem choć bardzo rzarko ehh. Co robić? A Diane 35 plus gumka plus dni niepłodne ( przed okresem lub po ) ?? ODP

Gość malutka fajnie
ze chociaz ktoras dziewczyna (mloda) z tego forum mysli przed, a nie po fakcie :) Mysle, ze juz sama prezerwatywa + ewentualna globulka wystarcza :)

Gość malutka fajnie
Nastolatka ja bralam diane przez kilka lat i zadnej wpadki nie mialam, wiec sie nie boj ;)

Gość moniak dokladnie
nie wiem jak mozna nie miec takiej podstawowej wiedzy... po to zazywa sie tabletki zeby nie bylo wlasnie plodnych... zeby jajeczka nie dojrzewaly nie byly gotowe by przyjac plemniczek etc etc ;) ale skoro lykacie tabsy to tak tak... najlepiej jeszcze dodać nieplodne:P ktore macie codziennie :) powodzenia w seksie

Gość kitty17
malutka tez jeszcze nie jestem po ale miallam ostatnio temat na bilogii o zabezpieczeniach z doswiadczona babka i powiem ci tak nie rob tego nigdy bez gumki! chyba ze chcesz miec dzieci:P babka z bioli powiedziala ze prezerwatywa + glubulka daje 100% gwarancji ze nie zajdzie sie w ciaze;) i nie wierz wszytskim coo pisze zrob to ze spontanicznoscia i bez gumki. nie prawda ze pierwszy raz nigdy nie zachodzi sie w ciaze. oni namawiaja cie do zlej drogi...gumki cesto pekaja a zastosujac do tego globulke bawet gdy gumka trzasnie nie zajdziesz w ciaze!!!

prezerwatywa sama jest wystarczajacym zabezpieczeniem. moim zdaniem najlepiej jesli pojdziesz doginekologa i zawczasu zaopatrzysz sie w tabletke po stosunku w razie gdyby cos poszlo nie tak, np prezerwatywa pekla mub zsunela sie. z doswiadczenia wiem, ze prezerwatywy pekaja bardzo rzadko, ja uzywalam ponad rok, dosc czesto i nie zaszlam. wiec i ty sie nie martw. ale tabletke w razie czego mialam; teraz biore tabletki antykoncepyjne. tak w ogole to idz do lekarza. dlaczego tabletki nie wchodza w gre? moze mozesz chociaz brac cerazette - mini pigulki, ktore sa nawet bezpieczne dla kobiet karmiacyc. albo plasterki?

Gość ja stosuję tylko
prezerwatywy od 3 lat (tabletki nie wchodzą w grę w ogóle-kwestie zdrowotne). Żadna nigdy nie pękła, ciąży jak nie było, tak nie ma. Jeżeli wybierze się dobre (ja lubię contex ultra thin) to prawie się jej nie czuje. Myślę, że podstawą jest rozwaga. Umiejętne i ostrożne założenie prezerwatywy, podczas zmiany pozycji w trakcie stosunku dobrze ją szybko obejrzeć, nasunąć itd. Gdy człowiek nabierze wprawy, staje się ona jak druga skóra. Natomiast jeżeli możesz używać antykoncepcji hormonalnej to tutaj masz dodatkowe pole do popisu. Pierwsza zasada: nie panikować.

Gość a gdzie radość
z tego sexu???

Gość kutasica
Zawsze można jeszcze zrobić skrobankę no chyba, że ktoś należy do sekty katolickiej ....

Gość SKYPE
witam wszystkim....:*... mam pytanko.. czy jest mozliwa wpadka jesli uzywam prezerwatywy i w dodatku stosuje seks przerywant jednoczesnie??.. sa jakies szanse na wpadke?.. prosze o pilna odpowiedz.. :):)

Gość Lola od Jabola
Nie martwcie się bo nawet jak się zapyli to zawsze można iść na zabieg, skrobanka to tylko ok 1000 PLN

Gość rozjebana
a gdzie robią te zabiegi ?

Gość foto-filka
A ja wolę wydać 100 PLN na pigułki niż 1000 na skrobankę. Można się skrobnąć raz czy dwa razy ale nie co miesiąc.

Gość luli15
Hej mam 15 lat... Jestem ze swoim chłopakiem 10 miesiecy i od nie dawna zaczelismy współżyć ze swoim chłopakiem... Stosujemy prezerwatywe (Durex) i seks przerywany i boje sie ze mogę wpasc czy jest mozliwosc przy takim zabezpieczeniu???????????? Odpowiedzcie mi jak najszybciej :) Aha i teraz jeszcze kupiłam globulki Patentex Oval

Gość maddie89
ej Lachony...! po co globulki jak już jest guma? gumki i tak juz dają wystarczający dyskomfort kobiecie przynajmniej, że po co jeszcze jakies inne zabezpieczenia. bez sensu. tym bardziej, że odpowiedznio załozona i sprawdzona- czy nie ma dziur- gumka daje 100%. nie ma takiej opcji zeby zajsc, o ile nie spadnie i sie nie wyleje nic :P antykonceptami lepiej sie nie truć za wczesnie. bo to jednak hormony. i to niezla dawka. cokolwiek nie mowi lekarz i ulotki. s. przerywany to fajna sprawa. ryzyko jest...ale wbrew pozorom...nieduze. wystarczy troche 'techniki' ;). albo szczęścia. jak kto woli to nazwać.