Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dave2244

jak zyc by byc szczesliwym ??

Polecane posty

Gość dave2244

no wlasnie ludzie czasem o tym myslą... i zadawaja sobie pytania typu... co zrobic aby zycie nabralo kolorow... ?? jak zyc by to zycie cieszylo - radowalo ?? w jaki sposob zaakceptowac siebie i rzeczywistosc ktora nas otacza... ?? jak postepowac by byc szczesliwym czlowiekiem...?? macie jakies propozycje ?? jesli tak to piszcie - z gory dziex :) pozdro for all

Gość ojejku ojej
Żyj szybko, kochaj mocno i umiraj młodo...

Gość empirycznie . . .
1. Nie biegnij za szybko przez życie, bo najlepszy rzeczy są wtedy, gdy się zatrzymujemy (vel - piękne są tylko chwile) 2. Być może Bóg chciał abyś poznał wielu złych ludzi, nim poznasz tę dobrą; abyś mógł ją rozpoznać kiedy ona się w końcu pojawi. 3. Inny nie znaczy gorszy:). Własny-być może słuszny. 4. Nie trać czasu z kimś kto nie ma go, aby go spędzać z tobą. 5. Samotność to tylko stan przejściowy;), bo nikt nie obiera jej za cel;) itp itp.

Gość doceniać błahostki
:), a jak się coś skończyło, to przynajmniej się cieszyć, że było:)

Gość m4rcin
pisząc swoje sposoby na szczęśliwe życie raczej nowej ameryki nie odkryję..większośc pewnie je zna..aaaaaale co tam ;) przede wszystkim - żyć w zgodzie ze swoim sumieniem. nie robić czegoś czego się nie chce, nie lubi tylko po to żeby się spodobać innym, by mieć wygodniej. kilka razy chciałem robiłem coś wbrew sobie, straszne wyrzuty sumienia miałem :/ kolejna sprawa - znaleźć jakąś pasje, hobby, coś co pozwala zapomnieć o problemach, życiu codziennym, wyłączyć się na chwilke. naprawde warto, tym bardziej że dzięki temu można łatwiej poznać innych ludzi - również pasjonatów tego czegoś (cokolwiek się wybierze ;) ) i jeszcze jedno mi w tym momencie przychodzi na myśl - przyjaciele, rodzina, ktoś bliski - osoby z którymi można spędzić czas, porozmawiać, podzielić się radościami codziennego życia. jak to się mówi...prawdziwa radość i szczęście jest wtedy gdy można się nią podzielić z inną osobą. na sam koniec zostawiłem takie jedno zdanko które bardzo zmieniło moje życie. nie pamiętam go dokładnie ale brzmiało mniej więcej tak : "prawdziwe szczęście polega na tym by umieć cieszyć się z tego co się ma, a nie tęsknić za tym co możnaby było mieć". odkąd pierwszy raz przeczytałem te słowa dużo się u mnie zmieniło. staram się cieszyć tym co mam, w każdej sytuacji znaleźć dobrą strone, dużo uśmiechać. najważniejsze jest to, że udaje mi się :) nie wiem czy tego oczekiwałeś, no ale to są moje recepty, sprawdzone, u mnie działają bardzo dobrze :) pozdrawiam

Gość Ju...
No fakt - zgodnie z sobą. Ale umiejętność cieszenia się życiem przychodzi chyba sama i nie jest pernamentna.

dobrze napisane... ja tak samo zawsze zylem i cieszylem sie z tego co jest...:) jdnak pokochalem... i jestem najszczesliwszy jaki moge byc.. co prawda tez cierpie przez to, ale coz... czy moze byc milosc bez bólu? najwazniejsze to szanowac siebie bo ja przez 5 lat gralem zupelnie kogos innego :/

Gość nalesnik
nie wiem !!!!!!!! własnie szukam sposobu na szczescie i do zadnego nie mogłabym sie ustosunkowac.trudno jest w krótkim czasie pokocha czycie jak mialo sie na swoje drodze tylko kamienie milowe .heheh

kazdy ma kamienie po drodze, tylko zalezy jaki kto ma charakter i szybko sie pozbiera... zycie jest trudne i widze ze czym jestem starszy tym jest gorzej... pamietacie jak bylo sie dzieciakiem, nic nei martwilo, tylko latanie na dworze, zabawa w domu itd... a teraz.. same problemy na glowie, pozniej sie dziwic ze ludzie robia samobojstwa... bo jak maja ten ciezar przyjac na siebie.... teraz jestem bardzo szczesliwy, ale sie oje ze to sie skonczy... zycie nei bylo proste... a od pewnego czsu jestm najszczesliwszy,,,, a cos mi tu nie gra... nei moge uwierzyc ze trafilem na szczescie i ukochana sobe... dlatego siedze, mysle i boje sie ze to szybko sie zakonczy:(

Niemiec by powiedział, mieć poczucie dobrze spełnionego obowiązku, ja powiem , nie przejmować sie absolutnie niczym, i wiedzieć że chwile złe mijają równie szybko, jak dobre

Gość nalesnik
tylko ze niektorzy chwile złe rozpamietuja długo bo to tkwi głeboko w nas...charakter i pogladay na pewne sprawy kształtuja sie z wiekiem gorzej jak sie dorastało zpoczuciem beznadziejnosci i ciagłych kamieni milowych po drodze...wtedy to trudniej jest wykorzenic złe mysli i pewsymistyczn enastawienie do swiata.........a do steffan gitara.nie mysl o tym kiedy to twoje szczescie minie tylko sie nim rozkoszuj bedziesz sie potem martwił na zapas nie warto..!! dobra rada dla ciebie.

no tak racja... ale ja tak kocham ze tracac taka osobe w zyciu naprawde bede chcialbym sam, zaszyc sie gdzies i tak skonczyc...:( nie sadzilem ze facet moze kochac tak mocno... mam czasem takie dni ze jestem smutny, ze swiruje, ze jest dziwnie... bez powodu... cos tam sie w glowie udziela ... a co maja powiedziec osoby ktore nmaprawde w zyciu maja ciezko, ktore stracily rodziny, zdrowie, wiare.... wiec takich ludzi szanuje i podziwiam.... zeby wlasne hobby rozkrecac i zeby miec lepszy humor nalezy miec pieniadze bo bez tego nic nie zrobisz a tylko si eprzejmujesz wszystkim...

Gość nalesnik
no co racja to racja .z tym hobby bo tez nie kazdy ma na to kase..ja nie mam np.checi nie chce mi sie po prostu ,juz sie przyzwyczailam do narzekania i pesymizmu ze stracilam wiare we wszystko..jakos ostanio mma zły tydzien heheh

o ceci tez ciezko, ale gdy wiesz ze masz zaplecze materialne masz inne samopoczucie... habby hm.. dobra rzecz, jednak jeszcze miec czas, bo ja po pracy naprawde nie mam sil robic cos ejszcze, a szkoda... bo warto.... nie zyc wg schematow ze praca-dom-praca tylko robic cos fajnego innego... ale tutaj musza byc tez wporzadku bliscy, partner-ka, by wspierali a nie wkurwiali sie ze robisz to co lubisz i ze nie masz dla nich czasu...

Gość nalesnik
kazdy powinnien miec odrobine własnego swiata by nie zwariowac..i ta druga osoba nie powinna zbytnio w niego ingerowac...i to tez zalezy w jakim miescie sie mieszka i jakie dane miasto oferuje mozliwosci rozwijania zainteresowan...bo w moim miasteczku w ktorym mieszkam nie ma nicccccccccc.heheh dosłownie...