Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam porady

Nadmierna potliwość!

Polecane posty

Gość szukam porady

Ja juz oszaleje dziewczyny! Pocę się szybko pod pachami,nie mogę założyć kolorowej bluzki bo zaraz mam plamy :(,idzie lato,oszaleję :( Moze jesteście w stanie coś doradzić,jakiś dezodorant skuteczny (miałam juz tyle że....) Nie poca mi się ręce, stopy i inne części ciała,tylko tam :( Moze któraś z was ma podobny problem i jakoś go rozwiązała. w mojej szafie są same czarne i białe bluzki...a tak mi się podobają inne kolory.proszę Was dziewczyny o pomoc :(.

Gość szukam porady
podnoszę!

U mnie pomógł ANTIDRAL. To antyperspirant z apteki. Jak poszukasz, to na pewno znajdziesz sporo na ten temat w sieci. W skrócie to powiem że skuteczny więc bardzo się cieszę że się na niego skusiłam. Jest jeszcze jeden taki specyfik - Etiaxil (nie wiem czy na pewno dobrze napisałam), ale jest sporo droższy. Znam więc tylko Antidral. Jest wydajny bo normalnie używa się go raz w tygodniu. Tzn. Na samym początku przez jakiś tydzień używa się go codziennie, na noc, a potem już zależnie od organizmu. Ja używam 1 raz na tydzień - półtora, ale ponieważ są też takie opinie że jest szkodliwy jednak bo blokuje wydalanie toksyn itp., to teraz zimą używałm go dopiero jak zaczynałam się pocić \"na nowo\", czyli jak czułam że pojawia się już wilgoć. Trzeba tylko uważać na jedną rzecz - po użyciu przez dłuższą chwilę swędzi, ja miałam wrażenie jakby mnie ktoś cieniutkimi igiełkami nakuwał, ale bez przesady - upierdliwe ale znośne i mija szybko. Więc trzeba pamiętać żeby nie golić pach tego dnia kiedy ma się go użyć. Ja golę się następnego dnia po użyciu, inaczej piecze jak cholera! Testowałam go w warunkach mega upalnych, latem w Tunezji - może zabrzmi nieładnie ale dosłownie przyznam że czasem spocona byłam calutka totalnie, ale pod pachami SUCHO! Wreszcie mogę nosić fajne koszulki latem, bo wcześniej też natychmiast robiły mi się brzydkie plamy. Polecam bardzo!

Gość szukam porady
kurcze dzieki,zapytam o niego w aptece,zaraz pewnie tam pojde. mam juz dosc naprawde, czasami jak zaloze i bluzeczke i sweterek to widac mi plamy nawet na swetrze :( juz sama nie wiem,wydaje mi sie ze to nawet nie jest pot,tylko jakby woda.

Gość szukam porady
kurcze boje sie tylko zeby tam czegos nei zaburzyc,zebym sie nie uzaleznila od takich mocnych srodkow :(

Przyznam że też mam czasem pietra ale dlamnie to jedyna metoda. Też miałam problem nawet ze sweterkami i to nawet zimą. Jakakolwiek koszulka, czy bluzka bardziej przylegająca do ciała to już w ogóle koszmar był - minuta po założeniu i plamagotowa. Teraz jest super! Mam tylko nadzieję że moja metoda coś da - chodzi mi o to odczekiwanie z następną aplikacją, aż znowu zacznie się pojawiać pot. Latem używam ciągle a zimą właśnie robię sobie takie przerwy, czasem nawet kilkudniowe, żeby organizm miał chwilę na uwolnienie toksyn.

Gość szukam porady
slyszalam jeszcze taka opinie,ze jak zatka sie ujscie potu w jednym miejscu,to bedzie mial on ujscie w drugi,czyli np.zaczna nadmiernie pocic sie rece,albo inne czescie ciala.dlatego do tej pory balam sie stosowac,ale tego lata mam juz dosc :(

Gość ja już mam to za sobą
Uzywam etiaxilu (takie samo dzialanie jak antidral) i nie poca mi sie bardziej rece czy inne czesci ciala. :D

Gość Chikita
ja osobiscie niestosuje bo nie mam takiego kłopotu ale znam kilka osób które stosuja i bardzo sobie chwala, wydaje mi sie ze w necie kiedys czytałam artykuł na ten temat wiec wyszukaj np w googlach na pewno znajdziesz opinie na ten temat pozdrawiam miłego dnia:)

Gość Anka***
spróbuj Etiaxil - jest rewelacyjny, kosztuje ok. 50 zł w aptece, ale wystarcza na rok i stosuje się go najpierw przez 3 dni, a potem 1, 2 razy w tygodniu. Jest bezpieczny i pewny. Antidral jest gorszy

Gość antidral jest ok
kosztuje ok 13zł i naprawdę działa

Gość Wreszcie ok =
DZIEKI Dziewczyny dzieki odnalezieniu tego tematu i dzieki temu ze przeczytalam wasze wypwowiedzi wreszcie jest ok !! Zaraz po tym jak przeczytalam ze ten ANTIDRAL tak swietnie dziala pobieglam do apteki i go kupilam. Juz po pierwszym uzyciu bylo calkiem ok i teraz juz nie poce sie tak jak wczesniej a bylo poprostu strasznie. Nie moglam zalozyc ciuszkow takich jakie lubie bo te straszne plamy bylo zawsze widac :( A teraz moge wreszcie kupic sobie takie ciuszki jakie chce o nic sie nie martwiac. Naprawde polecam ANTIDRAL nie jest to duzy wydatek a BARDZO pomaga. Buziaki :*

Gość Kurczakowa
Nie trzeba od razu biegac do apteki. W sklepach sa duzo tańsze a skuteczne specyfiki. Dla mnie numer jeden Lady Speed Stick Invisible-bo nie dosc,że chodzę suchutka cały dzień, to niczego mi nie brudzi.

Kurczakowa .... ale tu nie chodzi o zwykle pocenie sie !! Tu chodzi o nadmierną potliwosc ... Doskonale was rozumiem , bo mecze sie z tym problemem juz od paru lat ... myslalam ze nic mi jzu nie pomoze dlatego przyzwyczailam sie do tego;) Wyprobowalam wsyztskich dostepnych dezodorantow na rynku :P Kupilam kiedys Etriaxil i Antidral ale neistety zle je stosowalam i nie pomagaly:D Teraz znow uzywam Antidralu i jestem bardzo zadowolona:) Ale pamietajcie zewby smarowac sie nim na NOC!! na suche, wymyte pachy :D