Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kati24

Aparat ortodontyczny

Polecane posty

Gość kati24

Hej. Czy są tu osoby które noszą stały aparacik? Ja planuję sobie założyć, ale jest jeden problem. Za 1 rok i 3 mies biorę ślub a moja orto powiedziała że leczenie potrwa między 1,5 roku a 2 lata. Czy jest szansa na szybsze wyleczenie? A może tak jak mówi orto założyć aparat porcelanowy i zdjąć druciki na ślub wrazie gdybym się nie wyrobiła z leczeniem? Pomóżnie proszę.

Gość ja nosze
wątpię, że wyrobisz się z leczeniem w rok i 3 mies. ale mimo wszystko nie rezygnuj z zalozenia aparatciku. To fantastyczne małe urządzonko czyni cuda i wesele...cóż... lepsze porcelanowe zameczki niż krzywe zębiska na ślubnej fotografii :) Poza tym, nawet jeśli nie zdolasz zdjąc aparatu do dnia slubu, to ząbki będą już na pewno równiutko ustawione i efekt i tak na + :) Pozdro!

też polecam porcelanowy, jest praktycznie niewidoczny, moi znajomi gapnęli się dopiero po kilku tygodniach że go mam.

Gość warto_
ja brałam ślub mając aparat i to metaliczny, byłam w trakcie leczenia jak zdecydowałam a nie chciałam odkładać tylko dlatego, że miałam aparat. Naprawdę warto założyć, nie zastanawiaj się:)

Wszyscy mnie przekonują że warto więc chyba się zdecyduję :) Fajnie że znalazł się też ktoś kto brał w nim ślub :) Teraz czeka mnie tylko zebranie odpowiedniej kwoty i... do dzieła. Dzięki wam :)

Gość mam pytanie...
Jaka jest różnica w cenie między tym zwykłym aparatem a porcelanowym??? Bo też się zastanawiam nad jego założeniem, tylko nie wiem właśnie na który się zdecydować.

U mnie (okolice wawy) zwykły kosztuje 1200zł na jedną szczękę a porcelanowy 1600zł.

Gość Mam jeszcze jedno pytanie...
Czy skuteczność aparatu porcelanowego i tego zwykłego jest taka sama? Nie mam pojęcia jak wygląda ten porcelanowy o którym tu wspominałyscie, ale czy on jest rzeczywiscie mniej widoczny ? Dzięki za poprzednią odpowiedz. Pozdrawiam.

Jutro będę miała robione tzw wyciski. Ile się czeka na założenie aparatu? I czy najpierw zakłada się na górę a po jakimś czasie na dół czy od razu na dwie szczęki?

skuteczność aparatu porcelanowego i zwykłego jest taka sama różnica i to znaczna jest w cenie, porcelanowy ma po prostu przezroczyste zamki a zwykły metalowe które są bardzo widoczne Kati - na Twoje pytania odpowie ordodonta, wypytaj go dokładnie co i jak. Ja czekałam tydzień mam tylko górę bo dół jest prosty.

Byłam dziś na wyciskach. Za tydzień dowiem się czy muszę mieć zakładany aparat na rozszerzenie szczęki. Podobno 90% osób musi :( Aparat - narazie na jedną szczękę będę miała za 2 tyg. Ale mam pytanko - podobno są dwa rodzaje aparatów na rozszerzenie szkęki. Napiszcie mi który jest \"lepszy\", mniej przeszkadza itd.

Gość Żabka2
Ja noszę aparat i może jak ci się szybciej wyprostują zęby.... Ale to mało prawdopodobne...

Gość kasia.holcersympatico.ca
Czy ktoś może polecić dobrego ortodonte w Poznaniu ? (Chodzi o aparat przezroczysty). Dzięki, kasia.holcer@sympatico.ca

a czy ktoś przy stałym aparacie na oba łuki, miał dodatkowo założoną płaszczyzne nagryzową?? Długo to trzeba nosić??

a czy ktoś przy stałym aparacie na oba łuki, miał dodatkowo założoną płaszczyzne nagryzową?? Długo to trzeba nosić??

Gość Iwika
Witam wszystkie forumowiczki. Od pewnego czasu pojawiają się groupony z poradni ortodontycznej Bo-dent. Mogłybyście coś powiedzieć na ten temat? To zbyt powazna sprawa dlas mnie, żeby tak decydować pod wpływem impulsu, to nie fryzjer;) Przede wszystkim pytanie, czy jest profesonalnie, czy ktoś był i może powiedzieć: jest ok. W drugiej kolejności: czy bardzo drogo za wizytę, bo może ten groupon wcale się nie opłaci...

Gość Gosia997
Ja miałam aparat niedawno robiony w klinice villanova. Zabieg trwał dość krótko, bezboleśnie - dopiero potem zaczął się ból od wyrównywania zębów ;) Dla zainteresowanych link http://www.villanova.pl/133/3/APARATY%20ORTODONTYCZNE.htm

Gość gość
jezeli masz kase to mozesz zaplacic za sciagniecie aparatu na czas wesela a potem zalozyc od nowa bez problemu tyle,ze koszty,szybciej sie nie da.aparat to nic ja nosilam okolo 3 lat po aparacie masz dwa druty rotacyjne od wewnetrznej strony zebow plus szczeki na noc ,zeby utrzymac proste zeby

Gość gość
Według mnie okres trwania tego typu leczenia jest przede wszystkim uzależniony od techniki , jaką będzie stosował dany lekarz. http://ortodontawroclaw.com.pl/ u którego miałem zakładany aparat stały uwinął się niezwykle sprawnie i szybko, a ja w mgnieniu oka mogłam cieszyć się ślicznym uśmiechem. :)