Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ssss

moze podpowiedź

Polecane posty

czesc wszytskim. przed chwilką byłam na forum o2(zawszekorzystam z kafeterii bo na niej się nie zawiodłam i częstoz nije korzystam, lecz tym razem napisałam na o2 a tam ciagle jest podszywacz ,szkoda pisać-ale chodzi o inny problem) mam prosbe :-/ pisze dla brata pracęna wos. musi do kazdego państwa unii europejskiej dopisac bajkę np. astelix i obelix -francja. znacie bajki z jakich krajów pochodza. bardzo bym była wdzięczna

Gość niech brat sam sobie napisze
leń jeden :P pewnie taki mądry jak i ty :O

chciałam jemu pomóc.sporo tego jest-państw.cięzko jest znalesc austiacką albo litewską bajka.a jejku ja nie to nie. to fakt, że nie ma smykałki do nauki ale ciocia mnie o to poprosila.on chodzi do gimnazjum wiec chyhba rodzinie mozna pomóc.a niby ska mozesz wiedzieć jaka ja jestem. jednen post a ty wyciągasz wnioskia ale niestety mylne.

Gość Slodkie Zycie
Niemcy: "Czerwony Kapturek" Braci Grimm

Gość Slodkie Zycie
Kup, albo pozycz sobie ksiazke pt. "Bajarka opowiada". To moja ukochana ksiazka z dziecinstwa:)!!!! Teraz mam juz 29 lat, a nadal ja kocham:). Tam znajdziesz bajki z calego swiata!!

Gość Anna84
uwielbiam tą "bajarke" super jest!teraz jestem poza domem,ale jak wróce i nie zapomne to coś ci napisze z tej książki (jak ją znajdę,bo szczerze mówiąc dawno jej nie widziałam....hmm...).

ja tej ksiązki nie mam ale zastanawiam się czy przypadkiem nie skocze do biblioteki. musz znaleśc bajki i dodać krótkie strreszczenie. ps. zawsze wierzyłam w to forum.:-) pozdrawiam

Gość Slodkie Zycie
Tez masz to stare wydanie z lat 80-tych:)??? W twardej okladce na ktorej narysowana jest starsza pani (bajarka), a na okolo niej grupka dzieci wpatrzonych w nia i zasluchanych w jej opowiesci.

Gość Anna84
kurcze patrzyłam na googlach,ale niestety wszystkie strony ze streszczeniami bajek "bajarki" się nie otwierają!!! masz racje,skocz do biblioteki,bo warto sobie poczytac :D

Gość Anna84
dokładnie to!Taka zielona ta książka była.Czytałam ją zawsze na wakacjach,niektóre bajki po kilka razy :D bardzo lubiłam tą o trzech siostrach u władcy wichru :)

Gość Slodkie Zycie
Moja jest cala poklejona od tlustych lapek (czekolady, cukierkow) :) Tez ja czytalam po 1000 razy!!! Najbardziej fascynowaly mnie opisy trudnosci tych bajek. Byly bajki bardzo trudne, srednio i malo....czy cos w tym rodzaju. Juz nie pamietam dokladnie. Teraz juz od lat nie mieszkam w Polsce i nie mam tej ksiazki przy sobie.....

Gość Anna84
szkoda,ze jej nie masz,bo czytając sobie te bajeczki przed oczami ma się beztroskie dzieciństwo :) Pozdrawiam Cię serdecznie :D zamów ją sobie na Allegro,kosztuje chyba 15 zł.

czytam wasze posty w których jest tyl e radosci na tą bajkę. ze chyba sama ją przeczytam. ja miałam kiedyś książkę z przedszkola.Było tam kilka bajek a le kazdą przeczytałam dobre kilkanascie razy aż wreszcie sie przerwała od tego noszenia(wszedzie ją zabierałam) ale to juz było dawno .teraz ma 20 lat

Gość Anna84
ssss,wspomnienia sa super,teraz po latach jak sobie przypominam dzieciństwo,to aż mnie coś ściska za serducho hehe.Mam piękne wspomnienia,a takie drobiazgi mi przypominają lata,które już nie wrócą.