Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ---prosze---

Zaskórniki - pomocy!

Polecane posty

Gość ---prosze---

Mam zaskorniki na czole i w okolicach nosa (zamkniete, pod powierzchnia skory). Jakie domowe sposoby mozna wykorzystac,by sie ich pozbyc? czy maseczka z drozdzy pomaga? A moze rumianek? Czy mozna te 2 metody stosoweac rownoczesnie? A moze znacie jeszcze jakies inne metody. Pomozcie,prosze :(

Gość aaania
Radzę ci wybrać się z tym problemem do kosmetyczki bo jeżeli nie usuniesz ich dobrze to z tych zaskórników porobią ci się poprostu ropne syfy..Wiem bo walczę ze swoją skórą kilka lat... Ewentualnie możesz spróbować peelingu a potem je usunąć ale jeżeli są głęboko w skórze to radzę jednak wizytę u kosmetyczki...

a wiesz moze ile kosztuje (tak w przyblizeniu) oczyszczanie ytwarzy?

kosmetyczla kosmetyczka,ale na zaskorniki nie ma rady,bo po jakims czasie i tak wroca.Po prostu trzeba co jakis czas usuwac,ja uzywam peelingu z Neutrogeny codziennie i nie widze,zeby ich bylo mniej.Niestety,nie da sie ich na stale usunac.

Gość aaania
Co do ceny za zabieg oczyszczania twarzy to napewno zależy to od tego gdzie się mieszka,ale nawet w tym samym mieście ceny są różne... Ja mieszkam w warszawie,takie oczyszczenie kosztuje tu od 80 zł w górę.Odwiedziłam już kilka kosmetyczek ale jakoś nie mogę trafić na dobrą...macie może jakiś namiar na taką???

Gość ---prosze---
ja mieszkam z drugije strony Polski,wiec ci nie pomoge Mowicie,ze one i tak wracaja,ale czy jest jakas metoda nawet na krotkowale znikniecie zaskornikow?

Ja mam trądzik zaskórnikowy i uzywam brevoxyl,usuwa zaskórniki,więc nie ma problemu z pryszczami.

Gość ---prosze---
a czy to jest na recepte? i ile kosztuje?

Gość wela
Pij zioła "oczyszczające krew": bratek polny, pokrzywę, skrzyp, kłącze perzu. W dobrej zielarni coś Ci dobiorą. Ziółka nie są najsmaczniejesze ale przy systematycznym używaniu daja efekty. Polecam.

Gość problemytomojaspecjalnosc
kiedys bylo przekonanie ze trzeba lazic do kosmetyczki co jakis czas i to pomoze, teraz lekarze odradzaja to , zreszta sama wiem ze te usuwanie nic nie daje, bo one wracaja za jakis tydzien i jest ich wiecej i wiecej , co pomaga.. jedynie zluszczanie ciagle.. codziennie normaderm lub effeclar, braveovyl itd tylko jak ktos ma wrazliwa skore to to sie nie nadaje bo takie zluszczanie moze narobic jeszcze wiekszych problemow, a picie bratka itd hmm moze i pomaga efekty pewnie po ok roku i do tego zdrowo odzywia..bez czekolady chipsow itd. i jeszcze jedno , lekarze na zaskornoki przepisuja retinoidy i ich pochodne np. differin... ja odradzam, sama stosowalam i czytalam komentarze mnostwa osob ktorym on wcale nie pomogl ;/

Gość ---prosze---
chyba sprobu8je tych ziół. Ale czy używać je wszystkie trazem,czy zdecydowac sie tylko na jedno? A i czy mogę równeczesnie stosowac rumianek (do przykkladania i do picia),bo juz od kilku dni racze sie tym specyfikiem i nie chcialabym przerywac.

Brevoxyl nie jest na recepte,można go kupić już od 19 zł.Mi najbardziej pomaga picie zielonej herbaty,jak jej nie pije to nawet brevoxyl nie pomaga:o

Gość ---prosze---
ja zielona herbate rowniez pijam...z reguly 2 razy dziennie. W sumie,to widze roznice,ale bardzo mala. Sprobuje jeszcze tych ziol i chyba faktycznie skusze sie na ten brevoxyl.

jesli chodzi o ziola to pij ile chcesz, zazwyczaj pije sie 2-3 szklanki dziennie. Ale jesli chcesz pic ziola to lepiej kup jakas mieszanke, z tego co pamietam jest taka mieszanka na tradzik. Rumianek mozesz spokojnie i pic i przykladac, nic sie nie stanie:) ja od siebie polecam jeszcze przemywac twarz szalwia, nagietkiem i pokrzywa

Gość ---prosze---
A wiesz moze,gdzie kupie taka mieszanke? Niesttey mieszkam w bardzo malej miejscowosci i sklepu zielarskiego nie ma u nas :-/

Mam ten sam problem co ty, ciągle walczę o to aby moja buźka była gładsza i ładniejsza, bez tych małych gowienek. Na tym forum poradzono mi kosmetyczkę, kobietki pisały że dzięki zabiegowi oczyszczania twarzy pozbyły się tego problemu. Skusiłam się i co ..... ?? Żaluję !!! Efektów zero, straciłam kasę, a na siebie jestem zla na to że dalam się namówić. Tobie rownież odradzam. Sobie powiedziałam że juz nigdy więcej, już nikt mnie nie namowi. Dziewczyny maja rację co z tego że ona nam to wszystko wyciśnie skoro po tygodniu ( przynajmniej ja ) zauważyłam że znów wszystko mi się od nowa pojawia. Od czasu tamtej feralnej wizyty stosuję prawie codziennie maseczkę z drożdży, tonik domowej roboty ( woda mineralna + olejek z drzewka herbacianego ) a miejscowo żel benzacne 10 %. Jest znaczna poprawa. Na mnie to pomogło ale byc może na ciebie zadziała coś innego. Życzę powodzenia ! Pozdrawiam :)

Gość ---prosze---
Ja narazie bede stosowac tylko rumianek (okłady i do picia) i oczywiscie nadal bede pic zielona herbatke,ktora uwielbiam:) Jesli po jakims czasie nie zadziala,to bede szukac dalej. Narazie jestem na etapie eksperymentow. Mam tylko nadzieje, ze do pazdziernika pozbede sie tegp dziadostwa,bo ide na studia no i wiadomo, że chcę jakośwyglądac:) Jeżeli bedziecie mieli jeszcze jakies sprawdzone metody,to podzielcie sie... wyprobuje je na pewno,jesli tylko ruminaek mi nie pomoze :P A, i mam pytanie. Bo dzisiaj znalazlam w szafce z kuchni herbatke z bratka,tyle,ze jakas stara.Niestety byla ona bez opakowania i nei mam pojecia jaka jest data waznosci. Czy mimo wszystko, moge to wypic bez zadnych komplikacji? No i czy w razie, gdy termin waznosci uplynal, to czy bedzie posiala nadal swoje własciwosci?