Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hrrrrapinka

Które wybrać soczwy

Polecane posty

Gość Hrrrrapinka

Heloł, właśnie zamierzam przejść na soczewki jednodniowe. Nie wiem niestety, które wybrać. Wydałam 140 PLN na badania u lekarzy, którzy mieli mi polecić jakieś dobre, ale każdy co innego mówi. Najpierw w Pięknych oczach powiedzieli, że z jednodniowych to tylko Dailies Ciba Vision, z koleji w Mega Lensie powiedzieli, ze najlepsze są te J&J nawilżane (ale tutaj full reklam Johnsona, więc nie wiem czy wierzyć mogę?). Do wtajemniczoncyh, pomóżcie! Dziękuję Wam piknie

Gość Soczewkowa
tutaj masz wielki wątek o soczewkach kontaktowych - chyba wszystko tam napisali już o różnych więc poczytaj i potem to już do wyboru do koloru: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3218832&start=0 Na promocje w marketach to warto polować, ale nie należy się sugerować aż tak bardzo opinią sprzedających u optyków bo oni często mówią to, co przeczytają w ulotkach. Akurat z Dailies z nawilżeniem i Johnsons z nawilżeniem to ja różnicy nie widzę i wybierz, które ci lepiej pasują :) Na pewno i jedne i drugie są super jakości. Dailies chyba tańsze, z tego co pamietam.

Gość mortadelka
Dailies są tańsze, kosztują około 70 natomiast J&J około 100. Ja osobiście wolę jednak dailies. Różnicy przy noszeniu nie odczuwam, ale cena jest na korzyść. No i zdecydowania łatwiej się je nakłada, J&J leją się przez palce i ciężko je do oka przykleić.

Gość dfgvtrvtrvtr
a ja uzywam bausch i lomb, 20 złtych za jedną soczewke...dzizes,czemu wy takie drogie kupujecie??

Gość mortadelka
no 20 za jedną soczewkę to trochę sporo. w cenie 70 PLN za dialies mieści się 30 soczewek + 5 gratis. To chyba trochę więcej niż 20 pln?:)

Gość w4et4w6tyy
no ale oczywiscie mowie o miesiecznych, 40 zlotych na miesiąc zamiast 70...a nawet ponad miesiac,bo nosze je dluzej....

Gość mortadelka
No to do miesięcznych trzeba jeszcze doliczyć cenę sosu do soczewek, jakieś 40-70 pln. Czyli gdzieś po środku w sumie się znajdujemy. Tak, czy tak miesięczne musisz wyjmować z oczy tak samo jak jednodniowe z tą różnicą że następnego dnia nakładasz nową parę. Poza tym chodzi o to które są zdrowsze i lepsze a nie tańsze. hej.

Gość groobcia
A ja mam niską wadę więc noszę sobie na zmianę z oklularanmi, soczewki noszę jak idę między ludzi. Używam jednodniwoych Dailies więc mogę sobie na to pozwolić JEJ:)

Gość ari23
A ja sobie kupiłam ostatnio jednodniowe Freshlooki - rewelacja :D Normalnie chodzę w O2optix - to moje ulubione miesięczne soczeweki, ale te jednodniowe wzięłam na "specjalne okazje" i zostawiam na letnie imprezy :) Polecam , wyglądają fajnie i są takie mieciutkie, że w ogole nie czuć na oczkach.

Gość paulinkowość
Taaa, kolorowe freshlooki są bardzo sympatyczne. Z resztą wszystkie soczeki Ciby są bardzo wygodne, a próbowałam chyba większości.

Gość marsylianka
no z noszeniem to nie ma żadnych problemów, nakładanie i zdejmowanie żadnych problemów, co innego z acuvue, gdzie to jest po prostu jakaś katorga. Nakładanie jest trudne i soczewki długo się układają na oczach...błeee