Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kikit

poznan czy wroclaw?-w ktorym miescie latwiej znalezc prace,

Polecane posty

Gość kikit

tansze sa koszty utrzymania, w ktorym jest ciekawiej?

Gość kikit
moze ktorys z mieszkancow cos doradzi?

Gość lemon tv
zalezy od branzy pewnie

Gość lemon tv
a co do mieszkania, to poznan lepszy - przytulniej, spokojniej (mniej turystow) i taniej

Gość u la la
W żadnym ...wszędzie ciężko...ja reprezentuję Wrocław :-0

Gość kikit
skonczylam filologie polska,a teraz zaczynam nowe studia ale tez humanistyczne.....moj narzeczony dostal propozycje pracy w tych miastach i musimy zdecedowac sie na jedno...

Gość u la la
no to Wrocław oczywiście :-)

Gość kikit
:)chyba jednak koszty utrzymania przewaza... wydaje mi sie ze w poznaniu latwiej znalezc prace, chociaz nie oczekuje ze znajde ja w kierunku w ktorym sie ucze ...ale wroclaw jest bardziej,,klimatyczny''takie miasto z dusza...ciezko z decydowac ...

Gość lemon tv
wiesz, ja meiszkam od urodzenia w poznaniu, wiec moje zdanie bedzie "doskonale jednoznaczne" ;) jednak przyznam, ze Poznan tez ma to cos - ta dusze. Musisz tylko porozmawiac o tym nie z poznaniakami, ale przyjezdnymi, ktorzy czesto chwala to miasto. Poza tym - w jakiej branzy bedziesz szukala pracy?

Gość kikit
chociaz mam skonczona specjalnosc komunikacja medialna, watpie ze uda mi sie znalezc cos w tym kierunku..teraz robie magiserke z europejskiej komunikacji kulturowej ,ale te studia to tez raczej porazka..bo to kolejne wyklady z literatury i praktycznie niczego nowego sie nie nauczylam...nie mam niestety zadnego doswaidczenia,a trzeba miec sile przebicia...wiec zaczne od tego co sie nawinie...

Gość lemon tv
komunikacja medialna - swietny kierunek :) gdzie go konczylas? w poznaniu tez jest (na ASP chyba) i jest dosc oblegany... wiec moze nie tak zle z praca

Gość kikit
na UAMie, tylko ze zaocznie na kaliskim oddziale, brzmi swietnie:) ale gorzej w praktyce..nie mialam praktyznie zajec w tym kierunku...gdyz ta specjalnosc polaczyli z nauczycielska i wiekszosc wykladow byla z literatury...mialam jedynie po kilkanascie godzin zajec z dziennikarstwa itp...naprawde czuje sie niedouczona....

Gość kikit
sprobuje jescze zalapac sie na jakis staz...zeby nauczyc sie czego kolwiek....

Gość kikit
czegokolwiek*

Gość lemon tv
trudno podjac decyzje na pdostawie dwoch przeciwnych wypowiedzi ;) a co do twojego kierunku, to komunikacje medialna zawsze moglabys zrobic zaocznie na asp. na przyklad uzupelnienie jakies - podyplomowe. Zalezy od tego czy masz mgr czy co. a co do kosztow utrzymania, to zdecydowanie w poznaniu nizsze :)

Gość lemon tv
na ASP jest bardzo wysoki poziom. ale wydaje mi sie, jakbys najlepiej popytala studentow z poznania i wroclawia mniej wiecej o ceny za meiszkanie jakie placili, za piwo.. jedzenie raczej tak samo bedzie :) np za komunikacje itp. i to porownac

Gość lemon tv
ej - ale autorce nie chodzi o to ile glosow bedzie na ktore miasto, tlyko ogolnie napiszcie za i przeciw: np - dlacze owroclaw - co we wroclawiu jest wspolnego z komunikacja medialna? :P albo ile za bilety placicie, mieszkanie itd..

Gość kikit
hehe no tak ,to kusi a to neci:)

Gość kikit
dziki lemon:) wlasnie o takie informacje mi chodzi... na poczatek chcemy wynajac kawalerke....a w ktorej czesci poznania albo wroclawia najlepiej?

Gość kikit
moze ktos jeszcze cos doda?

Gość wrocław oczywiscie
poznaniacy zawsze pozstaną poznaniakami - drut aluminiowy wynaleziono w wielkopolsce. rzyucajac złotowke miedzy dwoch poznaniakow