Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezradna_jedna

CZY DOSTANĘ ZASIŁEK DLA BEZROBOTNYCH JEŚLI...

Polecane posty

Gość bezradna_jedna

1.Sama rozwiązałam umowę o pracę za porozumieniem stron 2.Pracowałam przez 8 miesięcy na umowę o pracę a 12 miesięcy wcześniej na umowe zlecenie i odpropwadzałam składki na Fundusz Pracy i Ubezpieczenie Społeczne 3.Jeśli tak to jak długo będę pobierała zasiłek???

Gość bezradna_jedna
odświeżam

Gość bezradna_jedna
odświeżam

Gość pol roku musz czekac

Gość bezradna_jedna
Ale,czy w ogóle dosatne jeśli pracowałam na umowe zlecenie???Poczekać mogę, bylebym dostała....

Gość bezradna __jedna
kierownik urzedu pracy powiedzial mi , zebym do niego przyszla do domu tylko , zebym sie dokladnie umyla i umalowala to on mi zalatwi zasilek. nie wiecie czego on moze ode mnie chciec w swoim domu oprocz zalatwienia mi zasilku?

to zależy w jakim mieszkasz mieście, w dużych miastach zasiłek trwa 6 miesięcy, ale ze względu na to, że rozwiązałaś umowę za porozumieniem stron, będziesz musiała czekać 3 miesiące i tylko 3 zasiłki otrzymasz

Gość jagoo
to zalezy jakie mialas zarobki...a za umowe zlecenie raczej nie dostaniesz zasiłku...

nie ma znaczenia, że miałaś umoę zlecenie, bo odprowadzali za ciebie składki

nie ma znaczenia, że miałaś umowę zlecenie, bo odprowadzali za ciebie składki

Gość jagoo
ma znaczenie...nie kazdy pracodawca odprowadza skladki przy umowie zlecenie...

nie ma znaczenia, że miałaś umowę zlecenie, bo odprowadzali za ciebie składki, a zarobki faktycznie są ważne, na ostatnie 18 miesięcy musisz mieć 12 przepracowane z płacą minimalną, czyli ok 850 zł. brutto

Gość bezradna_jedna
Hmmm.Mimo, ze odprowadzałam składki na Fundusz Pracy i Ubezpieczenie społeczne nie dostane zasiłku??? Mieszkam w miasteczku 15.000.Zarabiam 1400 bruttno....

nie dostaniesz zasiłku jezeli na umewe pracowalas tylko 8 miesiecy musialabyc conajmniej rok umowa zlecenie nie wchodzi w gre. anawet jezeli bys miala ten rok pracy to skoro ty rozwiazalas umowe to tak jak juz wspomniano bierzesz tylko 3 zasiłki po 90 dniach.

każdy pracodawca musi odprowadzać składki na zus jeśli masz ukończone 26 lat lub sie nie uczysz

Gość bezradna_jedna
Na pewno odprowadzali składki bo nawet ma nto od nich na piśmie,chociaż od 8 miesięcy pracuje na umowe o prace...W sumie to jeszcze nie odeszłam tylko sie zastanawiam,czy już żłożyć wymówienie,czy czekać 12miesięcy by przerobić je na umowie o prace.Na rekę biore 946...

Gość hmm hmmm hmmmm
Nie wprowadzajcie dziewczyny w blad .Jezeli nie pracowalas 12 miesiecy na umowe o prace i nie byly za Ciebie odprowadzane skladki na Zus nie masz prawa do zasilku .Wszystko .Fundusz pracy tu nie ma nic do zeczy .Liczy sie pelen zus przez pelne 12 miesiecy .Pa

Gość bezradna_jedna
Dlaczego 3 a nie 6 skoro za porozumieniem stron???

Gość gbvfs
bo nie zwolnili cie oni tylko za porozumieniem stron...

napewno dostaniesz, bez obaw, umowa zlecenie również się wlicza w staż pracy, ale tylko wtedy kiedy miałaś odprowadzane składki, piszeż, że miałaś więc bez obaw tylko maszeruj do UP :)

Gość bezradna_jedna
Powtarzam:osprowadzali za mnie składki na Ubezpieczenie Społeczne.... W mojej gminie ja sie dowiedziałą zasiłek dają przez 6 miesięcy.Czy to oznacza,że jeśli odeszłam za porozumieniem stron to dostanę jednak przez 3 miesiące???

Gość bezradna_jedna
Ale w sumie to już wolę wziąc te 3 zasiłki niż dalej tutaj siedzieć i rujnować sobie psychike...Szkoda życia...

niestety tak, tylko w regionach większego bezrobocia zasiłek trwa rok, a jeśli ty już wiesz, że u ciebie jest 6 miesięcy to dostaniesz połowę wymiaru czyli 3 miesiące z zaznaczeniem, że jeszcze 3 musisz poczekać

ja mam najlepsza propozycje: 1. Wez ksiazke telefoniczna i znajdz numer do Urzedu Pracy (jak nie masz ksiazke zadzwon na informacje) 2. Zadzwon 3. Spytaj 4. Po kłopocie. :D Bo tu widze zdania podzielone.

jeśli masz w miarę dobre stosunki z pracodawcą mozesz go poprosić o wypowiedzenie, wtedy dostaniesz cały

Gość bezradna_jedna
Dzięki za rady ManGan...Ale gdybym miała dobre układy z pracodawca to nie odeszłabym...

Gość bezradna_jedna
Dzięki za rady ManGan...Ale gdybym miała dobre układy z pracodawca to nie odeszłabym...

musisz jeszcze pamietać, że jeli nie masz stażu pracy (bez szkoły) 5 lat to otrzymasz tylko 80 % wysokości zasiłku

Gość bezradna_jedna
Sorry MagMan:)