Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Weronika9874

po odstawieniu tabletek

Polecane posty

Gość Weronika9874

Witam - chcialam sie dowiedzieć, czy też ktoraś z was miała takie objawy. Tydzien temu rozpoczełam nowe opakowanie (trzecie z kolei) talbletek -diane 35. Tak sie zlozylo ze mialam dwa dni potem wizyte u ginekologa i powiedzialam mu o skutkach ubocznych pojawiajacych sie gdy bralam tabsy.......-bole glowy, nudnosci, zawroty glowy,. Kazal mi od razu odstawic rozpoczete opakowanie.Wiec......wzielam tylko dwie tabletki......Zapytalam wiec........kiedy pojawi sie miesiaczka - powiedzial, ze za okolo miesiac.Dzis minal tydzien od tj wyzity........miesiaczka pojawila sie 4 dni po odstawieniu - najpierw to byly plamienia, potem krawienie - srednio obfite....kolor brazowy - czarny -czerwony......dziwne....takie uplawy czy co to jest.I teraz chcialam zapytac czy ktoras z was tez tak miala - czy to normalne?Do tego m i jest strasznie niedobrze.......Czy to skutek odstawienia tabsow i rozlegolowanie gospodarki hormonalnej..........?

Gość Weronika9874
Nikt nie mial takiego problemu?

Witaj Nie miałam takich objawów po odstawieniu ale to co dzieje się teraz z Twoim organizmem to typowy objaw rozregulowanej gospodarki hormonalnej. Ne wiem dlaczego lekarz kazał Ci przerwać branie tabsów w polowie opakowania, z reguły lekarze radzą by dokończyć opakowanie, wtedy łatwiej organizm dochodzi do siebie. A z okresem po odstawieniu to bywa rożnie dlatego nie masz się czym przejmować tylko teraz czekaj aż wszystko się samo ureguluje. Pierwsze 3 miesiące po odstawieniu tabletek są decydujące. Mam nadziejeze szybko wrócisz do formy:) Aha a tabletki diana 35 mają dużo hormonów i raczej stosuje się je na problemy z trądzikiem, może spróbuj innych tabletek, teraz na rynku jest mnóstwo tabletek z małą ilością hormonów (np.Novynette, Yasmine)

Gość Weronika9874
ja tylko wzielam 2 tabletki........i ginekolog powiedzial, ze nic mi nie bedzie i moge odstawic...Bez problemu - no ale jednak sie mylil......Zapisal mi Jeanine - ktorej nie wykupilam bo raz ze drga, a dwa.....myslalam ze miesiaczke dostane za miesiac.... Czyli te moje objawy to normalne?

Gość siqo
Bardzo źle Ci lekarz doradził... Tabletek się nie powinno przerywać bez względu na to czy wzięłaś 2, 5 czy 10... Po takim nagłym odstawieniu masz niezłą hustawkę i doslownie zalewa przysłowiowa krew, bo to co Ci się pojawiło to okres, tylko ze po takim gwałtownym przerwaniu jest on długi, bolesny i bardzo obfity. Jak chcesz brać Jeanine to zacznij od 1 dnia tego okresu, albo poczekaj miesiąc na kolejny, który bedzie już "naturalny"

Twoje objawy są normalne dla rozlegulowanej gospodarki hormonalnej. Ja na Twoim miejscu poczekałam bym do naturalnego okresu ( ten co miałas teraz to był jeszcze sztuczny wywołany przez sztuczne hormony) i zaczełabym brać tabsy.

Gość Weronika 9874
No wlasnie - odstawilam i teraz mi niedobrze, humory mam takie ze szok....Hmm nie wiem czy bede brac Jeanine bo to drogie tabletki a mnie na nie nie stac.-moze przejde sie raz jescze i zapytam czy moze mi cos innego przepisac.A co do tych objawów...poczekam azmi sie ten "okres brazowo-czerwony"skonczy i wtedy zaczne........Ile moze - po odstawieniu tabletek - taki "okres"trwac?

Gość siqo
Tydzien , 10 dni.. Róznie, kwestia indywidualna, potem mozesz dłużej/lub krócej/ czekać na kolejny.. Jeanie kosztują ok 35 zł, są nowe, ale nie znaczy, że najlepsze. Spróbuj porozmawiac o jakiś innych, na pewno coś dobierzecie.

Gość dziekuje-