Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vaukaaa

dlaczego gripex noc działa jak jakiś psychotrop ????

Polecane posty

Gość vaukaaa

mam po nim jakieś chore halucynacje i sie dziwnie czuje..

Gość albi
A jak sądzisz, czemu on się nazywa "NOC"? Zapewne rzeczywiście ma komponent uspokajający albo na senny, czyli - psychotropowy.

Gość vaukaaa
o boże, no i co? mam go brać?? ja sie boje! ostatnio miałam wrazenie ze metrem jezdze.

chyba pomylilas tabletki....zawsze bralam gripex na przeziebienie i zadnych halucynacji nie mialam...moze jestes niewyspana? albo napisz czym go popijasz?moze w polaczeniu z czyms cos takiego powoduje?

Gość pani magister
gdyby zawierał psychotrop byłby wyłącznie na receptę !!! gripex noc zawiera starej generacji subst przeciwalergiczną, której się nie stosuje bo wywołuje duża senność. to nie przeszkadzało producentowi wsadzić jej w gripex. jeśli się źle czujesz to go natychmiast odstaw!!!!

tak jak poprzedniczka odstaw..moze byc tak,ze jestes na jakis skladnik gripexu po prostu uczulona stad takie interakcje....sa inne leki na przeziebienie.....

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
pani magister ma całkowitą rację

Ja miałam to samo, więc wierze autorce! Pomogło odstawinie, choć to co przeżyłam to moje;)

po prostu nich odstawi..ludzie..przecie takie sytuacje moga sie zdazyc z kazdym lekiem!! czasem ludzie biora lekarstwo a potem sie okazuje, ze malo nie umarli bo byli na cos uczuleni, na jakis skladnik i nawet nie wiedzieli o tym....po prostu niech odstawi

Gość ja pierdoleeeee
mówicie o czymś, ale ni chuja nie wiecie o czym - bo nikt nawet nie napisał składu tego gripexu:o

Gość pani magister
po co mam pisać nazwy związków chemicznych jak one większości i tak nic nie mówią :(

Gość ja pierdoleeeee
"większości", no tak:o

Gość pani magister
ja pierdolee, ty się do tej większości jak widac zaliczasz ;p

Gość jolcia21
na mnie kiedys gripex fajnie dzialal, po 3 nockach zazwyczaj wracalam do zdrowka i w nocy fajnie mi sie spalo, ale wlasnie ostatnio czulam sie po nim okropnie (mowie o tym na noc) przez cala noc nie moglam spac , tez wlasnie mialam jakies dziwne zwidy i wogole. juz nigdy nie bede brala gripexa!!!!!!!! a czy tam czasami nie ma efedryny? w dzialaniu podobnym do amfy, z tego co wiem to chyba jest:]

Gość ja pierdoleeeee
a skąd taki wniosek?

Gość jolcia21
to bylo pytanie do mnie? jesli tak to jaki wniosek masz na mysli

Gość ja pierdoleeeee
nie, do pani magister ;-)

Jolcia też o tym słyszałam. Na mnie podziałał tak za pierwszym razem, a że jeszcze miałam temperaturkę 39\' to było grubo, ale doznania bardziej jak po jakiejś piksie:P Byle dzieciaki nie próbowały po przeczytaniu tego:(

Gość pani magister
bo sie zachowałes jak klasyczny pacjent.pyta sie mnie taki czym się różni zwykły gripex od tego na noc-ja mu mówie to co wyżej napisałam a on na to-ale co on dokładnie zawiera? więc odpowiadam, on nawet nie umie w połowie nazwy powtórzyć, ale co tam ...madrzejszy od wszystkich :D

Gość jolcia21
gripexa mowimy NIE, ja teraz przerzucilam sie na polopiryne lub aspiryne , sa mniej szkodliwe, na watrobe tez. a na szczescie czesto nie choruje :)

Gość vaukaaa
nie no oczywiście ze go juz nie będe brała. brałam go kiedyś tam i było ok. wczoraj miałam jakąś dziwna akcje.. budziłam się w nocy i miałam wrażenie ze metro podjeżdza.. i ze jestem dzieś tam w ogole indziej.. no nie da się opisac..ale to było straszszszne!!!

Gość Dzyń Dzyń
Ja czułam się podobnie po Fervexie... Wypiłam rano i ledwo dojechałam na uczelnię. Dosłownie słaniałam się na nogach! Nawet nie poszłam na wykład tylko wróciłam od razu do domu. Myślałam, ze mam CONAJMNIEJ 39 st. gorączki, a tu ku mojemu zdziwieniu 37.1!!! :O Dlatego myślę, że to po prostu skutki uboczne działania leku. Każdy organizm jest inny i skutki uboczne mogą dominować nad właściwościami leczniczymi. Z resztą jest zastrzeżenie w ulotce, że mogą wystąpić zaburzenia psycho-fizyczne. Tak więc przerzuciłam się na coś innego i jest git :) Buziole 🌻

Gość jolcia21
hehe co do Twojej akcji z metrem, to ja mialam akcje z helikopterem. kurcze , a myslalam ze ona tylko na mnie tak dziala. jejciu a jak kiedys popilam gripex na noc fervexem to dopiero mialam jazde , jakies mroczki lataly mi przed oczyma i mialam wrazenie ze latam

Gość nodobra
to napiszcie jakies inne skuteczne leki na przeziębienia bez takich skutków ubocznych, możliwie najmniej szkodzących na inne organy... Macie jakieś typy??

Gość ja pierdoleeeee
pani magister, a dlaczego sądzisz, że tak się zachowałam - na jakiej podstawie twierdzisz, że "nie umiem nawet w polowie nazwy powtórzyć"? :o

Gość nodobra
to napiszcie jakies inne skuteczne leki na przeziębienia bez takich skutków ubocznych, możliwie najmniej szkodzących na inne organy... Macie jakieś typy??

Gość kalunia
Ja zawsze biorę Efferalgan.Ma paracetamol i nic poza tym.Dla mnie to ważne,bo na mnóstwo leków jestem uczulona i nigdy nie wiem na czym się przejadę.Poza tym nie mam po nim żadnych zaburzeń psycho-motorycznych,jak po gripexie.Moja mama preferuje Upsarin C-to kwas salicylowy (albo acetylosalicylowy) i witamina C.