Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiajaca sie

chlopak taki jak ojciec?

Polecane posty

Gość zastanawiajaca sie

witam wszystkich Zastanawiam sie ( i nie tylko ja) czy rzeczywiscie istnieje taka zaleznosc miedzy chlopakiem jakiego wybiera dziewczyna a ojcem jakiego posiada taka niewiasta. Czy faktycznie kobiety wiaza sie z mezczyznami podobnymi (z charakteru) do wlasnych ojcow? WIem ze sa takie przypadkie ale nie wiem jak sie to ma do wiekszosci. Ja nie mam ojca wiec nie moge tego sama na sobie stwierdzic. Prosze wszystkie osoby ktore maja cos do powiedzenia w tym temacie o wypowiedz. z gory dziekuje

Gość ale wazon
niewiasty wygineły wraz z wynalezieniem elektryczności :D

Gość zastanawiajaca sie
ponoc to sie dzieje podswiadomie. kobiety nawet tego nie wiedza.

Gość liselle
nie prawda moj tato nie lubi zwierzat a moj kochany kocha moj tato klnie moj kochany nie i wiele tak moj tato wstydiz sie dac kiwatka moj kochany nie, zawsze byl rycerski

Gość viki_
w moim przypadku to sie sprawdzilo, moj chlopak przypomina mojego tate. nie we wszystkim, ale pare cech ktore podobaja sie mi w moim ojcu moge znalezc u chlopaka.

Gość zastanawiajaca sie
dzieki dziewczyny :) z tymi pozytywnymi cechami to dobrze ale sa tez przypadki kiedy dziewczyna zwiazuje sie z chlopakiem ktory ma negatywne cechy ojca i to ejst silniejsze od niej. Z domu wyniosla jakis wzor rodziny i mimo ze jej sie on nie podoba i nie chce tak zyc to i tak nieswiadomie wiaze sie z takim jak jej ojciec i przywa zycie podobnie jak jej matka. takie przypadki sa naprawde! :( ja bym chciala wiedziec tylko jak czesto sie zdarza ze dziewczyna sie wiaze z "ojcopodobnym" (i w pozytywnym i w negatywnym znaczeniu). Zastanawia mnie czy to jest bardzo czesto spotykane czy tylko sporadycznie.

Gość liselle
mysle ze sporadyczne typ macho nie jets w modzie, kobiety szukaja kochajacych:)

Gość coś w tym jest
Jestem podobny charakterologicznie do swojego teścia. Córki chodzą z chłopakami, że jak im się dokładniej przyjrzeć i sięgnąć głębiej pamięcią wstecz, to coś znajomego mi świta. Małżonka jakoś dziwnie moją matkę i z wyglądu i z charakteru przypomina :) Sądzę, że jeżeli układy pomiędzy dziećmi i rodzicami układają się pozytywnie, to takie właśnie wybory można zwykle przewidzeć ;)

Gość zastanawiajaca sie
ale zobaczcie dziewczyny. znam osobiscie kilka osob ktorych rodzice sa po rozwodzie, lub sa w separacji itp. Dziewczyny te zostale "pozbawione" codziennej obecnosci ojca w wieku okolo 10 lat (z reszta zalezy od przypadku). takie osoby szukaja starszych facetow, nie interesuja sie rowiesnikami. chca mezczyzn w wieku ich ojca... i czesto Ci mezczyzni go przypominaja. cos w tym jest....

Gość liselle
do cos w tym jest:) a powiedz bo nie usne, a to dobrze ze zonka twoja mame przypomina?:)

Gość zastanawiajaca sie
cos w tym jest -> dzieki za wypowiedz :)

Gość coś w tym jest
Dobrze :) Moja teoria w tym temacie jest taka, że dominującą rolę odgrywają uwarunkowania genetyczne. Chyba, że po drodze nastąpiły jakieś druzgoczące rozczarowania. Pewne wzorce narzucają nam media ale tak na prawdę ta miłość "od pierwszego wejrzenia" to geny :) dobranoc :)

Gość liselle
bardzo ciekawe:) czyli co?:) pierwsza mame zobaczyles, i teraz masz taka zonke?:) ale widac jestes zadowolony, ze tak jests?:)

Gość zastanawiajaca sie
jeszcze raz dziekuje za wypowiedz i zycze kolorowych snow :)

z moich obserwacji wynika, ze dziewczyny które nie miały ojca blisko, albo z którym źle im sie układały stosunki, bardzo pragna z kims byc i nie potrafią byc same. Potrzebuja jakiegos faceta, ktorego im brakuje w zyciu. Chciaż pewnie to nie reguła, ale ja akurat mam takie obserwacje.

Gość liselle
do zbuikowa a moze to tak, ze widza iz ich matki nie mialy szczesliwego zwiaku, zatem rzej\\kl sobie moj bedzie pelen ciepla, milosic, inny, ale zrobie aby tak bylo:)

no waśnie nie wiem. Mam jedna koelżanke, miała bardzo złe kotakty z ojem i ciagle MUSIAłA z kims byc i nie, że była jakims kurwiszonem.. Na pewno nie. Zawsze uważała, ze to miłość i takie tam, chociaz ja czułam, ze w pewnm sensie sie oszukiwała, bo po prostu cchciałą mieć jakies oparcie, którego nie zaznała od ojca

Gość liselle
no widzisz czyli aby miec czyste sumienie tlumaczyla wokol ze to milosc, a to lubienie bylo a mozewygoda? sluchaj jak ktos jets to i wesel w zyciu, ma sie z kims wyjsc, ktos jets po rpostu.

chociz tak jak mówisz, też pewnie ejst. nie chca byc takie jak matki, chca byc szczesliwe, ale po prostu im sie to nie zawsze udaje, bo wpdaj w sidła modelu rodziny, które widziały w dzieciństwie. bo od kogo miały sie nauczyc miłosci, dobrego zwiazku?? z telewizji??? chcociaz i tak zdarzają sie wyjatki

Gość liselle
model rodizny kiedys byl ten sam, facet rzadzil i tak howano kazdego nowego chlopaka, syna zatem nie dziwie sie ze trafialy na takich jacy byli ich ojcowie. oni przewazali statystycznie gdy teraz ceni sie serce, nie rzadzenie, macho, mozna trafic na kochjacego nie tyrana

Moze i wygoda...zawsze ktoś pomoże. AS ona zawsze była taka nieporadna. teraz troche to sie zmieniło. no ale dlaczego była taka nieporadna??? podobna za p[ewność siebie u ludzi odpowiadaja dobre konmntakty z ojcem

Gość zastanawiajaca sie
żbikowa to prawda co piszesz. Ja wychowalam sie bez ojca i ciezko mi byc samej. moje zwiazki nie byly zbyt udane ale jak sie z kims wiaze to juz na dluzej. nie umiem sie tak latwo zakochac. ale jak jestem sama to bzikuje, mam dola, placze. poprostu bardzo ciezko mi zyc :(

Gość liselle
nieprawda za pewnosc siebie odpowiada to jak nas traktuja w szkole, znajomi, matka, ojciec, nie szukajmy kozla w ocju cale zycie ma wplyw a w szkole jestesmy wieksza czesc zycia, nie oklamujmy sie, ze nie ja mysle, ze wygodna, fajnie tak nic nie robic, nie martwic sie, niehc sie ktos marwti, robi, a my nic tylko spijamy smietanke a zwiazke tak nie moze wygladac..

no własnie po prostu może brakuje Ci tej pewności siebie. potrzebujesz kogoś kto ci pomoże, bo czujeszsz., ze sama nie dajesz sobie rady...???

Gość liselle
kobiety na tle innych nie ojca no kolzenake, ze kazda kogos ma ja nie, czuja ze musza byc z kims i ich samotnosc boli bardziej..

Gość liselle
do zbikowa to co piszesz to definicja wygodnictwa, sama nie daje rady, niehc ktos pcha za mnie wozek zycia..

Gość coś w tym jest
OK Zanim wyłączę kompa ... Największe, porażające wręcz uczucie jakiego w życiu doznałem to uczucie do kuzynki (może nie całkiem bliskiej kuzynki, bo wedle prawa w sam raz dalekiej) :) Rodzina matki ... hmm Kiedy dużo już później wpadła mi w ręce stara fotografia matki - nastolatki, wypisz wymaluj. Uważam że gdzieś głęboko w nas ukryty jest wzorzec piękna (czy dla pań - męskości) i to on powoduje te niesamowite zauroczenia :)

liselle no jasne ze wpływ ma tez szkoła. ale najczesciej \"ofiarami\" padaja osoby słabe wewnetrznie, pozbawione braku pewności siebie. czy tak nie jest? skąds musi sie brać przyczyna,, ze ta osoba staje sie kozłem ofiarnym niestety....

Gość olo rrratuj
masz na pocieszenie: 1. Jeśli myślisz, że droga do serca mężczyzny wiedzie przez żołądek, to mierzysz stanowczo za wysoko 2. Kobiety nie robią z mężczyzn głupców - pewien odsetek należy do kategorii "zrób-to-sam" 3. Najczęstszą przyczyną rozstania są względy zdrowotne - na jego widok robi ci się niedobrze 4. Nie ufaj mężczyźnie, który twierdzi, że to on rządzi w domu. W innych sprawach tez pewnie kłamie. 5. Prace domowe, z którymi kobieta ma zaległości to te, o których zrobienie prosiła męża 6. Interesuj się młodszymi mężczyznami - bo i tak mało który z nich naprawdę dorasta 7. Mężczyźni są w gruncie rzeczy szalenie do siebie podobni. Maja tylko inne twarze, aby łatwiej ich było odróżnić. 8. Każdy mężczyzna, który nadawałby się na męża jest już zajęty, i nie wierz mu, jeśli twierdzi, że jest inaczej. 9. Naukowcy odkryli jak sprawnie wykonać pracę za pięciu mężczyzn - zatrudnić kobietę. 10.Są tylko dwa słowa, które mężczyźni uważają za obraźliwe: "nie" i "przestań" 11. Mężowie są jak dzieci - słodkie i urocze pod warunkiem, że cudze.