Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdalenka81

Kobieta w ciązy powinna mieć zakryty brzuch

Polecane posty

Gość do Magdalenka81
a moze 81 to twoja waga a nie rocznik,hehehehehehe

Gość temat był
bardzo drażliwy wiec czemu sie dziwicie? a pytam - gdzie tu Magdalenka kogoś obraziła? wklejcie - prosze

Gość oj taktak
wcale to ładnie ie wygląda :o a już w późnej fazie ciaży ten wystający pępek, bleeeeeeeeeeeee, ochyda :o

Gość coś przyciasny masz ten móżdże

Gość to nie obraza

Gość Noemii
zgadzam ze ze kobieta w ciazy nie powinna na ulicy odsłaniać gołego brzucha. Jej stan zasługuje na szacunek.

Zgadzam sie, kobieta w ciazy ktora nosi krociótkie bluzeczki odsłaniajace pepek i do tego króciótkie spódniczki nie wygląda zbyt ladnie.Mnie taki widok wrecz odpycha.Tak wiec dziewczyny, kobietki - jesli chcecie tak chodzic ubrane to chodzcie,nikt przeciez nie moze wam tego zabronic, ale miejcie swiadomosc ze wiekszosc ludzi patrzy na was z niesmakiem a facetów taki widok po prostu odstrasza.

Gość ciezarna
Hm ,po co komu taki temat??? Polski narod uwielbia sie klocic:-(jedna z przywar tego kraju. Jestem w ciazy pepek mi wystaje i co???Mam sie powiesic??Czekalismy na to dziecko zbyt dlugo aby teraz ukrywac brzuch-tz n .worki .Jestem zdania ze nalezy sie tak ubrac aby bylo kobiecie wygodnie,a to ze polki nie maja smaku (zwlaszcza te podlotki) to juz nie jest wina wszystkich ciezarnych .....na calym swiecie. Piszecie tak jakby ciaza byla czyms zlym ...niedobrym.Wstret mnie ogarnia jak cos takiego czytam!!!!!!!!!!!!!! Ja ubieram sukienki za kolano,spodnie i bluzeczke ale brzuch mi nie wystaje....a ten temat uderza w ciezarne ogolnie-teksty "wystajacy pepek...ohyda..."-jakiz czlowiek to pisze?????

Gość zdumiona
Czytam, czytam i nie moge: co Wy tu wypisujecie - brzuch kobiety w ciąży jest \"odpychający\" i \"wywołuje niesmak\"????? Ja jak byłam w ciąży miałam śliczny brzuszek - nieduży, zgrabniutki i bez wystającego pępka i choć zazwyczaj go zakrywałam zdażało mi się go pokazać. Uważam, że to piękny widok (oczywiście to zależy od brzucha) i nie ma tu miejsca na niesmak; wszystkim które nie rozumieją, że można chcieć pokazać innym swoją radość polecam: miesiącami, ba latami starajcie się o dziecko, marzcie o nim, czekajcie na nie i rozpaczajcie, że się nie pojawia a może wtedy zrozumiecie o czym mówię. Nie jestem dresiarą ani tipsiarą, uważam, że mam klasę i rozeznanie co komu przystoi i wiem, że u wiekszości osob niesmak i obrzydzenie budzą brzuchy ale tłustych, spasionych dziewczyn/kobiet (zwłaszcza młodych) noszących obcisłe topy i biodrówki wciskające się w fałdki na biodrach - zastanówcie się nad tym i błagam nie piszcie, że brzuch kobiety w ciąży (nawet odkryty) zniesmacza...

Gość elektroniczny kod
No dobra, jestem w 14 tygodniu ciazy-GDZIE MOGE NABYC TEN WOR POKUTNY zeby nie razilo was w oczy to ze ejstme w ciazy??:)

czy to znów ta chora nawiedzonaka zaczela ten sam temat??juz Ci kiedys polecałam dobrego gina , jesli masz trudnosci z zajsciem w ciążę.czego tu szukasz?????

Nie chodzi mi o to, ze widok kobiety w ciazy jest odpychajacy.Wrecz przeciwnie, ciaza to piekny okres, nalezy sie cieszyc z tego stanu, ale ubierac sie ze smakiem - a to juz roznica!

A dlaczego panny wystawiaja na slonce zwaly tluszczu i tym sie nikt nie przejmuje? Ja uwazam ze brzuszek ciazowy jest bardziej estetyczny niz wylewajacy sie tluszcz czy moze jest inaczej?

Gość z golym brzuchem
bym nie wyszla. ale w ciazowa suknie tez by mnie nie wbili:( Podoba mi sie, gdy kobieta w ciazy nosi ladne dopasowane ubranka:D

Gość a po co w ogóle kobiety
zachodzą w ciążę? Powinno się wprowadzić "prohibicję" na ciążę!!!!!!

Gość z golym brzuchem
no z tym karmieniem to masz absolutna racje! koniecznie trzeba miesiecznemu malcowi wytlumaczyc, ze nie dostanie jesc w miejscu publicznym:(

Gość z golym brzuchem
Kultury trzeba uczyc od urodzenia:P

Tego nie trzeba tłumaczyć miesięcznemu malcowi tylko tym karmiacym matkom, ze takich rzeczy w miejscu publicznym nie nalezy robic.Po prostu nie wypada!

lepiej karmic w miejscu publicznym i robic sensacje hmmmmm, jest wiele innych mozliwosci aby tego uniknac.Dla mnie to jest nie smaczne

Naprawde \"powazny\" topic... Sprawa jest prosta-kto chce-odslania-kto nie chce nie odslania! Ja mam brzuszek caly zasloniety, ale wyeksponowany, bo nosze dopasowane bluzki. Ten topic zakrawa na jakis rodzaj dyskryminacji.Bo ciezarna, bo brzuch...Co my niby musimy wygladac jak siostry zakonne???Zadbane ciezarne sa sexy.Nie musza ze wzgledu na swoj stan chodzic w porozciaganych dresach-ehhh...A co powiecie o tych tlustych krowach na ulicy(nie ciezarnych), ktorym wylewa sie ocellulitowane sadlo spod mimi i topow??? To jest obrzydliwe! A skoro Wam tak brzuszki na ulicy przeszkadzaja, to co powiecie na ciezarne w strojach kapielowych??? Jak wybieracie sie za granice na wczasy to odradzam, bo w krajch zachodnich to normalna sprawa i jeszcze sie pochorujecie, hi hi hi.

A co do karmienia w miejscach publicznych: ludzie wy w jakis rynsztokach sredniowiecznyh zyjecie!!! Na zachodzie juz nawety dyskusji o tym nie ma! Sa brzuszki, sa karmiace matki i nikt afery nie robi. To co naprawde jest obrzydliwe to nie brzuch czy karmienie, tylko pijacy sikajacy pod blokami, gowna na srodku chodnika itp. Otworzcie oczy!!! Nowe zycie was przeraza???Brzuszek???Dzidzius pijacy mleko matki!!! Biedni jestscie.To sa sprawy naturalne od wiek wiekow.

Gość Rolnikowa.
za 2 tygodnie wyprowadzam sie do Niemiec:) i bede sobie nosic krotkie bluzki, pokazywac brzuch, karmic w miejscu publicznym i NIKT NIKT nie zwroci na to UWAGI! Kazdy robi to co lubi i juz! zegnaj ciemnogrodzie Oo

Rolnikowa-dobrze robisz, bo takich \"strozow prawa i moralnosci\" jak u nas w Polsce to na szczescie nigdzie nie ma!Wszyscy maja prawo do wolnosci tylko nie ciezarne.Kazdy ma swoj smak i wyczucie i niech sie nosi jak chce.

Gość marciami
paranoja...normalnie gdzie ja zyje?? od keidy to brzuch kobiety ejst ohydny gdy ejst w ciazy??a pepek?? wiele kboiet jak i MEZCZYZN wyglada gorzej niz niejedna ciezarna...i wiecie co dla mnei to ejst tak naturalna sprawa jakw alsnie kobieta w ciayz ze rzygac sie chce jak sie czyta to co piszecie.... a karmnienie w miejscu publicznym?? co wma to przeszkadza?? jak ktos zauwyl nikt nie zwraca zarzyganym i zasikanym oijakom na ulicy, ani nikt nie zwraca uwagio na nikogo kto pali i rzuca pety na chodnik...albo smieci.lepiej! jak idzie paniusia z pieksiem i pies SRA NA SRODKU CHODNIKA ALBO NA TWRAIE??!! to nie jest niesmaczne??to nie ejst zle??.a ze kboieta akrmi piersia niemowle to jzu ejst zle...najpierw popatrzcie na siebie i zastamnowcie sie nad soba...bo macie spaczona psychike!

pewnie że każda nosi sie jak chce i robi to co chce. eksponowac brzuszek i krzyczec do calego swiata o swoim szczęsciu mozna zakladając dopasowana bluzke w której brzuch jest nie do ukrycia. nikt nie pisze o jakis worach czy beczkach, bo chyba na tyle macie zdrowego rozsadku zeby wiedziec że teraz nikt juz nie nosi takich ubrań, ale o kobiecych ładnych nie przy kusych ubraniach w których wyglada sie poprostu ładnie. uwazam że brzuch wyłażący spod kusej bluzki nie świadczy o wielkim szczęściu przyszłej mamy. ladnie ubrany powie wiecej niż odkryty, pobodnie jak z cisza lepiej ja słyszymy niz niejeden krzyk

a jeszcze o karmieniu w miejscu publicznym zgadzam sie z wieloma wypowiedziami że jest jak najbardziej normalne i naturalne, nikt nie każe patrzec na matke karmiącą. palacza nikt nie napiętnuje mimo że palenie wcale nie jest naturalnym zachowaniem. mamy karmiace nie zwracajcie uwagi tylko karmcie i niech nikt w Was nie zaszczepi poczucia winy czy czegos niestosownego. dajecie swoim dzieciom to co anjlepsze i tylko to jest wazne.

Gość taka jedna juz mama dwóki
brzuszek jest śliczny ale jak pisza poprzedniczki wyglada fajnie jak jest zakryty a nie spodnie złaża z tyłka a bluzka kończy sie pod pachami. między nogami tez mamy fajne rzeczy i czasem az krzyczec się chce do całego swiata jakie jesteśmy szczęśliwe a nie wystawiamy na widok publiczny, więc nie demonizujcie że każa Wam chodzic w worach bo tak wcale nikt nie pisze. bardzo się podniecaja i denerwuja niektóre kobietki ciekawe czemu??????