Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agata26

PLAMIENIA W CIAZY - PONAWIAM TEMAT

Polecane posty

Gość agata26

jestem przy koncu 11 ty ciazy i wczoraj mialame niewielkie plamienia , pojechalam na pogotowie dzis mialam usg ale okazalo sie ze wszystko jest ok i nie zlego nie widac, dodam ze jestem za granica gdzie wszystko tez jest bagatrelizowane i nie daje sie lekow podtrzymujacych ciaze dzis mialam tez sladowe ilosci ale bardzo malutko w szpitalu powirdzieli ze nie wiedza od czego ale ze moze ze siie dziecko rusza !! nie wiem co mam myslec, wiem ze z dzidzia ok ale wciaz sie boje

Gość nie umie..
ci pomoc, ale moze zajdz gdies przez net lekarza, trzymam kciuki, powodzenia.

Może masz za mało progesteronu? Nie wiem jak to jest u CIebie , ale posszukaj może jakiegoś laboratorium i zbadaj poziom progesteronu. Moim zdaniem przy plamieniach powinnas brac luteinę lub duphaston ( to jest własnie progesteron) Poszukaj może jakiegoś innego gina, ja bym do końca tego nie bagatelizowała.

Agato, ja bym też plamienia nie bagatelizowała, chociaż wiem że faktycznie za granicą jest problem i nie chcą przepisywać leków na podtrzymanie ciąży. Ja miałąm plamienie które przerodziło się w krwawienie i do nieszczęścia nie było daleko a faktycznie przyczyną był zbyt niski poziom progesteronu. Dostałam leki z progesteronem duphaston, luteinę i zastrzyki z kaprogestu, misuałam leżeć plackiem przez trzy miesiące i pewnie dzięki temu mogę się teraz cieszyć zdrową córeńką.

Gość IRIOLA
Ja tez zaczelam plamic jak bylam za granica-wczesniej robilam test wiec wiedzialam ze jestem w ciazy i myslalam ze poronilam ale zrobilam drugi test i wyszedl pozytywnie-nadal plamilam-tydzien pozniej bylam juz w polsce i okazalo sie ze mam odklejenie-krwiaka obok jaja-jestem w 7tyg.od zaplodnienia,co tydz.chodze do lekarza i biore duphaston-narazie plod rozwija sie prawidlowo bo ciaza rosnie i dzidziusiowi bije juz serduszko ale nadal plamie i ciaza jest zagrozona,wiec leze w lozku i czekam bo lekarz mowi ze sa szanse.Na Twoim miejscu poszlabym do lekarza.