Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obraczki piekne

OBRĄCZKI na zamowienie-pytanie!

Polecane posty

Gość obraczki piekne

znalazlam na allegro pewnego Pana ktory wykonuje bardzo fajne obraczki, wyrozniaja sie sposrod tych ktore ogladalysmy u jubilerow, zastanawiam sie czy moge wyslac mu zdjecie obraczek ktore mi sie podobaja (jeden model z Apart) i poprosic o ich wykonanie, ale zeby byly solidniejsze, czyli grubsze? Bo te w Aparcie mam wrazenie ze sa lekkie jakby byly z papieru :/ http://img107.imageshack.us/my.php?image=b266eq.jpg chodzi o ten model moze ktoras z was ma takie, jak sie nosza? one maja szer. 5 mm?

Gość obraczki piekne
zapytalam, tylko musze czekac na odp. a poza tym zastanawiam sie po prostu czy wypada pokazac mu taki model z Apart i poprosic o taki sam tylko ulepszony wgg. moich sugestii? po prosty chce zeby te obraczki byli grubsze i ciezsze (nie szersze)

Oczywiście że wypada, bo to mają być WASZE obrączki na całe życie:)) A dla jubilera to nie problem. Ja też tak zrobiłam, wybrałam model z Apartu i troszkę go poszerzyłam. Jubiler na wszystko się zgodził. Obrączki odbieram w sobotę i myślę że będą ładne.

Gość obraczki piekne
anulka, a tak przy okazji,. wyszlo taniej niz w apart czy nie? pozdrawiaiam :)

Kolega w pracy takie ma. Właśnie go zapytałam:-) Mówi, że ok. Moja mama, gdy kupowaliśmy z narzeczonym obrączki, radziła, żeby nie były za szerokie, bo jak palec Ci spuchnie (np. podczas ciązy, lub na starość:-) ), to grube obrączki odparzają. Więc pomyśl dobrze. Mój kolega w pracy ciągle ma takie brzydkie odparzenie, a nie pracuje fizycznie:-) Uważam, że 5 mm to jst akurat. Aha, i jeszcze jedno. Jak złotnik jest uczciwy, to Ci identycznych nie zrobi, bo Apart może mieć zastrzeżone wzory i to jerst zakazane.

to wszystko zalezy od osoby, moja mama ma obrączki 7 mm czyli naprawde szerokie i nigdy nie narzekała na żadne odparzenia

Gość andzia123
Do Piekne obrączki - pokaż jubilerowi tę obrączkę z Allegro, ktorą kilka dni temu am skopiowałaś

Gość to ja maja
witam własnie zrobiłam w ten sposó wybrałam sobie pewien model z apart i pokazałam je jubilerowi ale tak jak ty kazałam zrobić i grubsze i szersze moja obraczka mierzy 6,5mm jest to bardzo dobra grubość wcale mi nie przeszkadzaja a wygladaja poprostu konkretnie tak jak chciałam i nie mi sie nie odparza a nosze juz lata. Jesli chodzi o cene to własnie te obraczki od jubilera wyszły mnie dużo taniej niz te z apartu uważam ze warto robic na zamówienie ale trzeba miec zaufanego jubilera a przynajmniej sprawdzonego. Pozdrawiam

Mój kolega ma dokładnie taką obrączkę. Jest bardzo ładna, wygląda dobrze zarówno na kobiecej jak i na męskiej dłoni. Szczerze polecam:)