Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiulekPaszczulek

JAK POZBYĆ SIE JASNYCH PASEMEK???

Polecane posty

Gość asiulekPaszczulek

Gość średni blond
na głowe i po pasemkach

Gość asiulekPaszczulek
te pasemka są rozjaśnione na wcześniej pofarbowanych włosach( tyle, że ta farba była położona na naturalne włoski ok 5 miesiecy temu) wiem ,że wyjdą, tylko nie wiem kiedy:( no i przynajmniej jak wyjdą nie będą juz miały takiego koloru jak teraz. pozatym nie są jakieś super jasne, raczej powiedziała bym żółto- rude wchodzące w złote....taki kolorek fe! Na razie czekam, aż troszke dojdą do siebie.Wprawdzie jzu mineły 3 tygodnie, ale.....są w stanie troszke opłakanym. Co radzicie?

Gość asiulekPaszczulek
Jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to się nie wypowiadaj. Na tym forum jest mnóstwo ludzi którzy szukają ratunku, choćby na zniszczobne włoski, czy na to jak wydepilować nogi:/ Jak ci to nie odpowiada, to tu nie wchodź.

Gość do autorki topiku
nie zwracaj uwagi na chamskie wypowiedzi:-PA na te pasemka radzę polożyć Ci farbę w odcieniu zbliżonym do Twojego naturalnego koloru włosów,pasemka zostaną przykryte farbą,po pewym czasie wlosy odrosna i już nie będzie sladu po pasemkach:-)Pamiętak tylko aby kupić dobrą farbę(nie szampon koloryzujący bo on sie zmywa po pewnym czasie)Pamiętaj też o starannej pielegnacji wlosów po farbowaniu,stosuj odżywki i maseczki do wlosów.

Gość asiulekPaszczulek
Hmmm..no właśnie dbam o nie, tzn stosuję wax, olejek rycynowy, siemienie lniane...myślałam o tej farbie, o szaponie w sumie też. Sama juz nie wiem co począć.Chyba jednak postawie na farbe , a włoski będą musiały odrosnać.Do następnych wakacji powinno mi urosnąć 12 cm, więc nie mało:D tylko to mnei pociesza. Ale boję się,że jak pofarbuje, to za dwa miesiące wyjdą mi te jasne pasemka i że farbowanie okaże się bez sensu.Chociaż zafarbowane powinny wyjść refleksy a nie już takie jasne prawda? CZy któraś z was już to przeraniała? Szkoda mi tych moich piórek.:( pozdrawiam ;)

Gość jak zafarbjesz farbą w kolorze
zbliżonym do Twojego naturalnego to asemka nie beda sie przebijac przez farbę,co najwyżej mogą Ci wyść na tych pasemkach jaśniejsze odcienie ale niekoniecznie.Ja jakis czs temu na moich ceimno brazowych wlosach zrobilam sobie blon pasemka,po jakimś czasie mi sie znudzily i postanowilam je przykryć,zaarbowaąlm więc wlos w odcieniu ciemno czekoladowym(czyli taki kolor jak moj naturalny)Farba idealnie pokryla wszystkie wloski,żadne pasemka nie przebijaly przez nia,kolor byl jednolityi badzo ladny:-)Teraz już wlsoy mi odrosly,mam swoj auralny ciemny kolor i nie fabuje już wlosów,doszlam do wniosku,z emoj naturalny brąz jest śliczny,poza tym szkoda ma wlosow aby męczyc je farbowaniem;-) Pozdarwiam🖐️

Gość jak zafarbjesz farbą w kolorze
sorki za literówki;-)

Gość asiulekPaszczuklek
dzięki...:D....a jak farbowałaś to miałas juz duże odrosty? bo ja mam dopiero ok 1,5 cm:( marzy mi sie pofarbować , chociaz pasemek jest bardzo dużo, w sumie to był balleyage...myślałam o brązie loreal excellence, bo jak się zmywa to jest prawie identyczny z naturalnym....ja tez nie chce już później włosków farbować....zapuszczę do naturalnych, bo też mam ładny brąz. nie wiem co mnie podkusiło:( obawiam się jeszcze podniszczenia włosów....ale w sumie jak teraz bym zafarbowała, to za pół roku doszłyby do jako takiego łądu przy jednoczesnym odżywianiu podrawiam;)

Gość do asiulka
Mam taki sam problem z wlosami jak Ty.Zachcialo mi sie baleyage na farbowanych na braz wlosach ,wyszly jak u Ciebie rudo-zolte.Tydzien temu po raz kolejny polozylam farbe braz w odcieniu zimnym ( zeby ta zolc zmniejszyc) i wiesz co? Ciagle sie z tych pasemek farba wyplukuje po kazdym myciu.Mnie fryzjerka powiedziala,ze po odbarwianiu wlos juz nie przyjmuje farby i beda ciagle jasniejsze te odbarwione wlosy i tak jest faktycznie.Za miesiac znowu naloze na nie chlodny braz i tak az do poscinania tych rozjasnionych ( brzydko) musze robic .Kolor jest ciut lepszy ,ale niestety ciagle jakas rudosc przebija,mniejsza ale jednak.

Gość asiulekPaszczulek
A jakiej farby użyłaś? i Ile odczekałaś zanim ją położyłąś po rozjaśniaczu? pozdroweczki

Gość asiulekPaszczulek
Do..JAK zAFARBUJESZ FARBĄ w KOLORZE... A miałaś rozjaśniane pasemka czy moze farbowane? Bo ja mam rozjaśniane włoski niestety:( ....załuje, ale cóż poczać. CZłwoiek uczy się na błędach. Włoski na szczeście odrastają, hehe tylko szkoda zetak wolno;) pozdro

Gość Czy pasemka
są w ogóle jeszcze modne????? Bo ja już w końcu nie wiem. ;( Wydaje mi się, że chyba już wychodzą z mody, nie?? Ktoś może się orientuje, co teraz jest na topie jeżeli chodzi o fryzury??

Gość do asiulka
Pierwsza farbe fryzjerka mi nalozyla od razu po splukaniu rozjasniacza zeby nie byly takie zolte wlosy,ale jako tako wygladaly tylko do 2 mycia bo farba sie wyplukuje,juz pisalam o tym,ze wlosy po rozjasniaczu nie przyjmuja farby tak jak bez rozjasniacza ,one chlona farbe minimalnie i szybko ten kolor sie zmywa.Nakladam tak co miesiac braz i ciagle rudosci wylaza.Teraz juz 4 raz nalozylam wiec minely 4 miesiace od baleyage .Nakladam farby Goldwell i tej samej firmy mialam robione rozjasnianie.Farby sa o tyle dobre,ze w miejscach gdzie nie bylo pasemek kolor jest super naturalny i zawsze wychodzi taki jak na probkach ,zaden czarny jak w przypadku brazow farb innych firm.

Gość asiulekPaszczulek
ojej..., ale tak co miesiac farbujesz? a włoski po farbie goldwell w jakiej są kondycji? Bo ktoś już też mi proponował tą firmę, ale nie miałam przekonania..... a moze jakbyś spróbowała loreal excellence? nie ma mowy o rudościach. kOlor faktycznie przez tydzień będzie ciemny,a le potem zamieni się w piękny brązik czekoladowy.U mnie ten brazik trwał ok 4 mieszki, bo potem rozjaśniłam :( pozdro;)

Gość asiulekPaszczulek
Właśnie sie dowiedziałam u fryzjera,że mam zakaz zafarbowania włosów, bo mi sie kruszą :0!!!.......musze więc odczekać duży kawał czasu, a poza tym i tak bym wróciła do tego koloru co mam teraz:( buuu..no i musze unikać nasłonecznienie(nie wiem jak to możliwe przy tej pogodzie) chyba zakupie jakąś czapeczke:(

Gość do asiulka
Mnie po goldwellu sie nie krusza ,przynajmniej nic do tej pory.Co bedzie dalej to zobacze ,ale na moich wlosach w tym czasie byl 2 x baleyage i 5 razy nakladana farba.Wszystko jest OK .Ja przy kazdym myciu nakladam odzywke na pol godziny,potem splukuje.Moze Ty nie nakladalas odzywek i dlatego sie krusza wlosy? Jesli juz sie tak dzieje to trzeba zrezygnowac z kolejnych farbowan i przy kazdym myciu : folia i odzywka i chyba czapeczka letnia tez by sie przydala :)

Gość asiulekPaszczulek
No włąśnie, jade w piątek w poszukiwaniu czapeczki....stosowałam tuzin maseczek,. po prostu kobieta któar wykonałą mi balleyage nie zadbała ani o odżywienie ani o bezpeczeństwo włosa. przed baleyage miałam śliczne włosy...:( cóż uczymy się na błędach... pozdrawiam;)

Gość Maja

Jest sposób na przyciemnienie pasemek, całkowicie naturalny, który dzisiaj z resztą sama na sobie przetestowałam. Wcale nie chciałam przyciemniać pasemek, jednak po masce, którą zrobiłam, one się całkowicie ściemniły, wyglądają jakby ich nie było, a były robione rozjaśniaczem. Na długie kręcone włosy nałożyłam maskę: 2 żółtka jajka, 2 łyżki olejku rycynowego i sok z połowy cytryny. Trzymałam maskę pod przykryciem na głowie miałam folię i czapkę, około półtorej godziny. Zmyłam maskę szamponem i normalnie nałożyłam odżywkę. W tej chwili w miejscach gdzie miałam jasne pasemka (jestem naturalną szatynką) zamiast jasnych blond pasemek mam ciemno złote, ledwo widoczne cienkie pasma. Jestem lekko w szoku, bo pasemka były dość jasne i widoczne, a teraz jakby ich nie było.