Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasiasek

Ile z was bieze/bralo tabletki bez badan/porozumienia z lekarzem?

Polecane posty

Bralyscie kiedys tabletki anty bez konsultacji lekarskiej? Jakie byly skutki, efekty? Zapisywal Wam lekarz tabletki bez badan? Bo po prostu \"duzo kobiet je zazywa\"?

Gość eemmka
No mi zapisał w ciemno ale dopiero wziełam 7 oprucz lekkich plamień nic mi nie dolega. zobaczymy ajk długo...

Gość eemmka
Nie nie prosiłam. Myślałam ze sam mi je zaproponuje. A on wypisął recepte, ale tylko na jedno opakowanie.

dziwi mnie ze lekarz moze przepisac tabletki bez badan. Chybabym nie mogla zaufac takim tabletkom :/

Gość mi tez
babka dala piguły od tak.... badań nie robiła...ale wszystko było ok...I tak te tabletki sa tak podobne do siebie...ze nie ma co dobierać..

Gość a jakie
badania miałaby zrobić?? Bo niby od czego zalezy rodzaj pigulek?? Bez przesady...tabletki to tabletki...jak coś nie tak, to najwyżej po miesiącu zmienią..

Gość eemmka
Poszłam do niego tylko dlatego ze moja gin. była na urlopie. (A musiałam bo żle sie czułam.) a o tabletki poprosiłam wychodząc i przepisał. Jak na razie nic mi isę nie dzieję. Jak przytyje to nawet lepiej bo waże zaledwie 42kg przy 160cm ;P

ja wiem czy nie ma co dobierac? juz sie dosc naczytalam o dziewczynach, ktore braly kilka rodzajow tabletek i dopiero za ktoryms tam razem okazywalo sie, ze w koncu nie tyja/nie maja problemow z cera/nie plamia. Chodzi mi wlasnie o to, czy takie przypadki (dlugich poszukiwan) zdarzaja sie rowniez po dopasowaniu tabletek do wynikow badan.

Gość ale jakich badań
krwi? moczu? śluzu? myśle że to tak indywidualna spawa,że tylko można się uczyć na próbach... Ja dostałam jakieś tabletki dla mlodych kobiet...po miesiącu pani sie zapytala czy jest ok, ja powiedzialam ze tak...no i dalej je bralam

wiecie, bo pal licho z ta cera czy tyciem, ale te tabletki to nie jest ziolko odchudzajace, a metoda anty. Cos czemu musi sie ufac w 100%, wiec jak to tak bez badan??

nie mam pojecia jakich badan, bo nigdy nei bralam, ale wiem ze moje kolezanki byly same przez ginow kierowane na badania (bez prosb) i dopiero na tej podstawie dostosowywano tabletki.

Gość bada się
wątrobę, krzepliwość krwi, ewentualnie cukier i cholesterol, oraz powinno się zrobić profil hormonalny przed rozpoczęciem pierwszego opakowania. Można brac rózne rzeczy bez konsultacji z lekarzem, jak się nie szanuje siebie.

Gość no oczywiście
że lepiej jest zrobić badania niż ich nie zrobić....no ale wiekszosc ginów jednak nie bada...i nie słyszałam jeszcze o konsekwencjach... a nawet takie badania nie daja pewnosci ze beda to odpowiednie tabletki...beda zgodne z badaniami, ale dziewczyna przestanie miec ochote na seks...przepisze inne...to bedzie tyła...jeszcze inne, bedzie plamila...i tak skonczy sie na metodzie prob i błędów...