Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę o pomoc

Badania na nosicielstwo

Polecane posty

Gość proszę o pomoc

W miejscu, gdzie mam pracować powiedziano mi, że mam zrobić badania na nosicielstwo. Badania zrobiłam, wynik to taka kartka A5. Gdzieś słyszałam o jakiejś książeczce. Czy ona jest obowiązkowa? Pracodawca nic o niej nie mówił..tylko o badaniu.

Gość proszę o pomoc
Dziewczyny, może któraś z was wie?

To pewnie gastronomia lub sklep spozywczy.Tak badanie jest potzebne wszedzie tam gdzie jest kontakt z żywnościa I książeczka \"Sanepidowska\" równiez .Oprócz tego zdolność do pracy ,która wydaje lekarz zajmujący się medycyna pracy.W zaleznośći od podejmowanej pracy zaświoadczenie wydaje się na pół roku rok albo dwa lata>Z tym ,ze przepisy ciągle się zmieniają wiec zorientuj się.

Gość prosze o pomoc.
jak bylam w tej przychodni to pani mi powiedziala , ze trzy dni pod rzad mam zrobic kupe i ja zjesc komisyjnie przy niej by widziala czy zjadlam. wynik bedzie za ok. dwa tygodnie - jesli nie choruje to znaczy , ze zdrowa kupa przeze mnie wydzielona . a o ksiazeczkach mi nic nie mowiono.

e podszywacz widze ze zorientowany jestes w temacie..:)Fakt kupe robi sie 3 razy pod rząd i wynik po 2 tygodniach.Ale autorka pytała chyba o cos innego..:)

Gość proszę o pomoc
Śliweczko pracodawca mówił tylko o badaniu na nosicielstwo. Skąd ja mam wziąć taką ksiażeczkę? Badanie mam zrobione i mam wynik.

Książeczkę wypełnia Sanepid musisz sobie kupić a oni wpiszą ci wyniki.Napisałam Ci jakie są wymogi napisz jaka branza to moze ci cos podpowiem.

Gość proszę o pomoc
Aha czyli w tej książeczce wpiszą wynik ten co dostałam? Mam pracować przy sortowaniu warzyw i owoców. Gdzie kupić taką książeczkę?

Książeczkę kupujesz u nich i oni ja wypełniają.Inne badania tez sa potrzebne ,te o których pisałam i mysle ,że skoro pracodawca od Ciebie ich nie wymaga ,bedzie Cie chciał zatrudnic na \"lewo\".W każdej pracy jest wymagana \"zdolność do pracy\" i opinia lekarza od \"medycyny pracy\"A jak ktos wymaga samej książeczki i badan na nosicielstwo ,swiadczy to o tym ,ze cie nie zarejestruje.

Gość proszę o pomoc
Będę miała umowę zlecenie. Nawet NIPu nie miałam to mi kazali złożyć podanie. Książeczki pracodawca ode mnie nie wymagał, ani innych badań. Sama już nie wiem...Jestem skołowana.

Gość proszę o pomoc
Możliwe. Bardzo dziękuję za pomoc:)

Gość sama.slodycz
a powiedzcie mi, zaczynam pracę i ta książeczka jest konieczna, ale wyniki będę miała tydzień po rozpoczęciu pracy. sanepid na 100% wpadnie zanim te wyniki otrzymam, czy zapłacę karę, czy wystarczy ze jestem w trakcie badań i nie będzie kłopotów?

to juz zalezy od podejścia kontrolujących...mandat mogą wlpic ,ale płaci pracodawca:) ,który jesli zechce o0bciązy nim ciebie..:)

Gość proszę o pomoc
Phi:P Sobie może. Jak mam umowę to musi mi wypłacić tyle ile mam napisane w umowie. Zresztą to duża firma, jest kilka zakładów w Polsce. Nie sądze, żeby chcieli robić jakieś przekręty.