Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Boję się że po ciązy...

Boję się, ze po ciąży ....

Polecane posty

Powiększą mi się sutki... Czy zawsze się tak dzieje?

Gość co za bzdura

Gość SNUPA
Chyba brodawki ale tylko na czas karmienia piersia.

no to dobrze, bo wdawało mi się, że w róznych programach jak pokazuja matkę, która karmi, to te kobiety zawsze maja duże sutki :(

Gość SNUPA
bo jak ciagnie to jest dluzszy ale jak przestanie to wraca do normy ;)

Ale brodawki po pkarmieniu wracaja do poprzednich rozmiarów też?

Gość NIkt mi nie odpowie
up

Gość hm hmmm
niektorym sie powiekszaja brodawki, mojej siostrze sie tak jakby rozlaly i sa ciemniejsze

Gość NIkt mi nie odpowie
To jednak prawda :( ale teraz się boję że moje talk samo sie rozleją :(

Gość ja to się w ogóle boję
że po ciąży będę wyglądała jak jedna z tych porozciąganych bab, z wielkimi okropnymi, wymiętymi cycami, wystającym brzuchem, przerzedzonymi włosami, zrostami w pochwie. I do tego będe się musiała drzec i jęczeć w asyście 6 osób, puszczać tam bąki, albo jeszcze cos więcej, potem potna mi cipę, wyjmą dzieciaka, zaszyją mnie. Nie będę trzymac moczu, rozerwie mi się pochwa, będe cała pozszywana i w bliznach, a może nawet pęknie mi wszystko az do odbytu i wtedy już nawet będe srać pod siebie:o Dlatego chociaż bardzo chciałabym mieć dzieci, daruję sobie tę przyjemność. Trudno- będę starą, wyschniętą macicą. Ale przynajmniej nie będę musiała iść do tych konowałów, żeby patrzyli na to, jak sram i dre się, kiedy rozpruwają mi cipę. I będę miała święty spokój.

hmm jak baba o siebie dba i amlo je to nawet nie tyje;P moja matka o siebie dosc bardzo dbala,ze przytyla tylko 8 kg i szybko zgubila,a ciazy prawie widac nie bylo:classic_cool: nie mozna tylko zrec jak swinia:P Choc zawsze mozesz zaadoptowac se jakies dziecko,najlepiej takie paroletnie,lub kilkunasto bo nie bedzue tyle roboty:P i bedize swiadome ze jest adoptowane i unikniesz tego buntu jak sie dowie:p tlye jest niekochanych biednychd zieci ,ze po co swoje robic:P

Gość NIkt mi nie odpowie
No słyszałam że nawet sika się .... podczas porodu buuuuuuuuuuuuu

Gość hm hmmm
z tym sikaniem to chyba jednak nie najwiekszy problem :D

noo.ale jak amsz hajsiwo to stac cie na dobra dietke cwiczenia i klinike gdzie zrobią ci cesarke..ogolnie to ja jestem zwolenniczką zakladania rodziny gdy am sie juz pokazne zaplecze fiansowe..by nie odejmwoac se od ryja by dziecku cos zapewnic:P a i zapewnic mu godne majetne zycie

Nie, nie rozleją Ci się. Jakie zrosty, wysuszone cyce, placki na głowie i wały tłuszczu? Myślałam, że średniowiecze i zabobony już dawno za nami.

Gość do Kolorowe costam......
tak myślałaś??? To wyjrzyj zza komputera i popatrz na ludzi, wyjdź na ulicę. Te wszystkie baby po 40. wyglądają strasznie. Albo jak tanie kurwy, które stylizują się na podlotki8:o Albo jak wielkie, grube matki polki. Zwały tłuszczu, szara cera, łyse place na głowie, żylaki, wielkie brzuchy i obwisłe cyce to normalka. A jak już wyjdzieszna plaże, to weź tam znajdź JEDNĄ, zgrabną i atrakcyjną kobietę po 35 roku życia. No śmiało. Żebyś się nie przeliczyła... Jeżlei ktoś od młodości ma oponę na brzuchu, wilkie dupsko i opasłe cyce, to może mu jest wszystko jedno i może nic się nie zmienił po ciąży. Ale jednak jak ktoś waży 50 kg i ma 60 cm w pasie to się zmieni na pewno.

Gość hm hmmm
Nie mozna powiedziec, ze jej sie nie rozleja, bo jak juz pisalam mojej siostrze np. strasznie sie brodawki rozlaly po ciazy

Do pomarańczowej wszystkowiedzącej - nie muszę wyglądać zza kompa. Mam 33 lata, jestem po dwóch porodach - cycki ok, pochwa ok, waga ok, żadnych zwałów tłuszczu, nie mam kłopotów z rozebraniem się do kostiumu kąpielowego. A przypadłości , które opisujesz, nie są tylko udziałem kobiet, które rodzily. Na marginesie - może odrobinę kultury w wypowiedziach.

Zapomniałam jeszcze o czymś - apropos tych placków na głowie - wszystcy fryzjerzy zazdroszczą mi gęstości i bujności fryzury - zapewniam Cię, że nie jest to peruka.

Gość No właśnie mam
Małe brodawki i sutki, które bardzo mi sie podobaja. Nie wiem jak ja na siebie po urodzeniu dziecka spojrzę :/ Hmmm z tego co piszecie to różnie bywa, może mi się nie rozejdą...

Boże, co za poziom niektórych wypowiedzi, żałośni jesteście )oczywiście nie wszyscy) 😭. Może tak więcej kultury, co ?

Gość No właśnie mam
Dziewczyny z tego co zauważyłam o kulturze na tym forum mozna sobie pomarzyć...

Gość no bo na forum każdy może
sobie pisać, co chce. A jak się wyjdzie na ulicę czy na plażę, to jakoś was, super laski po porodach, nie widać:o Gdzie jesteście? Chowacie się przed światem???:o

ech takie asexualne kaszaloty biorą sie z zaniedbania..są wykonczone i nie mają juz sily (maz pewnie im nie pomaga:P) ani kasy by o siebie zadbac..choc jak ktos naprawde chce..pewnie im nie zalezy:P:O

A co - każdą na ulicy czy plaży zaczepiasz i robisz jej ankietę? Ile ma lat, ile porodów za sobą i jaką ma pochwę? Żenada....

Gość o pochwie teraz nie mówię
tylko o tym, jak wyglądają w Polsce kobiety po 35. roku zycia. A jest dość dramatycznie:o Może to, o czym piszę nie dotyczy ciebie, ale w takim razie po co się tam irytujesz?:) Mówię, że ja tych atrakcyjnych kobiet nie widuje nigdzie, nie widuje ich mój oartner, mój ojciec, mój brat... Więc gdzie się podziały? Wywieźli je na księżyc czy uważają, że są tak piękne i atrakcuyjne, że muszą się ukrywać przed fanami?:o I nie opowiadajcie o tym, że po ciąży wyglądacie tak samo. Anonimowe wypowiedzi kobieta na ten temat wyglądają zupełnie inaczej. I mężczyzn też:) Na pewno po ciąży zmienia się kształt brzucha, Nawet jeżeli jest on szczupły, to jest odrobinę wystający, zaokrąglony w strone pępka. Początkowo macica ma wielkość ok. 3x4 cm, więc jest bardzo mała. W trakcie ciązy rozciąga się strasznie w stosunku do stanu pierwotnego a potem kurczy, ale już taka mała nie jest. W ogóle narządy wewnętrzna kobiety po porodzie są już trochę inne. Także brzuch już NIGDY nie będzie idealnie płaski, wklęsły, zawsze będzie lekko wystający. A jak skóra na brzuchu i mięśnie brzucha są w złym stanie przed ciążą, to potem można mieć gigantyczne skórno-tłuszczowe nawisy:o Piersi się powiększają podczas karmienia a potem kurczą- także tez mogą opaść, zwitczeć, sflaczeć, zmienić kształt. Brodawki powiększaja się praktycznie zawsze i części kobiet takie powiększone zostaja na zawsze. I często zmienia się ich kolor. Ja np. mam bardzo małe brodakwi, ok. 2 cm średnicy. No i małe sutki, maja ok. 1 cm średnicy "w spoczynku":D Także takim czymś nie wykarmiłabym dziecka, bo nawet nie miałoby jak wziąć ich do buzi za bardzo. Także pewnie zaczęłabym przypominać mleczarkę:o Moja mam też jak mnie karmiła, na początku, miała małe sutki, większe od moich, ale normalny kolor i mniejsze niż ma teraz. A po dwóch ciążach miała już ciemnobrązowe i większe niż na początku, sporo większe. Pochwa też staje się luźniejsza, chyba nie jmuszę pisać, dlaczego. To nie są zadne zarzuty. Takie są fakty. Ja też jestm kobietą, ale nie oszukuję się, że po dziecku będę wyglądać super i nic się nie zmieni. Będę się starać, ale pewnych rzeczy się nie da zmienić. Najlepiej sobie zdać z nich sprawę. Po co oszukiwac kogoś, że ciąza nic nie zmienia i że na pewno ni9e powiększą mu się sutki? Skąd możecie wiedzieć, co się tej dziewczynie zmieni?

Dobrze, ze w naszym kraju juz nie umiera sie podczas porodu, bo teraz przynajmniej macie inny temat do glupiej i pustej dyskusji :o

heh przeciez jak sie am duzo kasy to mozna te mankamenty usunąc za pomocą operacji plastycznych :> :classic_cool: dlatego warto postarac sie o dobrze platną prace no i bogatego i hojnego meza :classic_cool: