Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokochanel

BRANIE TABLETEK

Polecane posty

Gość kokochanel

Cześć dziewczyny jestem tu nowa, mam nadzieje, że pomozecie mi rozwiązać mój problem. Mam wątpliwości czy na pewno prawidłowo biore tabletki anty. Każde opakowanie kończ brać we wtorek, 7 dni przerwy, po tygodniu w środe zaczynam nowe opakowanie. Mam nadzieje, że nie jestem w błędzie.

hmm a nie powinnas zaczynac brac we wtorek?konczysz brac we wtorek i potem zaczynasz znowu od wtorku.

hmm ja stosuje plastry i w nich jest tak ze tego samego dnia zawsze zmieniam czyli jezeli koncze we wtorek to pozniej we wtorek znowu zaczynam jezeli w tabletkach jest inaczej przepraszam za pomylke i dodatkowy stres:)

Gość ***gwiazdeczka***
stosujecie tylko tabletki??

Gość *tablety*
Witam dziewczęta :) Ja niebawem zacznę brać tabletki i zastanawiam się jak będę się po nich czuła. Zdecydowałam się na nie,bo jakoś nie jestem przekonana do gumek- różnie to z nimi bywa

ja stsuje tylko tabletki, współżycie zaczęłam od niedawna, a tabletki brałam już wcześniej na cere

Gość *tableta*
ja tez współżyje od niedawna a jak na razie były to tylko gumki a przerzucam sięna tabletki, które będą moimi pierwszymi- mam nadzieję,że mój organizm dobrze będzie je tolerował a będę brała Diane 35

Gość że się wtrące
a DIANE nie jest typowym srodkiem antykoncepcyjnym tylko ma leczyc tradzik i inne syfy skorne moje 3 kolezanki zaszly w ciaze mimo regularnego jej zazywania a moj gin jak powiedzialam ze chce diane to spytal mnie czy mam zamiar sie nimi zabezpieczac jak powiedzialam ze tak to mi sie kazal w glowe popukac i dal mi logesty

Gość *tableta*
mój gin sam najpierw zaproponowałmi Cilest ale chciałam jeszcze coś na moje zbyt duże owłosienie i zapisał mi Diane

Gość że się wtrące
tableta --> ja tylko mowie co wiem moje 3 kolezanki wpadly na dianie wlasnie a inne ktore biora TYPOWO antykoncepcyjne tabletki nie wpadly wiec to chyba nie zbieg okolicznosci poza tym DIANE sa przepisywane wlasnie na problemy skorne oraz nadmierne owlosienie a ich skutkiem ubocznym jest dzialanie antykoncepcyjne ale na pewno nie wynosi ono 99.98 % tak jak w przypadku innych tabletek

Gość *tableta*
kurcze trochę się teraz przestraszyłam, bo dzidzi to jeszcze nie mam w planie

Tabletki przyjmuje się raz dziennie przez 21 dni w cyklu, a przez kolejnych 7 dni nie zażywa się ich. Efekt antykoncepcyjny utrzymuje się zarówno w okresie stosowania leku, jak i w czasie przerwy. to chyba logiczne, że autorka dobrze bierze! 7 dni przerwy, nie 6! :O brałam dianę-pół roku- i nie wpadłam. Moja przyjaciołka brała ponad rok.

Gość myszka235
ja biore jeanine nie tylko na antykoncepcje ale także na trądzik. Musze powiedzieć że moja tważ wygląda znacznie lepiej niż przed braniem polecam

Gość *tableta*
uff to troszkę mi ulżyło. Jednak skoro będę miała mieć dzidziusia to i tak go będę miała, nawet zażywając tabletki- los jest przewrotny

Gość *tableta*
nie mam zamiaru panikować, w końcu są antykoncepcyjne i tyle :)

te trzy wpadki po Diane troche mnie przeraziły... my ze Słoneczkiem niczego sobie nie odmawiamy, a niestety nie stosujemy innego zabezpieczenia... mam nadzieje, że nic teraz we mnie nie rośnie. Ahhh człowiek pomimo swoich lat postępuje czasami tak bezmyślnie (nie myśli mózgiem...)