Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam tak

infekcja szyjki macicyHPU,LSIL

Polecane posty

Gość mam tak

mam taki wynik,wiem,że to żle.Czekam na wizytę.Co wiecie na ten temat,zawsze to już rak?

Gość eeeeewa
A nie jest to czasem HPV? L-SIL sa to zmiany śródnabłonkowe niskiego stopniai powinnaś mieć wykonaną kolposkopię z celowaną biopsją tarczy części pochwowej, ewentualnie z wyskrobinami z kanału szyjki macicy. Nie mysl,ze jestem taka madra,na innym forum tak kiedys napisal ginekolog.

Gość mam tak
nie wiem,może to jest i HPV,wiesz jak piszą lekarze...moze być tak lub tak:-)

Gość mam tak
Ajeśli HPV?

Gość eeeeewa
Koniecznie musisz domagac sie od lekarza skierowania na kolposkopie, jest to najwazniejsze badanie,ktore okresli jakiego typu sa to zmiany. Hpv to wirus ,jest ich wiele rodzai,nie wiem jaki ty masz? Wirus ten powoduje raka ale przy prawidlowej cytologii ,bez stanu zapalnego oznacza tylko,ze jest i w 90 procentach ustepuje bez leczenia.Ty jednak masz zmiany o czym swiadczy L-SIL ale absolutnie nie oznacza to ,ze masz juz raka . Koniecznie musisz isc do dobrego lekarza,kolposkopia na pierwszym miejscu do zrobienia.

Gość mam tak
Niestety,alewiadomo już po bad.cytolog.,Ze są cytuję:cechy stanu zapalnego,rozmaz patologiczny,cechy infekcjiHPV,LSIL,a cytologia 2 grupa.dostałam skierowaniei czekam na bad.,o którym wspominasz.Dziękuję EEEwa za informacje,pozdrawiam.