Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

spam 1

Spłata komornika

Polecane posty

Cześć. Spłacam komornika dość pokaźną kwotę . Rozłożyli mi na raty spłaciłem juz 8 z 11. Teraz została mi 9 . Okres spłaty mam 12 czy myślicie , że jak nie spłacę jej do 12 tylko do 22 to będe mieć przechlapane? . Chyba nie każą mi w takim przypadku z góry oddać całą pozostała należność? . Miałem sporo wydatków i jestem do 22 bez kasy: dzieki pa. A firma to ebg investments czy jakos tak

Gość dobre kurffaaa
ktoś cie w dupe robi. To spłacasz komornika czy firmę windykacyjną ?

Gość ciekawa sytuacja...
E to rozumiem że sprawa w sądzie nawet nie była. Olej ich, kilka dni nie robi różnicy. A poza tym dziwi mnie że wierzyciele sprzedają długi firmą windykacyjnym, zobacz czasem czy sprawa nei jest przedawniona...

sprawy w sądzie nie było i tak szczerze mówiąc to kompletnie ich zignorował olał dlatego , że to była dziwna sprawa gdyby nie to , że bezprawnie nawiedzali mi ludzi , którzy wynajmują od mojej rodziny dom na który byłem zameldowany anie chciałem się z nimi bawić bo to banda cwaniaków jest , a ktoś spłacał i wie co jest w przypadku opóźnienia czy nie ma problemów ?

nie spłacałam nigdy ale wydaje mi się ze najlepiej byłoby sie zgłosić do firmy windykacyjnej i uprzedzić o kilkudniowym opóźnieniu :)

Gość o kuffa
Skoro sprawy w sądzie nie miałeś to za przeproszeniem skoczyć ci mogą i będą się cieszyć że chociaż po terminie spłacasz. Nachodzenie - dzwoń po policję; wtargnięcie na posesję-szczuj psami, lej pałą i tyle. Masz prawo. Na majątek nei wejdą bo do tego ma prawo tylko komornik... A bez sprawy i nakazu to komornik nie ma podstaw do działania.

dziekuje za odpowiedzi wiem , że moga mi skoczyc , ale kupili mój dług a ja nie chciałem się po sądach szlajać. Jak ktoś miał opóźnienia to niech napiszę czy miał problemy . Ja zawsze wszystko terminowo spłacałem , ale teraz mam \"krótkotrwałe problemy finansowe\" .

spam 1 >>> możesz wpłacić i po terminie, ale: musisz wysłać pismo, z prośbą o przedłużenie terminu płatności raty, w którym musisz określic, do kiedy wpłacisz tę sumę i jakoś sensownie umotywować powód przesunięcia tego terminu, wtedy nie będą mieli wyjscia i będą musieli pozytywnie ustosunkować się do Twojej prośby.

Gość pooooomaranczka
A jest cos takiego jak przedawnienie sprawy ? Po ilu latach ?

Gość tak sobie bazgrzę...
przedawnienie roszczeń. A to zależy czego sprawa dotyczy, oraz czy dług powstał np w ramach prowadzonej działalności gospodarczej czy nie. Np prawo przewozowe - np. jazda na gapę i mandat - przedawnia się po roku.

Gość pooooomaranczka
wzielismy kiedys kredyt a po jakims czasie obydwoje stracilismy prace no i była kicha. Z czterech tysiecy zrobilo sie dziesięć bo sprawe kupila firma windykacyjna. Teraz juz pracujemy i cośik im tam co miesiąc wplacamy ale po cichu liczymy na przedawnienie.

Gość tak sobie bazgrzę...
art.77 ust.1 prawa przewozowego , będącego przepisem szczególnym do art.118kc - 1 rok.

Gość tak sobie bazgrzę....
Ps. skoro spłacanie to nie ma co liczyć na przedawnienie :D

Gość pooooomaranczka
zaznaczam , że w necie praktycznie nic nie ma na temat firm windykacyjnych i tego co im tak naprawdę wolno a czego nie.

zapewniam cię , że jest od groma , są specjalne tematy na forach i pełno wypowiedzi , opini porad. Nie mam czasu szukać bo siedze w pracy , ale pełno tego jest

Gość tak sobie bazgrzę....
www.mforum.biz

Gość zainteresowany tematem
up

Gość co za up

wciąz nie wiem czy będą jakieś nieprzyjemne konsekwencje dla mnie jak zapłace 2 tygodnie później

Gość zadzwoń do nich i się spytaj