Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość -.-.-.-.-.-.-

czy to prawda

Polecane posty

Gość -.-.-.-.-.-.-

Czy to prawda, że po weselu wypada dać każdemu z gosci butelkę wódki. Znajoma była ostatnio na takim weselu. Mnie to dziwi, bo u znajomych, u których byłam do tej pory nic takiego nie było i tez tego nie przewiduje u siebie.

pierwsze slysze... jak butelke wodki?! przeciez gros gosci tyle nawet na weselu nie wypije. czyli wiecej wodki by zeszlo na taka \"wyprawke\" niz na samo wesele...

Gość miska8765
bez przesady - kazdemu to nie, ale ja spotkałam sie z "wręczaniem" butelek wybranym osobom, np. świadkom w ramach "podziekowania" :p

Gość dominisiajestem
wszystkim na pewno nie, ale np. bliskiej rodzinie z daleka jakaś wałówka - z tym się spotkałam, choć nie widzę sensu. Kto chce i tak wyniesie - niestety takie realia w Polsce.

no wlasnie. czy np jak ktos wczesniej musi wyjsc z wesela to tez mozna... ale nie flache dla kazdego. a jak dla kazdego to niby dla kogo? dla wszystkich pelnoletnich? :P

Nie no każdemu to nie ma co :) u nas zostało dużo wódki dlatego jak skończyły siępoprawiny na odchodnym daliśmy po flaszcze chrzestnym,świadką i dziadką.

Gość nauczcie się w końcu
pisać końcówki om zamiast ą. "Dziadką" no k.. tragedia

a ja sie z tym spotkałam, po poprawinach dostawaliśmy na odchodne ciasto i flaszkę wódki nie na osobe tylko na rodzine.