Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _bajka_

Doradźcie mi prosze w sprawie chrztu - chodzi o prezent =

Polecane posty

Gość _bajka_

W sobotę zostanę chrzestna dziewczynki jutro jadę po prezent chcialabym kupić specjalne delikatne maleńke złote kolczyki albo łańcuszek i jakąś zabawkę żeby mala miała na teraz :) Słyszam o piesku zebuloo i znalazłam go na allegro ale już nie zdąży przyjść szczególnie że kupujących prawie 150!! :o Ile taka zabawka kosztuje "normalnie" w sklepie?? Albo co jest podobnego do niej? :) Wierzę, ze mi pomożecie 🌼 Czekam z niecierpliwością :) :) :) :cmok:

Gość a ile dziewczynka ma
wydaje mi się że taki piesek to zabawka na wyrost

Ja jestem za tym,zeby w tym waznym dniu powinno sie dawac prezenty odpowiednie do uroczystosci. Np lancuszek z boziulka,obrazek swiety poswiecony,zeby wisial nad lozeczkiem,ogolnie rzecz biorac wszystko co jest poprostu inne od zabawek.Zabawki mozna dac na kazda okazje,urodzinki,swieta Bozego Narodzenia itd. A tak pamiatka chrztu swietego jest pamiatka na cale zycie.

Gość _bajka_
Mała ma 2 m-ce :) NATA - zabawka będzie takim dodatkiem - nie głównym prezentem, poprostu taka zabaweczka "na już" od matki chrzestnej ;) Prezent główny to oczywiście pamiątka myślę o KOLCZYKACH lub ŁACUSZKU piękne są też srebne łyżeczki z bursztynem ale praktyczniejsze prezenty są chyba lepsze (od razu mówię że nie stać mnie i na to i na to - nie pracuję) Chyba, że macie inne propozycje?

Gość _bajka_
podnoszę :)

Nie wiem gdzie takiego pieska znalezc, ale mysle ze to dobry pomysl. Sama jak zostalam chrzestna to znalazlam taka srebrna grzechotke z miejscem na pierwszy loczek, ale mysle ze jakis drobiazg pluszowy/grzechotka to dobry pomysl. Ale jak ma byc \"na teraz\" to cos mega prostego, bo 2 miesieczny maluszek to jesczez sie malo jaka zabawka interesuje ;)

Gość esara
Proponuje jako mama 2 miesiecznej Emilki na prezent karuzelke grajaca np. Canpol babies, najlepiej plastkikowa (pluszowe sie kurzą) ,jak najbardziej kolorowa, moja coreczka zwraca juz uwage na tego typu zabawke i bardzo to lubi, mozna kupic na niedrogo na allegro, a ze okazja sa chrzciny to mozna kupic rowniez biblie dla malyc dzieci, wyglada jak bajka dla dzieci, gdzie wpisuje sie imiona rodzicow, rodzicow chrzestnych , dziadkow - to taki prezent na troszke pozniej, ale napewno na taka okazje.

Gość _bajka_
Esara dzięki!!! Tak owszem myślałam nad karuzelą :) nie wiem ylko czy po starszych dzieciakach nie będzie już miala takich rzeczy. A powiedzcie mi czy sprawuje się MATA EDUKACYJNA :) to też fajnie (podobno :D ) zajmuje dziecko ??

chrzestna mojego dziecka darowała książkę okolicznościiową - liczba gości, wpisy, miejsce na zdjęcia, różne historie biblijne fajna sprawa i pamiątka na całe życie oczywiście to był dodatek do kreacji maleństwa i gotóweczki

Mojego Malutka nie zajmowala...A wydalam w cholere kasy na nia :( Zajmowalo go tylko lusterko :) Ale karuzelka jest rzeczywiscie swietnym pomyslem, ja polecam tez canpol, plastikowe ptaszki - zywe kolory, w srodku kazdego ptaszka grzechotka, uzywalam przez kilka miesiecy - najpierw jako karuzelke, potem same grzechotki.

Gość _bajka_
Dziewczyny kupiłam matę edukacyjną, jak ją zobaczyłam w rzeczywistości - super!! wziełam tego różowego króliczka i zapłaciłam 79zł a w razie czego mogę wymienić :) : http://www.allegro.pl/item108448138__nowosc_2006_mata_edukacyjna_kroliczek_canpol_.html Uszka szeleszczą, marchewka-grzechotka, nosek piszczy, w śliniaczku gra pozytywka, lustereczko i wiszące zabaweczki które można ściągać :) Nie miałam zamiaru kupować ale naprawdę fajniusie to!!! Wziełam jeszcze fajną grubą książeczkę, w środku do wypisania z miejscem na zdjecie i ...na pieniążki :D Do tego planuje dokupić KOLCZYKi maleńkie cyrkonie w złocie (łańcuszek za drogi) OCEŃCIE PROSZĘ DOBRZE ZROBIŁAM, FAJNY PREZENT??

Gość _bajka_
Misio ładniejszy mówisz?? Był właśnie jeszcze misio ale wszyscy doradzili, że dla dziewczynki ten króliczek jest najlepszy, w rzeczywistości jest naprawdę śliczniejszy :) Tylko mam dylemat z tymi kolczykami tzn nie jestem pewna czy to będzie dobry prezent

Gość _bajka_
Paula dzięki kochana :* czytałam twój wątek :) chciałabym ci życzyć powodzenia. Ja skończę w grudniu 23 lata, narzeczony bardzo chcialaby dzieciątko ale ja się jeszcze boje chociaż też bym chciała... wiem, że muszę się najpierw "ustatkować" (mieszkanie) bo później bylo by ciężko :(

Gość _bajka_
Paulko zasługujesz na to co dobre i tego Ci życzę :) Współczuję sytuacji rodzinnej (mama i tata) ale dobrze, że masz takich kochanych dziadków i chłopaka - napewno sie jakoś ułoży :) !!! 🌼 🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼 Co do krytykowania na tym forum to niestety tak tu bywa i to często :( a szkoda

Gość _bajka_
to jest mój: 7013687 :)

A może kupisz jej grające pianinko? Ja mam takie z możliwością oglądania go w pozycji leżącej, siedzącej i stojącej. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Ponadto bardzo zachęcam do zakupów na porównywarce cenowej CoZaCena ze względu na wygodę i szybkość.