Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość domek84

Martwie się....

Polecane posty

Gość domek84

Nie wiem co mam myslec....okres spoznial mi sie 3 tyg., wiec zrobilam test wlasciwie 2 i wyszly pozytywne....wszystko byloby w porzadku, gdyby nie to, ze przeczytalam w ulotce, ze to moze byc jakis torbiel??:( Czuje sie fatalnie, boli mnie brzuch tak raz na jakis czas czuje skurcz. Do lekarza pojde dopiero w tym tyg., bo w sobote robilam test i nie wiem czy jest sens zeby juz isc. Mam straszne mdlosci od wczoraj wieczorem i dzis tez. Co myslicie?? Bo ja juz nie wiem, czy wynik testu moze wyjsc pozytywny jesli jest jakis torbiel?? Pzdr P. S Przepraszam, ze tak chaotycznie, ale tak mnie muli....

Gość annii
Bardzo, bardzo żadko mimo pozytywnego testu nie jest się w ciąży. Jeśli masz powody, by być w ciąży i jeszcze masz objawy typu mdłości, to na 99% jesteś w ciąży. gratulacje 🌻

Gość domek84
Dziekuje bardzo:) Powody zebym byla w ciazy sa, ale martwie sie strasznie....chyba sobie wymyslam problemy. Poczekam na wyniki badan u lekarza. Pzdr i jeszcze raz dziekuje:)

Gość annii
Nie ma za co :) ile tygodnie temu miałaś ostatnią miesiączkę?

Gość domek 84
12 kwietnia, nie wiem jak sie wylicza tygodnie ciąży....

Gość annii
moźesz spokojnie już iść do lekarza, możliwe jest już stwierdzenie ciąży. Tygodnie ciąży liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki.

Gość moj glos w sprawie
znalazlam kalkulator ktory wylicza termin porodu, wg niego bedziesz rodzila 7 stycznia przyszlego roku :) sprawdz: http://zdrowie.onet.pl/1208857,2413,,kalkulator.html inny sposob obliczania terminu to odjecie 3mscy od daty ostatniej miesiaczki tzn. 12.04 - 3msce = porod ok. 12.01 ;) pozdrawiam!!!

Gość moj glos w sprawie
sorry zle odczytalam wynik z tego kalkulatora, porod przwidziany na 2stycznia 2007 :)

Gość domek 84
Kiedy przeczytalam "wg niego bedziesz rodzila 7 stycznia przyszlego roku ", to, az mi sie lzy zakrecily:) Pojde do gin. i wszystko bedzie jasne. Dam znac, jak bede wiedziala cos wiecej. Dzieki:)

Gość annii
Czekamy więc na wieści :) powodzenia i trzymaj się!

Gość moj glos w sprawie
wszystkiego dobrego 🌻, mam nadzieje ze Twoje zle mysl, obawyi w ZADNYM RAZIE sie nie potwierdza daj znac, co po badaniu :) wszystkiego dobrego ps.mam nadzieje ze czytalas moja poprawke co do daty porodu, to ma byc 2.01.07,

Na pewno jestes w ciazy.GRATULUJE 🌻 U mnie bylo podobnie z ta roznica,ze ja w przed dzien dostania @ poszlam na usg myslalam glupia,ze cos juz zobacze a tu lekarz wykryl torbiel niewielki ale byl.Wiec zawiedziona wrocilam do domu. Na wiadomosc o ciazy czekal tez maz i corcia a tu ja z wiadomoscia o torbielu :( ale zrobilam kolejny test i kolejny i wyszlo,ze jestem w ciazy. No i jestem juz w osmym miesiacu,a torbiel sam sie wchlonal,nie leczylam go tylko ciaza spowodowala,ze sie wchlonal. Teraz jestem i ja i moja rodzina bardzo szczesliwa:D

Gość domek 84
No i bylam dzis u lekarza i....nie wiem wlasciwie nic wiecej....Mam zrobic USG, czy to normalne, ze nawet mnie nie zbadal?? Mily bardzo i jakos pozytywnie mnie nastroil, ale jakos ciagle niepewna jestem. Powiedzial, ze to 8 tydzien:)

Po USG uzyskasz pewność:) Nie kombinuj - jesteś w ciąży i ciesz się każdym dniem tego cudownego stanu. A co do testu i torbieli to może się tak zdażyć, ale raczej wtedy nie ma zatrzymania miesiączki - to typowy objaw ciąży:) A do tego objawy wszystkie, które opisujesz są też częste we wczesnej ciąży. Niestety takiej wczesnej ciąży bez USG lekarz nie jest w stanie stwierdzić - może tylko stwierdzić powiększoną macicę, lekko powiększone jajniki i zasinienie pochwy, ale 100% ciąże można właśnie za pomocą USG przezpochwowego stwierdzić. A jeśli to faktycznie 8 tydzień to zobaczysz już malutki zarodek z bijącym serduszkiem:) Czego Ci z całego serca życzę. I najważniejsze nie czytaj nic w internecie - to znaczy żadnych tematów o patologii ciąży, torbielach, ciążach pozamacicznych itp. - większość z nas to na początku przerabiała i zazwyczaj kończyło się na zamartwianiu i płaczu i doszukiwaniu się wszelkich objawów:( Odezwij się jak już będziesz po USG!!!!

Gość domek84
Juz jest dobrze:) Wczoraj widzialam moja sliczna dzidzie....ma cale 12 mm i bijace mocno serduszko. Jestem najszczesliwsza na swiecie. Pozdrowienia dla Was wszystkiech:)

Gość ojejus jakie malenstwo
pozdrawiam serdecznie to Maleństo i Ciebie!!!!

Gość annii
Gratulacje!!! 🌻 dbaj o siebie i maleństwo!!! trzymaj sie :)

Gość do domek84
gratulacje🌻 na kiedy masz termin, wiesz juz?