Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kania8888

juz sama nie wiem...

Polecane posty

Gość kania8888

ostatnio pytalam sie co trzeba zrobic zeby otrzymac ksiazeczke sanepidowska i kazdy mowi co innego .znajomi mowili ze oprocz badania kalu mam tez mocz i krew i pluca a babaka w sanepidzie powiedziala ze tylko kal i potem do lekarza.wiec nie wiem juz.aha i jeszcze jedno pytanie czy oni maja tego lekarza tam u siebie czy musze szukac na wlasna reke?i pewnie platny jest co?

Gość Kukielka
Podnoszę! Sama też nie wiem. Na nosicielstwo juz robię, ale w sanepidzie powiedzieli mi, że potem to do lekarza. Chyba lekarza pracy w takim razie? To owszem kosztuje, ale... Moje pytanie takie: jedni mają w tych książeczkach zdrowia tylko badania na kał, inni całą litanię, z morfologią, wr, płucami, moczem. Słyszałam, że idzie się z samymi wynikami na nosicielstwo do prywatnego lekarza pracy, płaci się i on podbija. Czy wszystkie podbite przez lekarza pracy książeczki, niezależnie od tego, ile badań było robionych, są tak samo ważne?

Gość wrwrwrrw
w sanepidzie tylko kał,potem trzeba zrobić WR i prześwietlenie płuc i z wynikami do lekarza medycyny pracy. Może w sanepidzie Ci powiedzieli że masz się udać do lekarza po skierowanie na resztę badań.Ja robię na własny koszt.WR kosztuje 8zł a płuca 10.