Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olka Leszczyńska

nie chcę być pasożytem

Polecane posty

Gość Olka Leszczyńska

Mam 22 lata studiuję na studiach dziennych i przez to nie mogę podjąć pracy. Kiedyś znalazłam coś na popołudniu, ale na dłuższą metę nie mogłam pogodzić szkoły i pracy. W weekendy również nie mogę pracować, ponieważ to jedyny czas kiedy mogę spotkać się z narzeczonym (dzieli nas troszkę kilometrów). Czuję się jak pasożyt, jedyna kasa jaką mam to ta od rodziców, zostały mi jeszcze 2,5 roku nauki, mam studia jednostopniowe… Boli mnie to że jestem już w takim wieku a ciągle muszę ciągnąć kasę od biednych rodziców. Po szkole średniej szukałam pracy aby móc podjąć naukę na studiach zaocznych jednak przez pół roku nie znalazłam nic więc poszłam na dzienne… czuję się paskudnie, nie chce być pasożytem

Gość hmhmhm
mysle , ze rodzice nawet tak o tobie nie mysla;) to normalne czlowiek studiujący zazwyczaj nie pracuje pomoz w domu ;d i tyle;)

Gość hmmmg
Rzuc narzeczonego i idz do roboty albo sie pogodz z faktem bycia pasozytem.

Gość Olka Leszczyńska
Pomagam w domu nie siedzę na tyłku, wiem że rodzice tak nie myślą, chcą abym się kształciła, tu chodzi o to że mimo wszystko źle się czuję. Koleżanki na około odnoszą powoli sukcesy, mają swoją kasę… nie sępią już od rodziców

Gość hmhmhm
nie mozna miec wszystkiego ;) zlibzaja sie wakacje moze cos sobie zalatwisz ? i zarobisz troszke;) pozdro

Gość Olka Leszczyńska
No mam taką gorącą nadzieję że wreszcie w tym roku załatwię sobie cokolwiek. Mam książeczkę sanepidu, może jakieś wykładanie towaru, albo na kasie...naprawdę obojętne mi jest. Szkoda ze u nas tak ciężko z pracą

na niektórych studiach jest bardzo cieżko pogodziń nauke z pracą, ale taka jest już specyfika studiów dziennych, nie jesteś pasoźytem, nie przesadzaj, jakbyś studiowała zaocznie to musiałabyś dodatkowo płacić za naukę a tak nie musisz przynajmniej