Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość help pomocy

jak skopiowac plyte dvd o pojemnisci powyzej 5gb

Polecane posty

Gość help pomocy

mam to zrzucone programem dvd shrink do 4,5gb pojawily sie na dysku dwa katalogi video_ts audio_ts poprostu nagrac je na plyte dvd np nero?

Gość Nic z tego nie da rady
przykro mi !

Gość poczekaj na blue laser

Gość help pomocy
okazuje sie ze jest ponad 6gb ale dvd shrink zrobil z tego 4.5 tylko jak to nagrac zeby odtwarzacz dvd to odczytal?

mozliwe, ze oryginalna plyta to tzw. DL, czyli ma podwojna pojemnosc (8,5 GB), wowczas zeby to skopiowac, potrzebna bedzie czysta plytka DL 8,5 GB i nagrywarka dvd, ktora takie plyty obsluguje ;)

Gość help pomocy
ale ja mam to juz na dysku przerobione na 4,5 gb tylko nie wiem czy jak nagram jako dane te dwa katalogi (video_ts i audio_ts) na plyte dvd to mi stacjonarne dvd odczyta? :)

ewentualnie zamiast robić tak jak radził poprzednik - możesz sobie jakimś programem do kopiowania filmów DVD podzielić automatycznie na dwie normalne DVD (np. InterVideo DVD Copy) - bo płyty 8,5 są chyba nadal nieopłacalnie drogie

Gość help pomocy
ok nagrywam pochwale sie , byc moze bedzie czym :P

help - raczej Ci nie odtworzy - musisz użyć programu do kopiowaniu fimów i skopiować z dysku - a nie wiem czy nero ma taką opcję - ale wątpię, żeby udało się po wrzuceniu tego normalnie jako dane

o jezu, czy odczyta a skąd mamy wiedzieć co to jest?? masz katalogi video i audio, mozna domyśleć się, że to jakiś program multimedialny skladajacy sie z obrazu i dzwieku, jesli tak i nagrasz to teraz osobno, odpalisz z plyty, to moze nie dzialac - albo bedzie tylko obraz, ale bez dzwieku :o a to ze przerobione na 4,5 GB to co z tego?? to i tak Ci sie nie zmiesci na zwykle DVD, bo zwykla plytka ma pojemnosc dokladnie 4,37 GB (4.700.000.000 B), a nie 4,7 GB jak pisza na opakowaniach! poza tym nie wiem co to za program, ktorym zostalo to zrzucone na dysk, moze on skompresowal troche te dane, w rzeczywistosci moze byc ich duzo wiecej

no i najwazniejsze..... takie rzeczy kopiuje sie specjalnymi programami do robienia obrazow plyt, np. Alcohol 120%, i nimi tez sie wypala na plytki

wielbiciel 70B - lepszy jest jakiś programik w stylu VideoDVD copy - bo można albo podzielić, albo skompresować, powywalać dodatkowe ścieżki dźwiękowe itd.

Ewentualnie znam jeszcze CloneDVD - ma ten plus, że kopiuje zabezpieczone płyty - ale opcja dzielenia w nim to zupełne nieporozumienie. Pewnie jest jeszcze sporo podobnych, ale te dwa "w połączeniu" mi spokojnie wystarczają.

Poradnik małego pirata :) : DVD Decrypter + DVDShrink - jeśli chcemy \"upakować\" film z płytki DL na zwykłą DVD Fab - jeśli chcemy podzilić film z płytki DL na dwie zwykłe PS. Jest oczywiście wiele różnych programów. Podanych powyżej używam i jeszcze mnie nie zawiodły :D

Gość help pomocy
no wiec tak, film mial powyzej 6gb, po wycieciu niepotrzebnych lektorow i napisow i kompresji (dvd shrink) powstalo 4.5 gb. katalogi video_ts i audio_ts czyli standard dla filmow dvd, wystarczylo nagrac na plyte dvd porgramem nero - opcja video dvd a tak poza tym to dziekuje za zainteresowanie i pomoc