Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość **chlopak

Studia pedagogika

Polecane posty

Gość **chlopak

Czy studiowanie na pedagogice jest trudne jakie predyspozycje terzeba mieć trudno zaliczać egzaminy napiszcie

Gość **chlopak
Ktoś studiuje ten kierunek?

Gość aga.....
jaka uczelnia? gdzie? konkretna specjalizacja? czy pedagogika ogólna? najtrudniej chyba jest w Krakowie

Gość **chlopak
ogólna w Poznaniu

Gość kajuskaaaaa
ja pedagogike wczesnoszkolna i jest latwo i ogolnie ok :)

Gość elufia
ja jestem na pedagogice spolecznej trzeba umiec sie wyslawiac-poprawnie trzeba miec cos do powiedzenia czy jest trudno?nie jest jezeli znasz zycie:)

z tym \"trzeba znać życie\"-bez przesady-są przedmioty gdzie znajomość życia nie przyda się w ogóle a jedynie znajomość książek i wykładów..niestety.

Np.teoria wychowania :/ Nici ze znajomości życia,ale na wydziale panuje specyficzna atmosfera i jest bardzo przyjaźnie:)

Gość nasłodszaaa
Ja studiuję oligofrenopedagogikę w Kolegium Nauczycielskim i nie jest trudno tylko jeśli ktos ma powołanie do pracy z upośledzonymi dziećmi.

no właśnie-albo metody badań pedagogicznych-dajcie spokój-masakra.:) w sobotę mam egzamin.poza tym biomedyczne podstawy rozwoju (nauka!!!).a mam pytanie-macie w swoich szkołach np filozofię ekonomię ?na pedagogice?

Ja miałam filozofię i logikę,ekonomii raczej już nie będę miała.A biomedyka jest super;)

Gość nasłodszaaa
Biomedyka jest koszmarna, prawie jak po japońsku to wszystko napisane a egzam we wtorek:/

Gość w Poznaniu
na pedagogice najgorsza jest biomedyka na 1. roku u cieślika a potem to juz jakos leci.

Gość Nie rozumiem ...
co to znaczy łatwe studia i trudne studia ????????????????????????????

Gość ojejku ojej
Ja własnie od prawie tygodnia jestem mgr :) Studiowałam pedagogikę opiekuńczą. Pedagogika to bardzo łatwy kierunek- wystarczy złapać "azymut" i dasz sobie radę. Jesli chodzi o mnie to nie chodziłam na żadne wykłady, a na egzaminy nie uczyłam się dłużej niż dwa dni i spokojnie dałam sobie radę. Studia skończyłam na 5. Jesli chcesz mieć 5 lat wakacji idx na pedagogikę. Jednak okrutna prawda jest taka że jest to zawód po którym nie ma ani pracy ani pieniędzy. Jesli więc zalezy ci na opłacalnym kierunku stanowczo odradzam!!! Poza tym tutaj b. ważne jest powołanie, jeśli go nie masz może być ci bardzo ciężko. Przemyśl to dokładnie.

Ja studiuję wczesnoszkolną. Bardzo przyjemny kierunek, masa wiedzy ogólnej jak na razie, ale mnie to cieszy. Jedyna zmorą jest dla mnie filozofia, której nie rozumiem i nie lubię. No ale każdy ma swoją piętę Achillesową :)

Gość agaaa...
" Jesli chcesz mieć 5 lat wakacji idz na pedagogikę " - z tym się nie zgadzam bo na niektórych przedmiotach nie ma wakacji Ja studiowałam (w lipcu obrona) w Kielcach na Akademii.Najgorzej było zaliczyć statystykę u Pani W. :)

Gość ja też studiowałam w Kielcach
WSP, pedagogikę opiekuńczo - wychowawczą. Nie były to 5 letnie wakacje. Teraz pracuję w świetlicy szkolnej :)

Gość elvusia
PEDAGOZKA a nie pedagoszka;/

Gość elvusia
teoria wychowania metody badan pedagogicznych filozofia jak dla mnie masakra

Gość Ja studiowalam
8 lat temu pedagogike specjalna na UAM W Poznaniu i na pewno to nie były dla mnie wakacje. Wszystko zalezy od podejscia, albo studiujesz bo chcesz mieć wiadomosci, albo studiujesz bo chcesz miec papierek :-D

Zdaje się, że autor chce po prostu iść na \"łatwe studia\" :-0, na ktorych nie bedzie musial sie duzo uczyć i egzaminy będą łatwe. Gdybyś naprawdę miał predyspozycje do tego zawodu - nie pytałbyś o nie innych, tylko sam byś wiedział, że je masz 😠

Ja studiuję Opiekę i profilaktykę niedostosowania społecznego na Uniwersytecie Zielonogórskim. Pedagogika jest fajna, ale trzeba się jednak uczyć w tym semestrze mam 9 przedmiotów nie musiałam zdawać żadnych egzaminów z predyspozycji muzycznych itp. bo na ten kierunek to nie jest potrzebne

Gość uma truman
my zawsze na imprezach opowiadamy sobie dowcipy o tym, jaka to pedagogika jest trudna i jak panieny z piętra czasem narzekają, jak one mają strasznie. Gdybyście miały teorię obwodów, mechanikę płynów, tudzież wytrzymałość materiałów albo teorię maszyn i mechanizmów to byście mogły mówić, że coś robicie na studiach.

ja jestem na resocjalizacyjnej pedagogika nie jest trudnym kierunkiem.... przynajmniej w porownaniu do medycyny, prawa czy historii wedlug mnie najtrudniejsze przedmioty to wszystkie psychologie, logika (totalnie tego nie rozumialam) i socjologia chociaz tak naprawde wszystko zalezy od wykladowcow

Gość Do ...ojejku ojej
Nie lej wody, bo utoniesz :-D W maju mielismy praktykantki, dziewczyny pewnie podobnie traktowaly studia jak ty i wiesz jakie mialy wiadomosci o nauczaniu ŻADNE, po prostu WSTYD. Nawet nie wiedzialy co to są metody nauczania, jak napisać scenariusz lekcji ... zgroza, oczywiscie praktykę zaliczyłam 3 na 5 osób.