Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zielony_groszek

Czy to coś poważnego?

Polecane posty

Od roku biorę tabsy. Początkowo był to Cilest, a od pół roku Harmonet. Kiedyś miałam bardzo regularne miesiączki, od czasu kiedy stosuję tabsy nigdy nie miałam tzw.krwawienia z odstawienia. Przy Cielście krwawienia były strasznie nieregularne i występowały przy 5,8,10 pigułce a w przerwie cisza. Gin zmienił mi tabsy na lżejsze ale i tym razem jest podobnie. Z tą różnicą, że \"okres\" dostaję zawsze przy 19 pigułce (czyli w trakcie przyjmowania tabsów) kończy się po 4/5 dniach i w przerwie znów nic! Testy wątrobowe są ok, ciąży też nie ma, tarczyca również ok. Jestem pod stałą kontrolą mojego ginekologa ale zastanawiam się co to może być?! Matrwię się tym bardziej, że od przyszłej wiosny planowałam starania o maluszka Może któraś z was zna taki przypadek? Co mi może być???

Żadna z Was mi nie pomoże? Szkoda, że odpowiadacie tylko tym, które już są mamami, a te które dopiero planują i proszą was o pomoc, ignorujecie. Cóż, widocznie rację mają ci, którzy twierdzą że nikt poza dziećmi nie jest dla was ważny :(

a miałaś może usg dopochwowo? może to torbiel? lub narośl? sama nie wiem. Ja brałam logest, a teraz jestem na microgynon i mam krwawienie w ciągu włąśnie tych 7 dni przerwy w braniu. Spytaj lekarza co to może być, moze poczytaj w necie. Czy bez przyjmowania pigułek okres miałaś regularnie? może po prostu staraj się o dzidzie skoro wyniki są ok.

Słuchaj to bardzo poważna sprawa, nie ignoruj tego tylko w te pędy do lekarza, my tu nic nie zaradzimy tylko fachowiec może CI pomóc. Bardzo niepokojace są te krwawienia tabletki raczej wszystko regulują a nie odwrotnie.

Jestem pod opieką mojego ginekologa. Robiłam juz testy wątrobowe, TSH (tarczyca), usg dopochwowe. Wyniki tych badań są okay, dlatego zapytałam Was czy któraś wie gdzie można szukac przyczyny, bo sama juz nic nie rozumiem a ginekolog nie zasugerował co to może być. W piatek idę do niego i pewnie dostanę skierowanie na PRL. Tylko nie wiem czy to przyczyna moich kłopotów. Bardzo się martwię :( Dziękuję za dotychczasowe odpowiedzi.

krawienia w trakcie brania tabletek wystepuja przy zle dobranych tabletkach. Bardzo istotne jest zeby llekarz zanim przepisze Ci tabl zrobił Ci badania hormonalne (jaki masz ich poziom) - zeby wlasnie obylo sie bez takich cyrkow. U mnie jak miałam krwawienia to zmienil na mocniejsze a nie na slabsze. Kazda kobieta ma inny poziom hormownow - Ty najwidoczniej masz w ogóle jakiś wyjątkowy. Na pewno musisz zrobić badania krwi na poziom hormownów - ale nie wiem czy po odstawieniu tab, czy w trakcie ich brania - to Ci juz powie lekarz. Pozwodzenia!