Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pretty111111

DIETA NIEŁĄCZENIA

Polecane posty

Gość pretty111111

dziewczyny i człopcy też zakładam topik bo wiem ze jest na forum trochę doświadczonych w tej diecie osób zapraszam wszystkich porady, wskazówki, wyniki mile widziane

Gość fanka makrobiotyki
witam to ja od mleka;);)

Gość fanka makrobiotyki
Nie mialam nigdy jakiejs wielkiej nadwagi, ale alergie i mnostwo innych dolegliwosci. Figura nie teges bo brzuch i spore oponki , choc nogi i rece chude. Z racji zawodu ( pracowalam na oddziale onkologicznym ) zainteresowalam sie roznymi alternatywnymi metodami wspomagajacymi leczenie raka- tak dotarlam do makrobiotyki ( rowniez diety nielaczenia zeby bylo w temacie ) dieta nielaczenia jest szalenie lekka, lekkostrawna! Polecam samemu sprobowac- nie ma ciezaru na zoladku, czlowiek nie ziewa po posilku i nie czuje sie otepialy, przeciwnie- od razu czuje sie naplyw energii Najlepiej samemu wyprobowac. dietka moze byc sposobem na zycie:) oprocz energii daje takze lepsza przemiane materii i zdrowie, ja sienawet nie przeziebiam:) osobiscie polecam

Gość pretty111111
extra powiedz nam coś więcej jak jesz na co dzień czy musiałaś sie odchudzać czy tylko chciałaś sie zdrowo odżywiać jeśli odchudzanie do jak do tego doszłaś(psychicznie) a ta w ogóle to witam serdecznie:-)

Gość pretty111111
ok troche z późno wysłałm

Gość pretty111111
a co jesz np wczorajszy jadłospis

Gość fanka makrobiotyki
acha! Znikaja zaparcia! Wyprozniac sie nalezy regularnie, bez problemow! Wyciskane za przeproszeniem jakies kozie bobki;) wskazuja za to ze dieta jest do kitu;) Czyste jelita to podstawa dobrego zdrowia i w odchudzaniu sie ( osoba szczupla- osoba zdrowa ) a propos mleka- mleko pite szklanami w towarzystwie jaj (!) oblepia jelito sluzem ( z kazeiny sie robi dobry klej ) i fermentuje z tym bialkiem z jajka, oddaje sie po tym smierdzace gazy itd

Gość fanka makrobiotyki
na sniadanie czesto platki owsiane- na slodko albo na slono na slono - posolone sola morska na slodko- z posiekanymi suszonymi owocami oczywiscie na wodzie, mleko jest odradzane w diecie makrobiotycznej, jest jin ( energia wychladzajaca, zasluzowujaca ) cdn

Gość fanka makrobiotyki
do pracy biore ciasteczka ryzowe i suszone owoce- figi, daktyle najbardziej mi smakuja, garsc migdalow, pistacje czasem mam apetyt na ciemny chleb z czyms- naczesciej z warzywami, hummusem, czesto biore dwie garsci slonecznika na lunch obzsmazam warzywa w specjalny sposow na lyzeczce oliwy z oliwek, do tego ryz basmati, sos sojowy tamari, ziarna sezamu- pycha

dlatego nie wtrącam sie zebyś weny nie straciła pisz pisz ile sie da aa może jeszcze jakie ilości i w jakich godzinach mniej więcej oczywiście :-) :-) :-) :-)

Gość fanka makrobiotyki
na obiadokolacje najczesciej jakies chude mieso z warzywami, roznie, czesto ryba, czesto mam okresy wegetarianskie w weekend czesto mnie ciagnie do jajek sadzonych- jem juz wtedy bez chleba,calkiem podobnie jak w diecie Kwasniewskiego;) popijam szklanka naturalnego soku pomaranczowego jem sporo kaszy gryczanej, soczewice, fasole, a nawet groch czesto robie falafel- ulubione danie rodzinki ( kotleciki z cieciorki )

Gość fanka makrobiotyki
wczesnie rano nie mam apetytu to nie jem;) platki o 9 przegryzki w miedzyczasie;) lunch o 16:( ( zle bo za pozno, ale okolicznosci mnie zmuszaja ) obiadokolacja o 19 :( tez zle, bo juz zupelnie za pozno;) pewnie dlatego nie mam apetytu wczesnie rano mimo sporych bledow w godzinach ciesze sie zdrowiem i energia, mimo wszystko

Gość fanka makrobiotyki
orzeszki-nie bac sie ich bo reguluja metabolizm, ale nie przekraczac garsci dziennie, to samo z pestkami np slonecznika ( dynie tez lubie ) platki- duzy kubek lunch i kolacja- po talerzu, ale nie za duzo- zoladek nie moze byc rozepchany! to podstawa jakiegokolwiek odchudzania!! w ogole nie jem wedlin, kielbasek, kotletow, wieprzowiny, wolowiny, cukru !! napoi typu cola, lodow, mleka, serow unikam jak moge konserwantow owoce na pusty zoladek i nie za duzo ( nie wolno kilogramami! ) nie za duzo picia ( dziwne ale dziala, jedzenie z duza iloscia warzyw samo w sobie jest soczyste )

Gość fanka makrobiotyki
zamiast lodow np na wczasach wybieram kawalek kokosa- ale czasem zjem i loda:) slodycze mi w ogole juz nie smakuja, sa przeladowane chemia, czasem wezme kawalek czegos w gosciach ( zeby gospodarzom nie bylo przykro ) unikam uzywek, alkoholu, ograniczam mocno kawe

Gość fanka makrobiotyki
po dluzszym czasie takiej dietki odchodzi ochota na sztuczna zywnosc- nie do wiary:) kiedys robilam sobie jakis "dzien dziecka" raz na tydzien z produktami typu frytki, chipsy,lubilam tez cole

właśnie kolejne pytanie miało być o alkohol a jak już pijesz to co winko jeszcze gdybyś mogła zdradzić jaki jest ten specjalny sposób smażenia warzyw i jak robi sie ciasteczka ryżowe czy może kupujesz /chłonę wszystko/

Gość fanka makrobiotyki
w odchudzaniu wazny jest luz i zyczliwosc do wlasnego ciala, wtedy dopiero zaczyna wychodzic!! kompromisy jak z dzieckiem malym ( na mnie dziala to ze wybieram zamiast czekolady np miseczke czeresni;) ) bardzo wazny jest ruch!! regularnie wziac sie za siebie, wybrac cos fanego- ja lubie plywac, marszobiegi, rowerek stacjonarny, skakanka, pilates, joga napisz cos o sobie:) czym sie zajmujesz, jak wygladasz ?

Gość spoko wodza
ale ja potrzebuje dokladnych wytycznych,jak skomponowac menu np tygodniowe,pomozesz? co jesc do godziny np 11? wstaje o 7,potem co na obiad? kolacje? bardzo Cie prosze o odp,przy okazji uwielbiam kawe,moge wypic choc 2 kubki cappucino?

Gość fanka makrobiotyki
ciasteczka ryzowe mozna kupic wszedzie, w Polsce sa nawet fajne smaki z kasza gryczana itp- wafle ryzowe? chlebek polecam typu pumpernikiel albo samemu piec z maki razowej na zakwasie nituke( potrawa z warzyw ) kroisz drobno ulubione warzywka i smazysz krotko na odrobinie oliwy z oliwek, do tego sos sojowy tamari , ewentualnie troche soli ja lubie z cebuli, marchewki, kapusty, pora, selera naciowego do tego kasza gryczana albo ryz- podprazasz 3 lyzki kaszy na lyzeczce oliwy w garnku, zalewasz woda i gotujesz 15 min, solisz do smaku, mieszasz z cebulka podsmazona na oliwie

Gość spoko wodza
w jakim tempie odchudza ? dodam tylko ze wlasnie jestem zupelnie bez energii,moze ta dieta mnie wzmocni...

Gość fanka makrobiotyki
cappucino nie bardzo- ma smietanke i konserwanty:( postaraj sie pic jedno a drugie zastap kawa zbozowa do pracy dobry ciemny chlebek z warzywami-komponuj sobie na obiad- chude mieso z dowolnymi warzywami zamiennie z brazowym ryzem/kasza z warzywami- mozna zrobic smacznie i sie z powodzeniem najesc przyprawiaj kurkuma, imbirem, curry, sol morska, pieprz,

Gość fanka makrobiotyki
do diety polecam goraco dolaczyc ruch oraz zadbac o kregoslup!! czesto zablokowany kregoslup blokuje przeplyw energii (nerwy!!) joga jest genialna polecam rowniez nauke oddychania- 5 min odpowiednich cwiczen oddechowych daje wiecej niz kawa a ponadto cw. oddechowe bardzo znacznie przyspieszaja metabolizm!!

Gość fanka makrobiotyki
napisz cos o sobie, czym sie zajmujesz interesujesz itd:) ja na razie ide, ale bede tu regularnie zagladac:) na razie

o jej sorry zaatakowałam cie pytaniami no to ja: * 30 lat * 70pare kilo blizej 80 ok 78 myśle *165 cm wzrostu *miła aparycja :-)))))) odchudzanie od zawsze to moja specjalność, mam za sobą krótkie i głupiutkie dietki, ale też np atkinsa ( wtedy wyglądałam \'najchudziej\' ok53 kg) zawsze byłam na diecie ważyłam ok 55 - 58 kg od jakiś 2 lat staram sie o dzidziusia wiec dla zdrowia przestałam sie katować, zaczełem jeść normalnie iiii efekt jest taki ze w ciązy narazie nie jestem, ale gruba jestem, postanowiłam ze chce coś z tym zrobic ale wiem ze w mojej sytuacji nie moge znowu wrócić na atkinsa bo ta dieta naprawde wyniszcza no i efekt jojo przy powrocie do normalnego jedzenia murowany (wiem po sobie) szczerze mówiąc niełączenia nigdy nie próbowałam i teraz chyba na to najlepsza chwila, nie niszczyć organizmu ale go wręcz podreperować apropo staran o dzidziusia lekarz powiedział ze jestem za gruba no nie najpierw byłam za chuda teraz za gruba muszę to wreszcie ustabilizować czy niełączenie mi w tym pomnoże to jest pytanie ;-)

Gość fanka makrobiotyki
No zgadzam sie, skoro masz rozregulowana przemiane materii to trzeba szukac czegos innego niz dotychczas..mysle ze wprowadzenie nielaczenia do stalych nawykow wydzie Ci tylko na zdrowie pod warunkiem bardzo przemyslanego komponowania posilkow ( chcesz zostac mama ) co to znaczy ze zaczelas jesc normalnie? czyli co? slodycze, cukier, ciasteczka, napoje mozesz wykreslic od razu, bo tylko szkodza a nie wnosza zadnych wartosci odzywczych nie ograniczaj dobrych weglowodanow zlozonych- kasze, ciemny ryz, ryz paraboliczny, ryz basmati, zboza, kukurydza, platki ( czyli przeciwienstwo Atkinsa ) wyrzuc biale buleczki, drozdzowki, biala make smialo mozesz wyrzucic tluste miesa pamieta ze alkohol to czysty cukier, dozwolona lampeczka wina raz kiedys jako przyszla mama zadbaj o kwas foliowy- wystarczy jesc codziennie lyzke posiekanej natki pietruszki, szczypiorek, ruccole zadbaj teraz o kregoslup! idz na terapie manualna-w ciazy i w czasie gdy dzieciatko jest male kregoslup jest przeciazony gimnastyka i w ciazy i po stosuj tricki typu- zabielanie zupy lyzeczka maki kukurydzianej zamiast smietany i zwyklej maki rano na czczo mozesz pic szklanke kefiru super ze bedziesz miala dzidziusia:):) uwielbiam dzieci!

Gość fanka makrobiotyki
tak wiem:D ale kwas foliowy ponoc dobrze brac przed zajsciem a pod koniec to juz mnie troche wyobraznia poniosla, bo mam swiezego brukowca:) ze zdjeciem przepieknej dzidzi Angeliny Jolie- lol a jakie ma usteczka ogromne, czysta mama, slodziutka jest:):)

ok :-) wiesz co chyba jutro spróbuje sobie jakoś porozdzielać te posiłki a możesz mi jeszcze powiedzieć jak robisz te kotlety z cieciorki bo ja znalazłam jakiś przepis w sieci ale on jest z jajakami i bułką tartą a takie połączenie jest chyba zabronione :-((

Gość fanka makrobiotyki
hej! Juz podaje:) cieciorke ( 1 szkl )umyc,namoczyc przez noc i ugotowac ( troche ponad godzine ) zmiksowac z 2 jajami, 1 cebula, 1 zabkiem czosnku, peczkiem natki pietruszki, sol, pieprz- odstawic na 15-20 min formowac male kulki ( dwiema lyzkami, bo sie klei do rak i zsuwac lyzka z lyzki na patelnie )i smazyc na rozgrzanej oliwie,na malym ogniu ok 8 min falafel jest bardzo odzywczy, kaloryczny, nie mozna sie nim opchac:) polecam:)