Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wierny Ogrodnik

Kretyńskie myślenie Polaczków

Polecane posty

Od wczoraj mamy na forach kolejny dowód naszego narodowego debilizmu - radość z przegranej. Meczu nie oglądałem, bo mnie to nie interesuje, natomiast komentarze wyrażające niczym nie uzasadnioną radość głupiego mnie dobijają. Przecież w futbolu nie wygrywa się stylem tylko bramkami, a my wtopiliśmy dwa mecze i kończymy imprezę z zerem na koncie. To jest zresztą charakterystyczne - tylko w Polsce obchodzi rocznicowo się z pompą i celebrą wszystkie klęski typu powstania np. warszawskie, które było totalnie nieprzygotowanym i nieprzemyślanym zrywem zakończonym zniszczeniem miasta i rzezią mieszkańców. Jeżeli nie zmienimy naszego stylu myślenia typu \"gloria victis\' okraszonego w dodatku średniowiecznym katolicyzmem - zawsze będziemy pośmiewiskiem Europy.

kretyńskie to jest twoje wypowiadanie się na temat czegoś, czego jak sam przyznajesz nie widziałeś!!! człowieku!!! czy to w ogóle do ciebie dociera, że niemcy przez 91 minut nie byli w stanie strzelić nam bramki?!

Gość Miss Polski
Polska górą!!!!!!!!!!! Chłopcy KOchamy Was !!!!!!!!!!

Wierny Ogrodnik nikt się nie cieszy z przegranej. Skoro nie oglądałeś nie powinieneś się wypowiadać w ten sposób:o

Ale w 91 strzelili. Polacy nie byli w stanie obronic się przed bramka przez 2 ostatnie minuty:P

Gość wczoraj bylam zalamna
przegrana naszej reprezentacji - Z A L A M A N A - zwyczajnie..... dzis mnie osiwciles, ze tak naprawde jestem z tego zadowolona.... ale z czlowiek jest pokrecony....

chciałam zauważyć, że to ty pierwyszy rzuciłeś wyzwisko i to na praktyczne cały naród! gdybyś widział tę walkę, to byś miał inne zdanie :P

Gość wczoraj bylam zalamna
oswieciles*

Ja rzuciłem pewną refleksję typu IMHO - i nie chodzi mi o ten konkretny mecz tylko o niezrozumiałe zachowanie WIĘKSZOŚCI obywateli Polski jako całość.

Gość verro-nicka
a ja uważam, że typowo polaczkowate jest wieczne narzekanie i plucie do własnego gniazda. Wieczne niezadowolenie, dekadencja i pesymizm, czarnowidztwo. Taki topik mógł stworzyc totalny ignorant i typowy polski frustrat. Ciekawe co ty w życiu osiągnąłeś, podejrzewam, że niewiele.

To świadczy chyba o tym, że nie jestesmy zgorzkniałymi pesymistami, którzy widzą tylko złe strony. Mnie to cieszy, że zamiast narzekać zauwazamy że coś było dobre. To jest tak jak z tą szklanka do połowy pełną.

Gość migoootka
Bo widzisz wierny ogrodniku! jest roznica miedzy kompromitujaca przegrana, a przegrana z honorem! No, ale coz! Nie wszyscy potrafia przegrywac...

Gość verro-nicka
popieram delicje.

wierny ogrodniku! gdyby taka w istocie bya nasza główna cecha narodowa, to wytłumacz mi dlaczego mie cieszyliśmy się z naszej przegranej z ekwadorem?! mi się wydaję, że wręcz przeciwnie, aż za dużo psów powieszaliśmy wtedy na janasie i polskiej reprezentacji! nie widziałam wtedy żadnej dumy narodowej!

Verro-nicka - \"znaj proporcyum mocium panie\", w swoim życiu co osiągnąłem to moja sprawa, frustracje miewam - jak każdy kto kocha ten kraj swoją miłością, bez bicia czołem przed orłami ,flagami i krzyżami, ale z myślą żeby nam się tu i teraz lepiej żyło.

Gość ty ogrodniku
nie rzuciłeś refleksji... To co powiedziałeś było wyjątkowo pogardliwe... (Polaczkow). Czyżbys od lat mieszkał za granicą i jużeś dumny i blady ze swojej nowej narodowości?

przegraliśmy trudno Niemcy bykli lepsi,przykre to jest to że szanowny Janas Osłabił drużyę już na starcie i tego mikt mu nie zapomni

Gość oj wy nic nie rozumiecie
przeciez to Close zalozyl ten marny topik:P

Gość oj wy nic nie rozumiecie
z Podolskim i Borowskim do spolki:P

Gość migoootka
Ciebie zdecydowanie ktos powiniem sprowokowac do myslenia:P Nie wszystko jest, czarne, albo biale! istnieja tez rozne rodzaje szarosci! Ale jak juz wspominalam, nie wszyscy potrafia przegrywac z honorem:(

Gość verro-nicka
Ja nie widzę nic złego w przywiązniu do symboli i gestów, to również element, który jednoczy naród. To raz. Dwa reprezentujesz typowo polskie "narzekanie", w dodatku wypowiadasz się o czymś, o czym nie masz pojęcia, tym bardziej, ze meczu nie widziałeś. tej oplutej reprezentacji należy sie za wczorajszy mecz trochę dobrego słowa. Typowo po polsku, nie widziałem, nie słyszałem, ale znam się na tym i zabieram zdanie. Od bideta do Bizeta.W jesli chodzi o sport, jesteś totalnym ignorantem. Walka sportowa i nie uleganie sliniejszemu przeciwnikowi to jest sukces. Cóż, ja czynnie uprawiam sport, więc moja opytka jest inna. Wiem, co to duch sportu i ile trudu trzeba włożyc, żeby zaistnieć. Mamy słabą druzynę i sukcesem jest juz nasza obecność na mistrzostwach, ale ty pewnie powiesz, też mi coś..... to co napisała delicja "czy szklanka do połowy pełna, czy do połowy pusta, dla Ciebie zawsze jest pusta.

--> wy nic nie rozumiecie Dowcip masz cienki jak herbata z 10 parzenia. A jeżeli nie zauważyłaś (eś) to udzielam się na forum już od dłuższego czasu i prawie zawsze wzbudzam ostre reakcje.

Gość wzbudzasz ostre reakcje
bo ludzie nie lubią gł€poty :P