dodi101 0 Napisano Listopad 6, 2009 Witaj Gazz, mam podobne problemy ze zdrowiem. Prosze o rade i pomoc w zakupie preparatow...Moj mail: donia101@wp.pl Czekam na maila pozdroooo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mnium Napisano Październik 3, 2010 ten caly androstendion obniza sie np paba metronidazolem, swinstwem jakich malo, Ja rok temu mialam nieznacznie podwyzszony androstendion i mialam brac cwiartke na noc. Tylko moja pani doktor zapomniala mi powiedziec jak dlugo. Odstawilam raptownie po miesiacu, na szczescie, ale dostalam koszmarnych bolow kosci i miesni, Niestety to jest reakcja po raptownym odstawieniu tego leku. Moje hormony tak spadly, ze testosteron, ktory mam zawsze centralnie w normie byl nieoznaczony, reszta hormonow bardzo spadla. Wlosy, ktore mi wypadaja od 4 lat i tak lecialy dalej, na dodatek mialam bole w klatce piersiowej. Problem jest taki, ze testosteron w malych ilosciach chroni kobiety przed zawalem serca, wiec nam tez jest potrzebny. Walcze z prl, ktora jest uparta i na leki nie reaguje, Mam meszek na twarzy ( meszek nie jest problemem!), ale oprocz tego wloski na brodzie i nad kacikami ust, owlosienie na rekach i nogach, ale nie mam klopotow z owulacja, jajnikami ani miesiaczka, zadnych tradzikow nigdy, cukrzycy i tarczycy, reszta hormonow jest ok jak reszta badan. Niestety, dzieci nie mam, ale to zupelnie z innego powodu. I jak to ugryzc? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mnium Napisano Październik 3, 2010 SORRY to byl PABI DEXAMETHASON, Nie wolno go odstawiac raptownie tylko stopniowo zmniejszac dawki, bo inaczej bolesci kosci i miesni murowane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kryha_ha Napisano Styczeń 21, 2011 Sie ma, nie podoba mi sie osoba, ktora wciska jakis ,, rewelacyjny'' preparat z amwaya. Nie ufajcie produktom, ktore mozna dostac tylko przez internet I jakimis dziwnymi sposobami. A teraz o mnie. Przez lata walczylam z tradzikiem, a teraz z nadwaga. Nikt mi nie potrafil pomoc, bo moj androstendion miescil sie w normie. Wreszcie trafilam do wspomnianego tu juz dr Kuracha I on stwierdzil ze jak na moj wiek mam za duzo tego hormonu. Zalecil spinorol. Zobaczymy hormonu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kryha_ha Napisano Styczeń 21, 2011 Czy ktos uzywal spinorolu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość connie07 Napisano Lipiec 31, 2011 te "cudowne" preparaty z amway'a to nic innego jak olej z wiesiolka i ogorecznika. a i palma sabalowa tez w polskich aptekach jest dostepna, tyle ze wszedzie pisze ze to na PROSTATE! :-) moze zaryzykuje? :-D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MajQ Napisano Styczeń 21, 2013 Po pierwsze, wszelkie zaburzenia hormonalne nie są chorobami do wyleczenia. To podstawowe założenie, jakie robicie, jest błędne. Jeśli choruje się na zaburzenia hormonalne, to nie po to, by wziąć tabletki przez miesiąc i być zdrowym, te tabletki korygują poziomy hormonów. Endokrynologia, to bardzo szeroka dziedzina, i dlatego, by organizm działał prawidłowo podczas terapii hormonalnych należy się dokładnie stosować do zaleceń lekarza. Hormony ponadto oddziałują na narządy wydzielające je nawzajem (mechanizm sprzężeń zwrotnych), więc nie jest takie łatwe doprowadzenie do stanu równowagi. Dlatego terapie hormonalne trwają bardzo długo i czasem w ogóle nie należy ich przerywać. Zaburzona gospodarka hormonalna nie jest przez Panie naprawiana lekami, a jedynie korygowana. Androstendion poza tym jest męskim hormonem produkowanym przez jajniki, który przekształcany jest (również w jajnikach) w estradiol. Jego podwyższony poziom świadczyć może o zaburzeniu właśnie na tej drodze przekształcenia i zaburzeniach płodności. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 14, 2013 Witam. Od 10 lat nie mogę zajść w ciążę, samoobserwacja doprowadziła mnie do zbadania androstendionu i okazał się podwyższony. Piszecie, że Palma Sabalowa oraz Primsose pomoże na moje hormony (nadmierne owłosienie i mega wypadanie włosów) lekarz edndokrynolog bez żadnych badań powiedział, że to taka uroda....więc sama się muszę sobą zająć :( (kamila983@wp.pl) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 16, 2014 Hi, a ja mam za niski androstendion, norma od 4 a ja mam 0,8 , ma ktoś za niski, co to oznacza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Iza Mi Napisano Październik 13, 2015 Wysoki androstendion a plodnosc: ja mialam wysoki androstendion (10) i zaszlam w ciaze po 3 miesiacach, poniewaz z jajnikami bylo wszystko ok, tylko problem z nadnerczami (guz). W ciazy wszystko bylo ok i teraz ciesze sie maluszkiem. Natomiast teraz androstendion mam jeszcze wyzszy (ponad 20) i jestem pod opieka endokrynologa i lecze sie szpitalnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kosica89 Napisano Styczeń 17, 2016 Czytam Wasze wypowiedzi i muszę przyznać, że z każdej wypowiedzi coś mnie dotyczy. 1. Za wysoki androstendion - jestem pod opieką gin, do którego chodzę co miesiąc na badanie owulacji w 14 dniu cyklu (czy jest), staram się o dziecko i jednocześnie każe mi co miesiąc przynosić wyniki prolaktyny i androstendionu. Prawie zawsze mam za wysoki and (7, gdzie norma jest do 3) tylko raz udało się 3,29. Zalecił mi dietę,*******aby zbić jego poziom. Może to chyba pomóc w zajściu w ciążę... Muszę dodać, że jestem po laparoskopii w związku z policystycznymi jajnikami i te kwestie zostały uregulowane. 2. hirsutyzm - był to w sumie pierwszy powód dla którego trafiłam do ginekologa. Ciągle odrastające włoski na na i pod brodą, wąsik, baki i grube, czarne włosy na nogach. Wyspróbowałam dosłownie wszystkiego od plastrów do depilacji, kremów, depilatora, laseru aż do prostej pinsety. Powiem wam - nie ma jednego idealnego środka - do każdego miejsca na ciele działa najlepiej inna metoda. Przede wszystkim laser nie działa, jeśli ma się zaburzoną gospodarkę hormonalną przez PCO. Po tylu zabiegach co ja miałam to nie powinnam już mieć włosków do końca życia, a one nadal odrastają. Jedynie regularny depilator jest na to radą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach