Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cierpiącaaaaaa

Błagam, jaka tabletka na menstruacyjny ból brzucha ???

Polecane posty

Gość cierpiącaaaaaa

proszę, polećcie mi coś, bo zaraz się skończę..:( potrzebuje czegoś silnego, szybko działającego ale jednocześnie takiego, żeby można było stosowac co miesiąc bez obawy, ze po pół roku bede mieć wątrobę w rozsypce..

Gość ciocha
ehh mi prawie nic nie pomaga:| wiem ze to niezdrowe ale mi tlyko pomaga kapiel w bardzo cieplej wodzie

Gość cierpiącaaaaaa
nospy nie próbowałam, ale wiem że mi tez mało co pomaga.. a kąpiel to już w ogóle..:(

no-spa jest dokładnie na to - na skurcze w obrębie jamy brzusznej. Spróbuj wziąć - przeczytaj na ulotce, może można dwie na raz Kąpiele w gorącej wodzie dzialają krwotocznie, są ryzykowne w czasie trwania menstruacji.

Jesli nie masz obfitych miesiaczek to termofoer na brzuch, ale on nasila krwawienie, podobnie jak kapiel, wiec nie nalezy z tym przesadzac.

Gość a ja polecam
panadol, dla mnie najlepszy, też miewałam ostre bóle. Panadol extra, i jest bezpieczny dla żołądka. Ćwiczenia pomagają, nie leż, poruszaj się trochę, skłony itd. Kąpiel ciepła wzmaga krwawienie niestety. Nospa niestety nie zawsze i nie na każdego działa, na mnie nie.

Gość susi
nospa forte - podwójna dawka, dziala natychmiast. poza tym na wszelkie bóle polecam pyralgine. dziala baaaardzo szybko i jest dość skuteczna. a jeśli chcesz sie pozbyć bólu na caly dzien no to ketonal forte. a tak poza tym to proponuje udać się do ginekologa. tez kiedys mialam strasznie bolesne okresy i właśnie gin mi pomogł :)

Gość ja ajajaa
KETONAL-nie jest dokładnie na to ,ale ja biorę go zawsze-chociaż pół.Żadna tabletka tak nie działa jak on!Mówię Ci 15min.i czujesz jak ból mija...Tylko,że jest na receptę:(ale działa w mig!!!Powodzenia

Gość efwewfwefw
NUROFEN FORTE!

Gość ciocha
moj ból jest czasem tak nie do zniesienia ze wole żeby lało sie bardziej ze mnie niż czuc ten potworny ból, wie moze ktoraś z was czy nie powoduje to jakis krawiaków czy cos?:) bo tym sie własnie martwie..

Ketonal jest bardzo silnym lekiem! Stosuje sie go po operacjach itd. wiec moze lepiej z nim nie przesadzac?

poruszaj sie troche, albo sporbuj z tym termoforem, krwotoku tak od razu nei dostaniesz, tylko niech nie bedzie bardzo goracy i nie trzymaj zbyt dlugo

Gość polecam tabletki
z ibuprofonem Ja też umieram w trakcie okresu i żadem panadol i w ogóle nic na paracetamolu mi nie pomaga, a tym bardziej nospa Wyprobowalam na sobie tabletki z ibuprofonem np ibuprom max dwie tabletki czasem trzy i po problemie Mam nadzieję ze Ci też pomoże :-)

ja tez biore ketonal niekoniecznie po operacjach sie go stosuje.jest silny fakt ale jedna tabletka wystarczy - 10 minut i po bolu na caly dzien.naprawde.ja mam 18 lat i zawsze w 2 dzien okresu biore ketonal.tylko on mi pomaga a nospa zero rezultatu

Gość cierpiąca co miesiąc
nie zawsze waska szyjak, ja mam bardzo szeroką, a dlaczego? bo co miesiac mam skurcze porodowe - zdanie ginekologa - i szyjka się rozwiera...a potem na kazdej cytologii sie mnie pyta pobierajaca ile razy rodziłam, bo szyjkę mam jak po 3 porodach...wcale nie rodziłam... mi pomaga pyralgin, max dawka najlepiej w zastrzykach, do tego no-spa tez max i baclofen o wiele skuteczniej rozkurcza od no-spy, ale to tez nie tak, ze całkiem przechodzi...przestaje wymiotować i mdleć z bólu-ot wszystko, pozatym do łózka i lezę, nie chodzę, bo by mi krzyż nie dał...

ja mam podobno strasznie waska szyjke, i do tego sylozgiecie, ale miesiaczek nei mam az tak bardzo bolesnych

Gość niebieskoookaa22
ibuprom max wczoraj brałam :o

Gość pytonica
Apo-Naproxen.Przeczytaj ulotke.Jest to lek na roznego typu bole,w tym bole menstruacyjne

Gość brzoskwinia_marakuja
ja biore vegantalgin h - pomaga

Gość ggggggggggggggg
Mi nie pomagaja zadne no-spa, takich to bym musiala cale opakowanie zjesc zeby poczuc jakas ulge. Vegantalgin tez bralam, nic, apap to musze z 5 wziasc, tak samo ibuprom czy pyralgina. najlepsze sa nurofen forte, sa mocne (mozna wziasc 3 na dobe) ja jedna biore juz tuz przed okresem, kiedy brzuch boli, a pierwszego dnia biore 2 tabletki naraz, a po jakims czasie 3. Ja mam bardzo silne bole i najlepiej sie sprawdza taka metoda - brac juz 2-3 dni przed okresem po jednej kiedy boli, wtedy ten bol jest mniejszy,

Gość taka jedna dziewczyneczka
ja polecam wziąć jednoczesnie No-Spe i Ibuprom Menstrual lub Nurofen Menstrual. Mi pomaga, polecila mi to moja pani ginekolog :)

Gość luizash
KETONAL, TRAMAL, EFERALGAN Z CODEINĄ - TE SĄ NA RECEPTY, ALBO W CARITASACH DADZĄ CI BEZ. POGADAJ Z GINEKOLOGIEM, TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE NIEKTORYM POMAGAJĄ. TERMOFORM JEST OK, ALE NIE JEST POLECANY PRZY MIESIĄCZKACH, TAK JAK KĄPIEL, ALE PRYSZNIC Z MASAŻEM BRZUCHA WODĄ ZŁAGODZI BÓL NA PEWNO. JA CIERPIAŁAM PRZEZ KILKANAŚCIE LAT BARDZO, KAŻDEGO MIESIĄCA, POMÓC MIAŁA MI LAPAROSKOPIA JAJNIKÓW, ALE TEŻ NI EPOMOGŁA, URODZIŁAM DZIECKO :) I TERAZ TROSZKĘ POBOLEWAŁO CZASEM, ALE POMAGAŁA JAKAŚ ZWYKŁA PRZECIWBÓLOWA TABLETKA. TERAZ JESTEM PO ZASTRZYKU ANTYKONCEPCYJNYM (TAKIM RAZ NA 3 MIESIĄCE) I NIE MAM OKRESU WOGÓLE, C POLECAM WSZYSTKIM KOBIETOM, KTÓRE URODZIŁY JUŻ DZIDZIUSIA, I NIE PLANUJĄ DRUGIEGO. NA PRAWDĘ, W SYTUACJI, GDY MDLEJE SIĘ Z BÓLU PODCZAS PIERWSZEGO DNIA OKRESU, NIEWARTO SIĘ SZPRYCOWAĆ, A TAKI ZASTRZYK TO ROZWIĄZANIE.

Gość luizash
do ggggggggggggggggggggggg ja też kiedyś miałam takie zalecenie, żeby ibuprofen brać co 2 godz po 2 tabletki już na 3 dni przed okresem, aż do 3 dnia okresu.............. pomagało, ale wątroba mi siadła na trzecim podejściu. :)

Gość luizash
vegantalgin h też był ok, ale to co miesiąc się zmieniało, co miesiąc musałam brać cos innego, kurcze tak sobie przypominam te wszystkie prochy, które przez tyle lat piłam, pomijając już te, które w skrajnie dramatycznych przypadkach aplikowali mi w szpitalach, to ciesze się, że już mam to za sobą. Z całą świadomością na swoim przykładzie mogę powiedzieć, że Bóg pokarał baby okresem...

Gość monisiorek
Ja mam bardzo bolesne miesiaczki i biore zawsze ketonal. POMAGA

aulin jednocześnie z no-spa forte, moje bóle powodują, że omdlewam. te tabletki faktycznie mi pomogły. żadne apapy i ibupromy nigdy nie przynosiły ulgi a wręcz objawy zatrucia. oba leki są na receptę. no-spę forte można zastąpić, podwójną dawką no-spy zwykłej, to dokładnie ten sam skład. aulin przepisał mi ginekolog, a ostatnio także mój lekarz rodzinny z rejonu.