Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

waniliowa mandarynka

Dobry krem,maść do cery mieszanej..

Polecane posty

z tendencją do wyprysków.. Mam cerę mieszaną i czasem trafiają mi się przykre \"niespodzianki\" Znacie jakis dobry kremik lub maść(może być z apteki) aby smarować buzię na noc?

Gość koemtyki iwostinu
a na noc najzwyklejsza masc cynkowa

Gość kati245
Aknicare Krem - polecił mi mój dermatolog i jak narazie sie sprawdza kosztuje około 50 zł ale jest bardzo wydajny. " Krem przeciwtrądzikowy o lekkiej konsystencji, przeznaczony do pielęgnacji cery tłustej i zanieczyszczonej. Moduluje obecność łoju, nawilża skórę. Zawiera substancje antybakteryjne i przeciw zapalne. Ma działanie Keratolityczne."

Gość z iwostinu
sa do wrazliwej, tlustej i zmian tradzikowych. niestety przy cerze mieszanej moga pojawiac sie pryszcze. mi sie pojawily teraz jak mam prawie 30 lat!!!

Gość kati245
Niejet na recepte dostaniesz go w dobrych aptekach, mi go zamówili z hurtowni czekałam 2 dni. Pozatm poszukaj jego recenzji na kafeterii w Damskiej torebce.

Dermedic NORMATIV NORMALIZUJĄCY KREM MATUJĄCY Normalizujący krem o działaniu przeciwzapalnym zapobiega powstawaniu niedoskonałości skóry. Reguluje procesy nadmiernego rogowacenia naskórka, które są główną przyczyną tworzenia wykwitów na skórze. Systematyczne stosowanie kremu ogranicza namnażanie drożdżaków i bakterii w obrębie gruczołów łojowych i przeciwdziała tworzeniu się zaskórników. Dodatkowo krem działa matująco wiążąc nadmiar sebum i przy jednoczesnym ograniczeniu jego wydzielania. Wyciągi roślinne doskonale nawilżają i regenerują komórki naskórka oraz działają kojąco. Skóra staje się doskonale oczyszczona, gładka i matowa Polecany dla: Skóra tłusta lub mieszana, łojotokowa z tendencją do błyszczenia i powstawania wykwitów i zmian zapalnych. używam ponad tydzień i nie uwierzycie, ale zaskórniki znikają!! a naprawdę przetestowałam już setki kremów i maści.

Gość dotty
A czy ten krem nadaje się do cery wrażliwej? Jak ja bym chciała pozbyć się zaskórników :(

On jest właśnie do cery wrażliwej :) Ja mam wrażliwą i ten kremik dla mnie rewelacja. Nic nie porażnia, a nawet powiedziałabym, że koi. Polecam. Cena ok. 30 zł ale serio warto!!!

Gość dotty
Dzięki za odp. :) Czy ten krem zawiera kwasy? I czy można go stosować tylko na noc?

z daxa do cery mieszanej, sa 2 - jeden z nich ma dzialanie przeciw zmarszkowe a drugi nie, ze mam 20 lat to uzywam tego drugiego, poprostu super, moja skora jest nie do poznania, polecam!

Też mam cere mieszaną , na dzień stosuje coś matującego (np. wspomniany dax lub nakładam podkład na krem nawilżający), na noc stosuję Iwostin Purritin a od czasu do czasu krem intensywnie nawilżający.

Gość ajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
mam Dax matujący i dla mnie jest do kitu - nie matuje i wysusza. Stosuję Effaclar K na noc i Effaclar nawilżająco-matujący na dzień i działa nawet, ale nie tak jak bym chciała. Biopur Biothermu do kitu calkowicie. Teraz spróbuję Dermedic, zobaczymy.