Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elizabethea 1988

Czy tak to zawsze jest???

Polecane posty

Gość elizabethea 1988

Jestem Ela, mam 18lat. Ostatnio byłam u lekarza pierwszego kontaktu na bilansie, i chciałam się dowiedzieć czy zawsze tak wygląda bilans 18latki, otóż: 1) pan doktor kazał mi się rozebrać do samych majtek 2) oglądał mi gardło i zęby 3)węzły chłonne uciskał 4) sprawdzał czy nie mam wszy 5) osłuchał mnie stetoskopem 6) sprawdzał plecy 7) uciskał biust miejsce po miejscu:| 8) nacikał mi na sutek sprawdzając czy nie ma żadnych wydzielin (tak mi powiedział) 9) sprawdzał czy nie mam płaskostopia i najgorsze: 10) kazał mi się położyć na leżance i kazał zdjąć majtki 11) zwrócił uwagę że się TAM golę 12) kazał przykurczyć nogi 13) rozchylił mi wargi sromowe i dotykał mnie tam 14) wziął jakiś przedmiot (nie widziałam co, bo cały czas leżałam) i mi włożył do pochwy:/ było to mniej więcej coś metalowego i podłużnego:( tak czułam mnie to barrrdzo zdziwiło:/ i bardzo się wstydziłam i wobec tego mam pytanie: czy zawsze lekarz pierwszego kontaktu tak robi??? ja myślałm że od tego jest ginekolog:/ nie mówiłam o tym żadnej kumpeli, więc nie wiem jak jest:( pomocy!!!!! czuję się wykorzystana:/

Gość barwa
no z tym punktem 4 to już przesadził!!!!!!!!

Gość elizabethea 1988
najbardziej mnie wkurzył punkt 9 !!!

Jakim bilansie??? Poco??? Chyba masz wybujałą wyobraźnie... A jeśli mówisz prawdę to jakoś trudno w to uwierzyć...

Gość 6544687
tak, ja też tak miałam, to całkiem normalne

Gość elizabethea 1988
bardzo śmieszne:/ widzę że się nic nie dowiem:( no trudno, nie ma na kogo liczyć;( spadam spać

Sorki ja mam 19 lat i jakoś żaden lekarz pierwszego kontaktu mi nie kazał majtek zdejmować...... Dla mnie to jest jakaś bajeczka...

Gość 6544687
wsęp do życia, hihihihihi beznadzieja lekarz do odstrzału

Gość 6544687
no co wy, to prawda co za niedowiarki

Gość efciaaaaa
bajeczka ... acz wprawdzie bardzo dopracowana :)

Gość elizabethea 1988
6544687---> naprawdę? dzięęęęęęki:* to mnie uspokoiłaś:) bo na innym forum mi powiedzieli że mnie wykorzystał, ale skoro jest lekarzem to musiał mnie przecież zbadać:) też mi się to dziwne wydawało z tym wykorzystaniem:) ale dobrze że inna osoba może to potwierdzić, dzięki:* teraz już będę spać spokojnie:) dobranoc:*

Gość efciaaaaa
gratuluję pomysłowości :P

hehe niezłe;) spoko chyba, że no ludzie naprawde są takie nastolatki naiwne na tym świecie, że dają się wykorzystywać zboczonym lejkarzom robiącym \"BILANS\" :]:] Różnie bywa...No ale wsumie rzeczywiście nieźle dopracowana prowokacja:)

Gość do eli
Elu, to nie jest normalne, że lekarz pierwszego kontaktu przeprowadził Ci badanie ginekologiczne - piersi chyba podlegają badaniu bilansowemu, ale ... narządy rodne... nie...

Gość elizabethea 1988
no to ja już sama nie wiem co mam o tym myśleć...:(

Gość 6544687
co wy mówicie, jakie wykorzystywanie, to normalne badanie. jesli wam tak nie robili, to może dlatego, że jesteście takie wstrętne, że lekarz nie chciał was oglądać nago

O rany julek... 6544687.... Dobra Ty to już wogóle takie bajki puszczasz że wow:) Nie wszyscy są naiwni i dają się wykorzystać:/

Gość elizabethea 1988
SPOONMASTER--->jest bilans zapisany w książeczce zdrowia, jak dziecko ma bodajże 2latka, 6lat, 10lat, 14lat i 18lat i na tym koniec- nie wiedziałeś???

Gość do eli
spoonmaster, takie badania bilansowe są obowiązkowe co kilka lat i ostatnie takie jest przy kończeniu szkoły, ale zazwyczaj przebiega na zasadzie badania wzroku, słuchu, ciśnienia, włosów, skóry, badaniu stetoskopem i to wszystko...

wiem:) Skończyłąm właśnie liceum:) bilanse zawsze wyglądały tak: Przychodzę do lekarki, mówięże mam bilansik: ona wypełnia co trzeba jak jej powem ,.że dobrze się czuję i już:) A badanie wzroku itp to nam w szkole robili i już... Nikt mi niczego do pochwy nie wkładał... zresztą jak całej reszcie mojego rocznika:):):):)

Gość do eli
Dlatego Elu jeśli tak faktycznie się stało to nie sądzę, że możeszspać spokojnie i nic z tym nie zrobić...

Gość elizabethea 1988
PRZEPRASZAM ale SPOONMASTER kojarzy mi się tak bardziej facetowo;)

hehe ;) spoko... Ale co do badania to jestem pewna że lekarz pierwszego kontaktu nie powinien kikogo obmacywać po narządach rodnych;)

Gość elizabethea 1988
to co ja mam zrobić???

Gość do eli
no pełnoletnia jesteś, wymyśl coś. Masz pełną zdolność do czynności prawnych ;-)

Gość efciaaaaa
przestać głupoty opowiadać.

Gość do eli
ewciaaaaa no ale z psychologicznego punktu widzenia - po jaką cholerę miała by coś takiego wymyślać?

hehehe...poczytaj sobie posty na tym forum... 80% pisze tutaj z nudów... Wymyślają takie nieziemskie pierdoły że to aż się w głowie nie mieści... Najczęściej mają po 14 lat i chcą się poprostu ponabijać z ludzkiej naiwności:) Dlatego czasem aż głupio na tym forum komukolwiek odpowiadać bo nigdy nie wiadaomo czy to prowokacja czy nie:) Zresztą sytuacja o której pisze autorka jest też baaardzo dziwna i podejrzana;)