Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vaukaaa

dlaczego gripex noc działa jak jakiś psychotrop ????

Polecane posty

Gość noooono
up

niczego nie chce kwestionowac ale może wy przekroczyłyście dawke dzienną albo za jednym razem za dużo wziełyście tego Gripexu? Ja go zawsze używam a na noc już w szczególności jest super bo moge spokojnie spać a nie męczyć się pół nocy z zatkanym nosem :)

Ja miałam jazdy po Fervexie. Na pewno nie przekroczyłam dawki, bo wzięłam jedną saszetkę i odstawiłam. Ale ja jestem jakaś dziwna. Po Ketonalu zasłabłam.

Sawa, wziełam tyle ile było napisane na opakowaniu, więc bez dziwnych sugestii:p

Gość bibbie
to bardzo proste: gripex zawiera pseudoefedrynę jak dużo leków tego typu, powoduje ona jakies chyba działanie udrażniające nos, nie pamiętam już dokładnie, w każdym razie tego typu leki czasem zażywają anorektyczki (np tani Tussipect) aby mniej jeść! zauważyłaś na pewno ze masz mniejszy apetyt?? to oczywiście jest efekt uboczny, jak też uczucie oszołomienia i zawroty głowy! ja kiedyś kupiłam normalny Gripex na dzień, wzięłam 2 tabletki i poszłam do pracy, normalnie czułam się jak w innym świecie, koszmar, bałam się ze ludzie pomyślą ze się upiłam albo nacpałam:))) nie na wszystkich pseudoefedryna działa jednakowo, i oczywiście zależy od dawki!!

Gość bibbie
aha i ostrożnie: pseudoefedryna też podobno może uzależniać przy dłuższym stosowaniu!! na zaziębienie lepiej już chyba brać Fervex!

Gość ja miałam to samo
po tabletkach które nazywaja sie grypolek, z tym ze rzeczyiwiscie brałam je za czesto

Gość eeed
Jeżeli chodzi o pseudofedyryne to nie ma ona żadnych działań psychotropowych i jak widzę ze coś takiego piszecie to flaki mi sie przewracają. Jest to czysto przeciwalergiczny lek. I cieszcie się , że nie musicie go brać tak na poważnie. Pseudofedyryna hamuje wydzielanie kataru przez co udrażnia nos i zatoki ale za to w większych dawkach powoduje przekrwienie. Ooooj malorosli narkomani szkoda mi was

Gość eeed ma rację

Gość Mariellka
U mnie również wystąpiły przedziwnie halucynacje. Na początku to zbagatelizowałam bo działo się to w nocy i pomyślałam, że są one spowodowane grypą. Po tej nocy czułam się tragicznie, nie mogłam wstać z łóżka, straszne osłabienie, drętwienie rąk, nóg, języka, odruchy wymiotne i oblewał mnie zimny pot. Pare godzin szykowałam się do lekarza, bo byłam taka słaba. Lekarzowi nie powiedziałam o GRIPEX bo jeszcze nie podejrzewałam go o spowodowanie u mnie tego stanu, lekarz przepisał mi antybiotyk i juz takich objawów nie miałam. Po paru miesiącach byłam lekko przeziębiona i miałam w domu ten GRIPEX wiec wzięłam sobie jedną tabletkę na noc (wtedy co miałam halucynacje wzięłam 2) i nie mogłam spać, oblewały mnie poty i w ogóle żle się czułam dziwny niepokój i uczucie rozbicia. Cały następny dzień choć nic nie brałam, czułam się tak jakby ktoś mnie czymś ogłuszył. Wtedy zorientowałam się, że jest to wina GRIPEX-u. Później przypadkowo zgadłam się ze znajomą o tym leku i okazało się, że również przechodziła męki po jego zastosowaniu. Więc ostrzegam!!!

Gość Fuxseb
Kwas acetylosalicylowy to po prostu aspiryna(polopiryna). :) Natomiast haluny po Gripexie są spowodowane dwoma składnikami: http://pl.wikipedia.org/wiki/Pseudoefedryna - główny składnik aktywny Gripexu, jest to analog(związek o bardzo podobnych właściwościach) efedryny, ma działanie podobne do amfetaminy, jednak słabsze. http://pl.wikipedia.org/wiki/Feniramina - dodatkowy składnik do Gripex noc, jest również składnikiem Fervexu, jednak w Fervexie głównym składnikiem jest paracetamol. Przy okazji na przyszłość polecam czytać wikipedię, można się ciekawych rzeczy dowiedzieć. Właśnie "wpakowałem" sobie Fervex'a i mam takie dziwne uczucie, czasem mi cierpnie noga albo ręka. Ogólnie nie polecam Gripexa, ale Fervex jest "w miarę".

Gość fanka gripexuDD
co wy gadacie w ogóle? ja jak biorę 12 tabletek od razu to może coś mi się złego dzieje.. taki początek lekomanii.. jak do tej pory gripex noc najbardziej mnie satysfakcjonował, nie polecam tego innym... ale nie mówcie, że on jest zły. pozdrawiam

Gość illka11
dlatego,ze bardzo obkurcza naczynia krwionosne-taka odpowiedz uslyszalam od lekarza.ja nie mialam jazd pt halucynacje ale po wzieciu tego swinstwa myslalam,ze zejde.i to ponoc dlatego wlasnie.

Gość ahm
ponoc po wiekszym opakwoaniu, jak sieraz wezmie, mozna wykitowac - prawda? (ogolnie po mnijeszym opakowaniu - 6 nie ma zadnych jazd poza bezsennoscia, a po 1/2, sie spi jak glupi)

Gość qwerty234
też miałam takie jazdy po gripex\'ie :)

Gość Los Karolos
Ja wlasnie jestem chory i mowie starej zeby poszla po gripex noc zara ide spac i mowe wpisze se wnecie co o tym pisza a tu nie dosc ze leczy to jeszcze jazdy sa wiecej takich lekow!

Gość ojejejej...
Gripex ma składnik zwalczający kaszel i to on jest odpowiedzialny za takie jazdy.

Gość takie
Po gripexie wylądowałam w szpitalu z dużą arytmią serca, uważajcie co bierzecie

Gość xanx
uwlelbia gripex bo po nim od razu zasypiam, a jeszcze lpiej po ACATAR. Nie polecam brac w dzien bo keidys na wykladzie ciagle mi sie oczy zamykaly az wykladowac skomentowal ze jak jestem tak zmecozna to moge opuscic sale ;-)

Gość stinksss
no ja bylem na klatce schodowej wywalic smieci, i .... widzialem drzewo z pomaranczamii ktos mnei woalal!!! juz tego nigdy pozniej nei wzioelm :D heheheh

Gość bądźże Stefek mężczyzną
stara dobra polopiryna z witaminą c a jak macie katar, to np loratadyna

Gość Xie
Gripex może u niektórych osób (nadwrażliwych bądź szczupłych) może działać jak psychodelik dysocjacyjny, ponieważ zawiera dekstrometorfan: http://pl.wikipedia.org/wiki/Dekstrometorfan Młodzież kupuje acodin lub tussidex (zawierający dekstrometorfan), żeby się najzwyczajniej w świecie ućpać. Nie rozumiem, dlaczego żaden z wypowiadających się farmaceutów nie zwrócił na to uwagi.

ja wzięłam kilka dni temu gripex i spuchły mi dwa palce u reki i jakies dziwne plamy na nadgarstkach mi wyszły. Nie wiem o co chodzi bo kiedys brałam gripex w tabletkach i płynie i nigdy nic mi sie nie działo a tu taki numer!!!1

Gość vi
Gripex noc kryje w sobie dekstrometrofan, ktory moze wywolywac roznego rodzaju halucynacje i zachwiania rownowagi.

Gość kat anonim
Nie masz czego sie obawiac, dziala tak na ciebie pseldoefedryna i dxm zawarty w gripexie. Sa to skladniki po ktorych jest poprostu bania. Pseldoefka cie pobudza a po dxm haluny jak nic. Dlatego nie polecam brac za czesto jak juz to 1 na 2dni.

Gość Rastafar
A jeżeli nie odstawisz to mamy kłopot: w Polsce nie ma doktora House'a :D

Gość przeziebiony
Właśnie leczę przeziębienie przy pomocy Aspirin C i w nocy spać nie mogę, pocę się, budzę co 1-2h. Wyczytałem że na noc dobry jest ten Gripex Noc i się dobrze śpi po nim, więc chciałbym sobie przed snem zamiast jednej dawki Aspirin wziąć tego Gripexa z nadzieją na przespaną noc. Jednak po Waszych opiniach tutaj mam obawy ...

Gość oo matko
ja po gripexie sie czulam jakby mi mozg ktos wylaczyl,taka pustka w glowie i w duszy, brrr masakra, od tamtego momentu nie tykam tabletek z pseudoefedryna,bo to ona wywoluje takie akcje

Gość oo matko
za to na spanie swietny jest fervex,wprowadza w taki zarabisty blogi stan sennosci:)

Gość przeziebiony
postanowiłem zaryzykować ... i na szczęście zero skutków ubocznych ... nawet spać mi się coś nie chciało specjalnie, więc nie wiem czy na mnie podziałał ... 15 min po zażyciu 1 tabletki położyłem się do łóżka, po kolejnych 3-6 min zasnąłem i przespałem 9h (z dwiema przerwami co 3h, aby przekręcić się na drugi bok i spać dalej ;p ) ... teraz nie wiem czy to ten gripex pomógł mi spać (i zasnąć) czy po poprzedniej nocy byłem tak wykończony że już inaczej się nie dało :) ... w sumie to miałem w nocy sen, że mnie jakaś przerośnięta małpa (mały king kong) goniła, ale to nie podpada pod halucynacje :p