Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość listek koniczynki

żmieniłam diete -zmieniła sie miesiączka ,napięcie pms znikło ale...

Polecane posty

Gość listek koniczynki

odkąd przeszłam na zdrwoą diete cały czas błonnik i jogurty oraz litrami pije zieloną herbate itd.otęby granulowane zjadam paczka na dzien.Od tej diety niedośc ze schudłam i waze teraz 49 kg,to miałam dziwne czarne upławy przed okresem,piersi wogóle nienapiete ani niepowikeszone a zawsze mialam dwa balony przed okresem,znikły mi bóle brzucha nic mnie nieboli ale mam skąpą miesiazcke.Niewiem czy to od tej diety miałąm takie czarne upławy przed?Pozatym zero pryszczy przed okrsem jak nigdy normalnie cera ślicznusia ale z tego akurat sie cieszeMarwtwią mnie tylko te czarne upławy przed ...czy wy tez kiedys takie miałyście?Prosze odpiszcie

Gość masz zaburzenia
hormonalne od tego swojego odchudzania... nie sadzisz ze paczka otrab dziennie to troche za duzo ??????? wiesz ze w ten sposob masz b, malo wchlanianie wielu skladnikow odzywczych a wreszcie ktoregos dnia twoje jelitka moga sie zbuntowac ... lepiej idz do gona i engokrynologa szybko schudlas ?

Gość Listek koniczynki
Zaburzenia hormonalne chyba nie są skoro brzuch mnie nieboli ,zero problemów z cera zero napięcia pms tak mi sie wydawało ale...Na przykład dzis mi znowu zanikł okres a wczoraj troche miałam kilka kropel i znowu mam czarne upławy .Bardzo sie martwie a gina moja ma urlop.Schudłam trzy kilo w ciągu miesiąca.Moja piersi schudły w pierwszej kolejności z czego akurat jetem niezadowolona bardzo!

Gość listek koniczyny
Jestem załamana niemoge dostac tego okresu,co jakiś czas zamiast niego widze ciemne upławy prawie czarne.Gina na urlopie a to nikt niechce poradzić bo napewno ktoś miał podobnie?

no te upławy czarne to po prostu skąpa miesiączka.Przesadziłas chyba trochę z odchudzaniem.Musisz jeść trochę więcej.

Gość bsen
wazysz 4 kilo a ile masz wzrostu i jaki masz wiek?

Gość bsen
49 kilo oczywiscie :P nie napisało mi sie :P

Gość ffffffffffffffff
chyba jednak nikt nie mial podobnie. A jak dlugo bylas na tej diecie?? zaciekawila mnie ta Twoja poprawa cery. Ale wiesz kiedy sie duzo traci na wadze okres zanika, pewnie to jest przyczyna nie martw sie:) to idź do innego gina albo poczekaj jak Twoja wroci. Poczytaj tez na jakis medycznych stronkach, bo jak ktos wczesniej na innym topiku pisal "na kafe nikt Ci nie pomoze, tu w wiekszosci siedza mlodociani onanisci":P nie martw sie, myske ze to przez schudniecie, diete znienilas nagle i organizm tak zareagowal. 49 kilo to malo...

Gość Odchudzaj się dalej
to będziesz mogła o okresie zapomnieć. Idź do ginekologa to Ci powie, że każdy stracony kilogram to jedna szansa mniej na zajście w ciążę. A każdy brak okresu to 1 torbiel na jajniku!!!

Gość gosiek340
Ja proponuje jakis preparat witaminowy wzbogacony w magnez i zelazo.

Gość do odchudzaj się dalej
Ja np. z natury mam okres co ok. 45 dni a jak dostałam nerwicy, na skutek stresu w ogóle przestałam mieć. I co? Powinnam juz niegdy nie mieć dzieci i zamiast narządów wewnętrznych mieć same zrosty i guzy na jajnikach?:o Niezłe masz wiadomości:o

Gość Listek koniczynki
No mam 1.68 wzrostu i wąze 49 kg ale niewidac tak tej chudości bo poprostu mam proporcjonalną szcuplą sylwetke.Naprawde wczesniej mialam okres normalny tzn bez wczesniejszych ciemnych upławów ale za bolące pryscze przed i obrzmiałe sutki i kruche paznokcie.Teraz mam zdrowe mocne paznokcie zero napiecia pms zero bulów głowy i cre śliczna promienista bez ani jednego pryszczyka.Bardzo dobrze sie czuje na tej diecie i zbawiennie działają na mnie te otreby granulowane i codziennie dwa jogurciki.No ale jem zdrowo bo przeciec jadam normalnie objad .kilka ziemniaków duże porcje pangi i brokuły.Niejadam za to po godz 19.Jem dużo warzyw i owoców i pije 4 szklanki zielonej herbaty.Wszystko byłoby ok gdybym tylko dostała normalnego okresu a tu cały czas czarne upławy i jedynie jedna kropla krwi takiej ciemnej.

Gość Listek koniczynki
Tylko ze ja sie nieodchudzam tylko zdrowo jem a mimo to schudłam te cztery kilo.Pokrzywqa i zielona herbata to normalnie co dzien kilka szklanek.Noi paczka otręb granulowanych starcza mi raptem na jeden dwa dni.Wczesbniej tez byłam zgrabna ale troche grubsza a przy tej diecie mam wspaniałę wymiary teraz (oprócz cm w biuscie bo zmalały mi piersi niestety.Zauważyłam że mam jescze szcuplejsze nogi ogólnie zeszcuplałąm odkad zaczełam sie zdrowo odzywiac.Jestem zadowolona bardzo ale mówie odkad tylko zmieniłam dietke i schudłam to zamiast okresu są te ciemne upławy

Gość Listek koniczynki
tak wogóle to mam 19 lat

Gość dziewczyno POKRZYWA
to zioła, z którymi trzeba wiedzieć jak sie obchodzić tak jak z lekami! nie możesz sobie pić pokrzywy tak jak zielonej herbaty!

Gość Listek koniczynki
ale przyznam ze pokrzywe pije dośc rzadko ale niekeidy łacze ją z ieloną herbatką.Ale najczescje to smą zielona herbate

Gość Agniewicz
A czy fizycznie rzeczywiście lepiej czujesz się od takiego nowego-zdrowego odżywiania?

Gość Listek koniczynki
Czuje sie wspaniale schudłam mam piękną cere .Fizycznie wygladam jescze lepiej niz przed dietą.Jedynym problemem to te czarne upławy

Gość Agniewicz
Może organizm musi przyzwyczaić się do nowego trybu, a następna miesiączka już będzie normalna? jeśli jednak tak się nie stanie to musisz udać się z tym do lekarza, bo być może dostarczasz organizmowi zbyt mało składników odżywczych.

Gość odchudzaj się dalej
Do tej co mi nie wierzy- idź do ginekologa, to wszystkiego się dowiesz. Masz chyba 70 lat i nie miałaś żadnej miesiączki-kompletnie mnie nie zrozumiałaś-policz sobie. Wiem co mówię bo jestem gin :)

Gość hej hej
zdrowo sie odzywiasz... hm, a powiedz mi co jesz prócz tego co napisalaś??? to istotne, bo skoro jak piszesz ZAPYCHASZ sobie jelita otrębami( zdrowe są ale nie więcej jak szklanak dziennie) to co jeszcze się Tobie tam mieści, mam na mysli bialko np. zwierzęce, soki, witaminy, warzywa, owoce, jajka.... duzo tego jest co TRZEBA jeść, a Ty jak piszesz zdroro sie odzywaiasz ale przy tym zrezygnowalaś z wielu bardzo potrzebnych produktów(?) Podejżewam że Twoje jelita bardzo dobrze pracują(fajnie masz bo moje strasznie) ale przez to do organizmu niezdąrzaja wchłaniać Ci się potrzebne związki. Pamiętaj o tym i może zbadaj krew. Jest przypuszczenie żem ozesz mieć anemie(pomimo tego że isę tak zdrowo odzywiasz). Nie jestem lekarzem ani kompetentą osoba żeby Cię do tego przekonywac gdyż nie mam 100% pewnosci swojej "diagnozy" to Tylko moję zdanie a Ty poprostu przemyśl to. Poizdrwaiam gorąco;)

Gość Listek koniczynki
Czyli żadna z was niemiala czarnych upławów przed okresem lub w trakcie???.Ja z natury mam długie cykle co 34 dni.Teraz jestem w 32 dniu cyklu i cały czas mam czarne upławy i żadnego napięcia pms.Tylko ze wczesniej tych czarnych upławów nigdy niemialam a teraz mi sie pojawiły.

Gość Listek koniczynki
Do hej hej- dzieki za porade może faktycznie coś mi sie tam niewchłania w tych jelitach jakies składniki odzywcze czy coś.Dodam że niemam żadnych zaparc czy biegunek.Załatwiam sie dwa trzy razy dziennie ale normalnie.Za to kiedys mialam problemy z jelitami ciagle biegunki na przemian z zaparciami teraz idealnie wszystko jets ok z nimi.Pozatym nijem wogóle słodyczy,wędlin niejem,potraw na wyskoim tłusczu tez niejem ,kurczaków nigdy niejadłam bo są niezdrowe.Pozatym nigdy niepije coli ani kawy .Uwazam na konserwanty i sledze każde skłądniki na wieczku hihihi.Jem tez kiełki ,szpinak i brokuły,zarodki pszenne jem i różnego rodzaju ryby oprócz tych wedzonych bo sa niezdrowe.Wczesniej mnie starsznie piersi bolały przed okresem ateraz wogel mnie niebolą ani jajniki mnie niebolą nic kompletnie.Jerm duzo warzyw i kanapki z pomidorami,sałta ogórkiem i rziodkiewką.Jem strasznie dużo warzyw.Wszystko super same plusy tylko te czarne upławy mnie przeraziły

hmm ja mam 172 cm i 48kg :P ale jakos zaburzen z okresem nie mam:classic_cool: owszem ejst skapy i co 21-25dni ale to drobny szczegol :>

hmm ja mam 172 cm i 48kg :P ale jakos zaburzen z okresem nie mam:classic_cool: owszem ejst skapy i co 21-25dni ale to drobny szczegol :>

Gość hej hej
hm, faktycznie zdrowo się odzywiasz, choć mieska troszke malo... a może w ciązy jesteś??

Gość hej hej
a moze masz jakieś zapalenie w pochwie?? u mnie coś niedobrego sie dizalo i teraz też tak mialam... no nie wiem, chocwiesz co, mi sie wydaje ze to jest spowodowane tym spadkiem wagi, i jeśli bedziesz o siebie dbala i zązywala dużo witaminek to powinno wrocic do normy przy nastepnym okresie. Ja kiedyś jak bylam chora(nie iwem co mi bylo, lekarze tez nie iwedzą, ale mdlałam aż) to nie mialma praiwe w ogóle okresu... nasz organizm bardzo szybko reaguje na wszelkiego rodzaju zmiany...

Gość Listek koniczynki
Dodam że przez zime potrafiłam zjeśc dziennie tabliczke czekolady ,hamburgerki z mc donalds i wieczorami podjadaąłm niezdrowe rzeczy.Na okrągło kiedys tosty z ketchupem jadłam.Milam starszne bóle brzucha,pryscze i wzdecia duży brzuch i upławy ale nie czarne tylko normalne.Odkad przeszłam na zdrwoą diete czuje sie cudownie poprostu nieda sie tego opisac a otreby dla mnie są tak pyszne ze jem je niekeidy na sucho.Pozatym moja gina kazała mi przejsc na zdrową diete .Ona sama wysłaał mnie do takiej babeczki co mi ułożyła diete i powiedziałą co mam jesc a czego nie by zdrowozyc i uregulowac gospodarke hormonalną.Odżywiam sie teraz zdrowo ,cera super,schudłam ale czarne upławy sie pojawiły i mnie przerazają .Sa normalnie takie czarne a wczesniej takich nigdy niemialam.

Gość znowu schudłaś Furious
?

Gość Agniewicz
Jednak taka ilość otrąb jaką spożywasz to zdecydowanie za dużo.