Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tadek z Poznania

CIŚNIENIE....DOBRE CZY NIE?

Polecane posty

Gość Tadek z Poznania

mam 48 lat ciśnienie 148 na 107 puls 93 mam się czegoś obawiać czy jest ok?

Gość do lekarza
bo wszystko za wysokie. Szczególnie rozkurczowe i puls. Chyba, że wczoraj nieźle się zresetowałeś??? :-)

Gość Tadek z Poznania
owszem byłem zmęczony i dwa piwka, mierzyłem wczoraj po 3 godzinach od wypicia piwa

Gość do lekarza
rozkurczowe i puls masz sporo za wysokie, więc koniecznie do lekarza. Rozkurczowe nie powinno przekraczać 90 a pols ma być do 75

Gość o rany ale pleciecie
a ja mam zwykle ok. 80/60 raz nawet miałam 60/40:o (i żyłam jeszcze!) a puls ok. 85. I co? nie mam prawa żyć????:o

Gość do lekarza
nie ma problemu niskiego ciśnienia. Ja też mam takie i jak widać żyję. On nie ma za niskiego, tylko za wysokie i to trzeba uregulować. Nie widzisz róznicy????

Gość ale wiek tu też ma
coś do rzeczy facet ma 48 lat to przecież nie bedzie miał cisnienia jak 18 latek wydaje mi sie że tylko dolne jest za wysokie a puls? może był poddenrwowany w trakcie badania i podskoczył a poza tym po piwku i zmęczeny ----to nic dziwnego rada----zmierzyć jeszcze raz

Gość do lekarza
przecież nie czepiam się skurczowego. Trochę podwyższone, ale w granicy wieku. Chodziło mi o rozkurczowe i puls. Chociaż może te dwa piwka to były na kaca po większym piciu i stąd to ciśnienie :-)

ja mialam, wczoraj 116 na 56 puls 156 zyjeeeeeeeeeeeeeee

Gość po piwku i jak człek zmęczony
to tak jest ale te dolne za wysokie...max powinno byc 90 nie wiem jakie ma to znaczenie gdy dolne jest za wysokie kto wie? bo ja mam dolne 100

Gość do lekarza
ciśnienie tętnicze norma - skurczowe 110-140 mmHg, rozkurczowe 70-90 mm/Hg, ciśnienie optymalne 120/80 mmHg coś nie tak - nadciśnienie i niedociśnienie, o wiele większy zdrowotny problem stanowi nadciśnienie Nadciśnienie łagodne Górna wartość, czyli ciśnienie skurczowe 140-160 mmHg Dolna wartość, czyli ciśnienie rozkurczowe 90-100 mmHg Nadciśnienie średnio ciężkie Górna wartość - ciśnienie skurczowe 160-180 mmHg Dolna wartość - ciśnienie rozkurczowe 100-110 mmHg Nadciśnienie ciężkie Górna wartość - ciśnienie skurczowe ponad 180 mmHg Dolna wartość - ciśnienie rozkurczowe ponad 110 mmHg

Gość a mój ojciec miał
przechodzony zawał i też żyje. nie rozumiem po co wariatki piszecie, że macie takie czy inno schorzenie i zyjecie. choroby trzeba leczyć a nie zyc z nimi do samej śmierci.:D

Gość młódka
a ja jestem młodą kobietą, mam 25 lat, i od trzech lat moje ciśnienie waha się w granicach 160-140/100-80. Nie leczę się i żyję.

Gość gość
Mam nadcisnienie Od 127-do 168 skurczowe i od 76 -do 115 rozkurczowe po siłowni qqzależy od dnia tabletki biorę wiec chyba ok zredukowalem smazone ale nie naturalny tłuszcz jak "boczek lub smalec" lekarz powiedział ze potrzebuje cholesterol alkocholu nie pije albo rzadko mam 35 lat 178 wzrostu i 77 kg zero brzucha jeżeli to kogoś interesuje co do ciśnienia to Gp powiedział ze jest ok bom duży chłop wiec tabsy i jest ok. Jak możecie rada jakaś