Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość **chlopak

Studia pedagogika

Polecane posty

ja studiuje pedagogike na UW ,koncze 2 gi rok ,nie narzekam,lubie to co robie i robie to co lubie:D

Wiesz moja siostra starsza ode mnie o całe pokolenie :-D, byla n-lką i własnie tak pisała scenariusze lekcji (wtedy nazywało się to konspekty), właśnie szczegółowo, pytanie n-la i przewidywana odpowiedź ucznia ... Dawniej n-l, ktory zaczynal pracę musiał wlaśnie tak pisać konspekty (dzisiaj scenariusze lekcji) i jak mi opowiada jak była na praktyce to n-l nie dopuscił nikogo do prowadzenia lekcji jak nie bylo wlaśnie takiego szczegółowego scenariusza , o którym ty piszesz :-D Tez jestem nauczycielką i chce tobie powiedziec, że n-l może przeprowadzić lekcję inaczej jak jest w sceniariuszu, bo właśnie wymaga to tok lekcji, inaczej mówiac nie wszystko można przewidzieć :-D Możesz mieć inne zalożenia, a w toku lekcji okazuje się, że nie możesz tych założeń zrealizować bo np. uczniowie mają duże braki w wiadomosciach i ... przeprowadzasz lekcje zupełnie inaczej jak masz w scenariuszu i to świadczy tylko o tym , ze potrafisz przystosować się do sytuacji, że po prostu jestes dobrym nauczycielem ... Powodzenia :-D

papierowe nozyczki... w takim razie życzę powodzenia... ja pracuje w przedszkolu, myslałam że znalazłam koleżankę po fachu :)

Gość ewcia_ju
ja zaczynam pedagogikę resocjalizacyjną.czuję że sie do tego nadaję.

Gość Do ... PAPIEROWE NOŻ ....
Ale przygotowanie do lekcji to nie tylko napisanie scenarusza, ale trzeba zrobić rowniez pomoce przyszła koleżanko :-D

Gość gość
No lekkie nie jest bo kierunek sam w sobie jest dość ciężki. Dużo nauki, dużo wszystkiego do opanowania, ale warto. Człowiek się bardzo rozwija przy tym...ja studiuję tu https://www.ignatianum.edu.pl/ i naprawdę sobie chwalę

Gość gość garet
Jeśli chodzi o pedagogike to moim zdaniem dobrą opcją jest wyższa szkoła bezpieczenstwa. Mają wykwalifikowana kadra i duża zajęć praktycznych, co sprawia, że o wiele łatwiej znaleźć potem prace.

Gość gość
Patrzcie tutaj - http://www.wsp.szkolymydlowskiej.pl/ Macie tam zajęcia prowadzone na naprawdę bardzo wysokim poziomie, jest w zasadzie wszystko. Wiele zależy od tego, jak podejdziecie do tematu. Na tej uczelni macie konkretnych prowadzących, a co istotne - nie ma masówki. Oni prowadzą kilka kierunków i być może dzięki temu efekty są takie. Mam koleżanki na dietetyce - tam również sporo się dzieje.