Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malgolaśka2003

pomocyy!!!mam narośl na stopie...

Polecane posty

Gość malgolaśka2003

Dziewczyny,pooomocy...po okresie jesienno-zimowym zrobiła mi sie narośl na stopie, a dokładnie na dwóch z tyłu stopy-okrągłe właściwie nad piętą..Byłam u lekarza ogólnego i dermatologa powiedzieli ze to otarcie i przepisali jakieś maści ale to jest wypukłe, okrągłe... czy ktoraś to miała??Dajcie znać..

Gość malgolaśka2003
dZiewczyny pomóżcie!!!Jest gorącoa, a ja wstydze się megi problemu i chodzą w adidasach...:(

Gość zenonaaaa
może to po prostu odciski???

Gość malgolaśka 2003
plisss pomóżcie czy ktaś z Was miała coś podobnego, jak\tego się pozbyć...:(((

Gość linx
czy moglabys bardziej sprecyzowac charakter zmiany??chodzi o wielkosc, czy w srodku jest jakis plyn, czy naskorek nie jest przerwany?zastosowalas sie do zalecen lekarza?

Gość malgolaśka 2003
dzięki ,tylko napisz jakim kwasem!

Gość malgolaśka 2003
linx! dzięki za odzew! Te zmiany nie zawierają płynu, myślałam że to ostrogi--dlataego że wystają -myślałam że to zwyrodnienie kości, ale to można złapać dwoma palcami- wygląda jak zgrubiała, mocno zgrubiała skóra- starałam się to usunąć preparatami do usuwania odcisków- krem i płyn z pedzelkiem i nic..dermatolog zalecił Laticort na usunięcie zaognienia naskórka-który powstał po stosowaniu płynu na odciski oraz maść Ambilian i moczenie nóg w soli, ale to nic nie daje, lekarz ogólny Dernilan- też nic, może iść do chirurga albo kosmetyczka-poradzi....Nie wiem co robić:(

Gość bo wiesz...
Z Twojego opisu wynika, ze to modzel. Ja mam jeden duzy, z ktorym staram sie uporac od pol roku. Codziennie smaruje go specjalnym plynem, ale nic nie pomaga. Chyba trzeba bedzie chirurgicznie. A najgorsze jest to, ze rosna dwa malutkie. A jak to boli cholerstwo... :(

Gość malgolaśka 2003
bo wiesz --czyli do chirurga- trzeba mieć skierowanie, czy prywatnie iść???ile to kosztuje???

Gość bo wiesz...
Skierowanie od rodzinnego, jednak ja wolalabym prywatnie.

Gość malgolaśka 2003
bo wiesz- ale od czego to cholerstwo- od zaciasnych butów...Najgorsze że mam teraz obsesję na punkcie pięt, stóp i każej napotkanej dziewczynie oglądam stopy z tyłu i najgorsze że nie zauważyłam takich zmian u żadnej. Jestem załamana...Zawsze miałam ładne i nogi i pięty a tu:::porazka

Gość linx
mam tu jedna taka madra ksiazke w ktorej jest podany sposob na pozbycie sie modzeli o ile to wlasnie modzel jest.jezeli nie jestes uczulona na aspiryne-kwas acetylosalicylowy to moge to przepisac

Gość bo wiesz...
Napisz, proszę..

Gość linx
zakladam ze nie masz cukrzycy?

Gość malgolaśka 2003
a o co chodzi z tym kwasem--jestem ciekawa, napisz coś więcej linx

Gość malgolaśka 2003
nie nie mam a jaki to ma zwiazek---nie nie nie myśl że mam tzw. stop cukrzycową---noga mi się nie psuje mówiac baardzo prozaicznie

Gość linx
sposob wg ksiazki domowe sposoby leczenia recepta dr levine:5-6 tbl aspiryny rozetrzec na proszek zmieszac z woda i sokiem z cytryny(po lyzeczce) taka paste nakladac na stwardniala skore, nastepnie stopy wklada sie do plastikowych woreczkow i owija sie cieplym recznikiem.opatrunek pozostawia sie na 10 min a nastepnie usuwa paste i sciera skore pumeksem. nie stosowalam tego, nie wiem jak to dziala ale jezeli to modzel to moze pomoze

Gość linx
z cukrzyca to chodzilo wlasnie o ta stope cukrzycowa.co do kwasu to aspiryna to jedynie nazwa handlowa, ktora jest zarezerwowana dla firmy bayer a kwas acetylo... to nazwa chemiczna ktorej moga uzywac inne firmy.to tak ogolnie

Gość bo wiesz...
Ja tak bym chciala zeby to pomoglo! Jutro kupie aspiryne, bo nie mam w domu i od razu tak zrobie. Mam nadzieje ze pomoze. Nawet nie moge chodzic w butach na obcasie :( Malgolaśka 2003 => a jak duzy jest u Ciebie?

Gość malgolaśka 2003
linx dzięki spróbuję a z jakiej to książki tak z ciekawości...

Gość linx
madra ksiazka pisze ze obcasy odpadaja:/ wpadne na forum jutro wiec daj znac co u Ciebie.zycze zdrowia

Gość linx
Rodzinna encyklopedia zdrowia- domowe sposoby leczenia przekladal B. Kaminski

Gość malgolaśka 2003
dzięki linx to do jutra pa!pa!bo wiesz- akurat wzięłam cm żeby zmierzyc to dziadostwo- i tak wychodzi z 1.5 cm, ale wiesz mnie to nie boli i szpilki moge nosic ale zakryta piętą, a niestety nie dla mnie mamy upaly i nici z sandałków, klapeczek, ja nie mogę ogladać tych moich pięt z tyłu:((. Idę już spać, pozddrawiam Was dziewczyny i do jutra----działamy bo wiesz;)oki

Gość malgolaśka2003
cześć dziewczynny!!Jeśli któraś ma lub miała podobny problem, piszcie...B o wiesz---będziesz stosowała okłady z polopiryny wg Linx??

Gość kaśken
malrga...malgolaśka ja też to mam--wiel;ki modzel z tyłu na stopie,, idę do chirurga, cholernie się boję:(

Gość linx
halo dziewczyny robilyscie juz te oklady bo jestem ciekawa czy pomoglo

Gość tez mam to cos
na pietach, pomogla aspiryna?

Gość ania_g
moze to wam sie wydac dziwne i zabobonne ale mnie to pomoglo ... lisc bobka przyłozyc w bolace miejsce zalozyc skarpete, but i najlepiej isc w takie miejsce na minimum 2h gdzie nie bedzie mozna bedzie zdjac buta .. starasznie boli !!! ale w ciagu 2 dni gora! powinno zejsc .. przynajmniej tak bylo u mnie .. narosl odraz zmiekkla a potem bylo juz tylko lepiej ... Pozdraiwam i Zycze Powodzenia !

Gość Kacha23
mam taki sam problem od dobrego roku:(((( na obu stopach nad piętami skóra jest grubsza, zaczerwieniona. staram sie z tego miejsca ścierać naskórek, ale on po prostu narasta, 2-3 razy w tygodniu robie kąpiele w specjalnej soli zmiękczającej i odkazającej. Wydaje mi sie że na jednej nodze zaczęło sie to zmniejszać. Od miesiąca smaruję te miejsca rano i wieczorem maścią którą poleciła mi farmaceutka - ALANTAN PLUS. Zastanawiam sie wogóle co to takiego jest:( Zanim mi się to narobiło przez jakis czas nosiłam buty, co prawda nie za małe, bardzo wygodne, ale miały lekko obdarty materiał z tyłu spod którego wychodziła jakas plastikowa podkładka i to ona mi strasznie wtedy optarła nogi, pamietam, ze miałam pęcherze, a później zrobiło sie własnie TO :/ mam nadzieje, że ta masc faktycznie pomoze, podobno trzeba sporo czasu, zeby efekty były widoczne. Jesli któraś z was miała cos podobnego i wie co z tym zrobic. Moze próbowałyście z ta aspiryną? bo nie wiem czy jest wogole sens, jeśli sie okaze ze nic nie daje. Bardzo prosze o odpowiedz

Gość uoupupupupupup