Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pinkina

antykoncepcja a clortimazolum i lactovaginal

Polecane posty

Gość pinkina

mam pytanie czy kiedy ktos zarzywa lactovaginal i clortimazolum(grzybica pochwy) nie dziala to niekorzystnie na tabletki antykoncepcyje?? konkretnie Yasmie? tzn czy nie jest tak ze ryzyko zajscia w ciaze jest wieksze?? z gory bardzo dziekuje za odpowiedz

Gość M***
jesli bierzesz cos na grzybice to chyba nie masz zamiaru wspolzyc?? chcesz partnera zarazic?? a poza tym to niezbyt komfortowe kochac sie jesli jest jakis stan zapalny... no i odpowiadam: tak, srodki przeciwgrzybiczne troche oslabiaja pigulki... wstrzymaj sie, prosze, az wyzdrowiejesz i wtedy smialo mozesz sie kochac:-)

Gość do M**
kto Ci powiedział ze srodki przeciw grzybiczne osłabiaja antykoncepje?? mi je lekarz prepisywał podczas gdy brałam tabletki...

Gość pinkina
skoro oboje sie leczymy to nie m problemu pradwa? to w koncu oslabiaja czy nie?? bo juz zglupialam, na ulotce nie ma nic o tym wiec wole wiedziec zanim zajde w ciaze;)

Gość alpaga
ja brałam je po stosunku, myłam sie i laktovaginal + clotrimazolum, często (zwłaszcza lactovaginal po okresie tak na wszelki wielki by odbudowac flore) w ciązy nie byłam i nie jestem ...

Gość pinkina
dziekuje bardzo:*buzka

Gość M***
od lekarza to wiem, ale nie mowie przeciez, ze mozesz zajsc w ciaze, ale istnieje ryzyko tak jak istnieje ryzyko podczas zapomnienia o pigulce... nie lubie wypowiadac sie na jakis temat, o ktorym nie mam pojecia, akurat to wiem... oczywiscie nie neguje, ze nie mozesz wspolzyc podczas stosowania tych srodkow, ale ja wole byc zdrowa i wtedy czerpac przyjemnosc:-) pozdrawiam i przepraszam jesli urazilam

Gość dziewczynyjatymy
tylko nie bierzcie razem lactovaginalu i clotrimazolu... Clotrimazol jest p/grzybiczy i ma wybić wszystkie grzyby a po tej kuracji dopiero lactovaginal by odbudować flore.Nie razem bo to bez sensu!!!

Gość pinkina
M*** jasne ze nie urazilas:) co do tego stosowania razem to z tego co mi wiadomo to clortimazolum dziala od zewnatrz-masc a lactovaginal od wewnatrz-globulki moze sie myle to mnie poprawcie:)

Gość M***
nie wiem, bo ja bralam kiedys nystatyne, globulki, ale nie znosilam tego, nie umialam wlozyc, a jak wlozylam to wychodzily;) i stosowalam doustnie ketokonazol... poczekalam az wszystko sie uspokoi i wtedy bez obaw moglam sie kochac... mi sie taka dolegliwosc przyplatala po sporej dawce antybiotykow - 9 m-cy stosowania:(

Gość pinkina
alpaga a twoj mezczyzna konczyl w tobie i nie urzywalas innych zabezpieczen niz tabsy?