Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antyPolka

Nie lubie POLAKÓW

Polecane posty

Gość antyPolka

Nie lubie Polaków i Polski. Moj kraj uczynil ze mnie antypatriotke. hehe zaraz bedzie atak ;)

Gość snupa
ja nie lubię uogólnień

Gość filosofka
Zapierając się własnej Polskości zaprzeczasz istocie własnego bytu. To zwyczajnie jest chore i prowadzi do samounicestwienia.

Gość antyPolka
Tak jak najbardziej chce sie wyprzec najbardziej typowych zachowan DZISIEJSZYCH polakow

Gość antypolka1
mam to samo wstydze sie ze jestem polką nie utożsamiam sie z tym krajem

Gość poooooooomaranczka
Ja tez. Ani Polakow ani Polski i jest mi wstyd, że zyję w takim zacofanym kraju i nie mam na to zadnego wplywu. Koncze swoja edukacje i spadam stad. Polska to dla mnie ciemnogród i kraj hemofobów pod wladzą Rydzyka i Kaczek.

Gość antyPolka
do Hieny Sp. POLACZYNKI -> Właśnie mamy tu typowy przykład --CHAMA!

Gość a co qrwa
lepiej zeby Tusk sparwował wladze albo Połtusk ?:O i don't think sooo... :O

Gość Jelen
Ksena, mieszkasz w Cieszynie :D???

Gość meduuusaa
ja tam kocham Polske i wcale sie jej nie wstydze, i nie kocham ją za kaczki,giertychy,rydzki mam ich w dupie :], ale kocham za morze bieszczady i mazurki..

Gość Do Jelenia
Skoro mowi ze mieszka na styku trzech panstw (Polska, Niemcy, Czechy) to napewno nie mieszka w Cieszynie :D

Gość poooooooomaranczka
a najbardziej wkurza mnie, że czlowiek za....ala całe zycie i gowno z tego ma.

Gość meduuusaa
ooo no zle przeczytalam :D w takim razie kocham polske :D 🖐️ Polakami gardze i szydze 🖐️

Gość antyPolka
Chcialabym zeby kazdy miał możliwość sprawdzic jak mozna zyc w innym kraju i mógł wybrac gdzie chciałby żyć. Tutaj wszystko wydaje sie takie trudne niby wiele rzeczy jest tanszych ale bardziej na to "tansze" trzeba harować. Nie twierdze ze gdzie indziej jest sielanka a pieniadze leza na ulicy ALE, jest wieksze prawdopodobienstwo ze nagle stłamszony przez swój naród człowiek zrozumie ze moze wiecej, otwieraja sie nowe mozliwości...

Gość filosofka
Wypieracie się własnej tożsamości. To jest metoda mocno destrukcyna dlatego, ze u jej źródła leży ucieczka. Macie zastrzeżenia, to i bardzo dobrze. To dopraowadzić może do tego, że WY nie popełnicie TYCH błędów. A topik który tak ładnie się tu rozwija jest niczym innym, jak dowodem na posiadanie wad, od których uciekacie. I piszcie na miłość Boską Polak, Polska - wielką lieterą. Jak inni maja was szanować, jeśli sami macie siebie w pogardzie.

Gość POLSKA DUMA
a ja jestem Polka i nie czuje sie ani zacofana, ani gorsza od innych nacji, ani zakompleksiona. Zjechalam troche swiata, mieszkalam to tu , to tam i byc moze dlatego doceniam to co polskie. Tym ktorzy pluja na swoj kraj proponuje wypad stad i tyle. Teraz wiem, dlaczego rodacy mieszkajacy na stale za granica zawsze wywolywali u mnie mdlosci, bo wlasnie waszego pokroju ludzie emigruja, aby sie szybko nachapac. droga wolna... nie zazdroszcze, zal mi was...

Gość meduuusaa
mhhh nie mowie o wszystkich Polakach( mialam na mysli Rydzka,giertycha, kaczki ,tuski ) :), mnie co wku*** to zawiść, niesamowita wścipskość , zazdrość o wszystkiego co masz, mowie tutaj o ludziach z ktorymi mam do czynienia ,ale oczywiscie nie wszyscy tacy są ...znajdą sie zyczliwi itd.

Gość filosofka
POLASKA DUMA ==>> Też tak mam - a polska emigracja to osobny temat.

Gość antyPolka
POLSKA DUMA----> a Tobie proponuje zostac w kraju w którym gazety donosza ze P. Renata B. zdała mature, no ale na studiach jej troszke gorzej idzie bo dostała dwójke (wczorajsze newsy). However badzmy z niej dumni ;). Nas sie sle na bezrobocie po studiach( wmawaiajac nam ze jestesmy do d... ), a ktos kto do niedawna nie mial matury zasiada w sejmie ;-). To ja juz wole zyc w kraju w ktorym docenia sie wykształcenie i umiejetnosci, a jak za to jeszcze dobrze placa to chyba tylko zaleta. POLSKA DUMO pozostan sw. Tomaszem z Akwinu ;)

Gość antyPolka
No wlasnie dlatego m.in dlatego nie lubie Polaków. Ktos ja wybral to swiadczy o zacofaniu wiekszosci.

Gość kkh
a co to, kuwa, miałoby mnie obchodzić, czy lubisz czy nie? nie podoba się? spadaj lub cierp dalej (to do autorki topiku było)

Gość antyPolka
KHH A co mnie obchodzi ze cie nie obchodzi: nie chcesz nie czytaj. To forum wiec kazdy ma prawo do załozenia własnego tematu. W ogole po co wchodzisz na forum i czytasz cudze opinie!

Gość filosofka
AntyPolko ==>> Nikt ci nie każe oglądać telewizji i karmić się tym o czym tu tak piszesz. Może poczytaj coś właśnie o Tomaszu z Akwinu. To dobra lektura i na zupelnie innym poziomie, a co najważniejsze dostępna w tym kraju, na który tak utyskujesz. Wybór należy do ciebie. Moze zwyczajnie nastawiłaś sie negatywnie do wszystkiego co polskie. Francuzi, bo chyba tam znalazlaś swoje miejsce, to ksenofobi (taką łatkę przylepiła im Europa) - także mają sporo wad. Na jedno chce ci zwrócić uwagę - negacja własnego kraju to znany w psychologii mechanizm dotykający emigrantów. Bądź świadoma tego, bo kiedyś możesz się wstydzic tych słow.

Gość poooooooomaranczka
Ja juz dawno doszlam do wniosku , ze u nas wyksztalcenie sie nie liczy. Licza się znajomosci.Wolę zapieprzac w innym kraju i cos z tego miec niz u nas i miec gówno. A co do naszych politykow to sie na ten temat nie wypowiem. Ja na analfabetow nie glosowalam.

Mnie drażni polactwo i głupio rozumiana poslkość oraz pewne cechy Polaków, coś więc jest w tych stereotypach?

Gość POLSKA DUMA
Ależ ja będąc po studiach mam pracę i czuję sie w niej doceniona! Zdaję sobie sprawę, że w innym kraju wykonując to samo mogłabym zarobic więcej i szybciej kupic sobie np. wymarzony dom, ale ten dom nie stałby w Polsce. Kraju, w którym mam rodzinę, przyjaciół i w którym zawsze będę u siebie.

Gość filosofka
Czy tam gdzie jesteście, obywatele tamtego kraju mówią tak o swojej ojczyźnie jak wy? Czy obiektywnie rzecz ujmując tamte społeczeństwa nie mają swoich problemów, może nie takich samych, ale analogicznych do naszych? Każde społeczeństwo podlega tym samym prawom. To prawda, że bieda zmusza wielu Polaków do wyjazdu, zrozumiała jest gorycz, ale nie można się wypierać wlasnej tożsamości. Polska to nie tylko kraj Pani B i chorej polityki. Polska to kraj wielu zjawisk, z ktorych mozemy byc dumni !!! Jakich? No właśnie - pomyśl jakich.

Gość antyPolka
e.g Chopin. Widzisz jak sie zastanawiam nad pozytywnymi zjawiskami, jednostkami to doszukuje sie ich wiecej w przeszlosci. I wlasnie to tak boli ze obecny naród tak zniszczy tradycje.

Gość
Ja tam tez jestem za nie.Polacy ktorzy pracuja za granica zamiast sie trzymac razem to sobie dolki podkopuja.Wiem co pisze. Jak sie do nich odezwiesz chociazby dzien dobry mowiac to zaraz pytaja czy masz prace , zalatw prace. Nikogo nie interesuje , ze masz potrzebe pogadania w swoim jezyku bo za tym tesknisz.