Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malgolaśka2003

pomocyy!!!mam narośl na stopie...

Polecane posty

Gość patriii....
hej mam taki sam problem jak małgośka ,odkad mnie obtarły buty mam tę tzw"narośl" jestem zrozpaczona bo zbliza się okres wakacji a ja z tymi nogami sie nigdzie nie pokaże błagam pomóżcie, poleccie jakas dobra masc cokolwiek cena nie gra roli

Gość maadziaalenkaa2
ja wyprobowalam to z aspiryna kilka tygodni temu, myslalam ze trzeba troche poczekac na efekty ale niestety TO nadal nie znika . jestem zalalmana bo jest juz srodek wakacji i niedlugo jade na oboz nad morze ..... tylko co ja mam zrobic z pietami. Kupilam rzymianki z zakrytymi pietami i to jest narazie jedyny typ butow ktore nosze PS. macie jakies inne sposoby zeby TO zakryc? bede wdzieczna za odpowiedz ;)

Przypadkiem natknęłam sie na ten post i musze stwierdzic ze nasze spoleczeństwo jest STRASZNIE ZACOFANE:/ Jezeli chodzi o modzele czyli zgrubienia naskorka spowodowane hiperkeratoza, to najlepiej wybrac sie do odpowiedniego gabinetu ktory wykonuje pedicure LECZNICZY prosze nie mylic go z kosmetycznym.. Przewanie jeden zabieg wystarcza.. pozniej nalezy oslaniac miejsca narazone na uraz, bo jak weimy modzele powstaja glownie z powodu zlego ociazenia stopy, czesto buty na obcasie przyczyniaja sie do ich powstawania.. Jedna z Pan pisala o tym ze ma modzele i dodatkowo wyskozyly jej dwie malutkie i straszliwie bola.. hm to raczej nie modzele;/ albo brodawki albo jakis odcisk z rdzeniem.. a jak wiemy modzele ie posiadaja rdzenia wiec nie daja ostrego bolu a jedynie uczucie pieczenia i an pewno duzy dyskomfort... Jesli chodzi o okady z ASPIRYNY(kwasu acetylosalicylowego) to nie rozumiem dlaczego pewne osoby wysmaily ten sposob.. Przeciez wiadomo, ze stosowanie kwasu salicylowego oprocz frezarki to ejden z najsuteczniejszych sposobow na pozbycie sie modzeli.. Nie rozumiem dlaczego nasze spoleczenstwo ejst takie zacofane.. i wciaz panuje taka niska swiadomosc.. jak patrze na stopy niektorych dziewczyn to strach mnie ogarnia.. na twarzy tapeta i tynk ze jkaby mocniej tupnac to wszystko elci a stopy woplakanymstanie. LUDZIE ZACZNIJCIE O SIEBIE DBAC!!!!!!

Gość fuucucuuc
jaka idiotka;/ masz troche racji ale twoje wielkie oburzenie mnie przeraza... pewnie stoisz przed lustrem non stop. tez lubie dbac o siebie ale bez jakiegoś obłędu

Gość DORKISSS92
TEZ MAM WYROŚLA TERAZ MI ZOSTAŁA NA JEDNEJ NODZE BO MIAŁAM ZABIEG ŻEBY USUNĄĆ TO... TEZ MUSIAŁAM TYLKO Z ADIDASACH CHODZIĆ BO INACZEJ NIE UMIAŁAM... WSZYSTKO CO MI ZAPISYWALI JAKIEŚ WKŁADKI ITP NIC MI NIE POMOGŁO...

Gość blableblibloblu
Jakieś 5 miesięcy temu pojawiło sie na mojej stopie małe zgrubienie. W aptece polecono mi pewny środek na odciski, stosowałam go, powstała warstwa lakieru z preparatu, ale nic sie nie zmieniło, a guzek troszkę się powiększył. Postanowiłam iść do dermatologa. Pani doktor powiedziała, żeby nogę wymoczyć i oderwać warstwę lakieru, a potem smarować maścią cynkową wokół odcisku, a na nim srodkiem Vericaust 1 raz w tygodniu. Po jakimś czasie narośl powinna odpaść razem z korzeniem. Prawdopodobnie nabyłam wirusa na pięcie podczas wizyty na basenie, jest to jakiś rodzaj wirusa. Tak też zrobiłam, smaruję już chyba od 1,5 miesiąca, ale nie ma żadnych efektów, a zgrubienie bardzo boli. W obuwiu muszę chodzić z naciskiem na przód stopy, w innym wypadku podczas chodzenia pieta okropnie mnie boli. Kilka dni temu, wymoczyłam stopę i poskubałam zgrubienie, ale całe nie dało się usunąć. Co mam zrobić, żeby pozbyć się narośli? Czy konieczny będzie zabieg chirurgiczny? Bardzo proszę o pomoc. Załączam zdjęcie pięty. Wokół zgrubienia jest maść cynkowa (to białe ;D). http://i53.tinypic.com/10f9f77.jpg Bardzo proszę o pomoc i poradę.

Gość incredibles
chyba masz kurzajke....

DO MARRRTA1983: Droga Marto, wyluzuj trochę, bo chyba pisząc swoją wypowiedź musiałaś się strasznie spocić. Przykro mi jednak stwierdzić, że Twoja porada jest w tym wątku nic nie warta, bo jest różnica między zrogowaceniem skóry - o którym piszesz, a grubą miękką skórą, która pojawia się z tyłu stopy nad piętą w wyniku mechanicznych obrażeń - np. obtarć. Pięta wielokrotnie podrażana np. przez niewygodne buty zaczyna narastać w wyniku obrony. Nie jest ona ani twarda, ani zrogowaciała. Jest po prostu gruba i odstaje od stopy, często zaczerwieniona. Jedyna rada to nie podrażniać i nawilżać. Po prostu szczególnie dbać o skórę w tej okolicy.

Gość martalenka87
Ja miałam to samo i lekarz zalecił mi moczyć to w wodzie z szarym mydłem a następnie ścierać to pumeksem a później smarować to preparatem brodacid.

Gość martalenka87
jakby moja rada coś by pomogła prosze dac mi znac dobrze?

Gość sky2440
hej mam takie cos na dwoch stopach. widze ze to czesty problem. mam wrazenie ze to jest od butow.. mam bardzo delikatne stopy - latwo sie ocieraja od byle butow szczegolnie latem. nigdy nie moglam kupowac pol plastikowych szpilek jak kolezanki bo nigdzie bym w nich nie doszla :(( tak wiec mam tez takie narostki - nad pieta w prawej stopie po prawej stronie, w lewej po lewej. i nie sa to odciski ani zadne kuzajki bo skora jest delikatna i miekka tylko najnormalniej w swiecie wypukla;/// i noszenie butow teraz jest uciazliwe bo ucisk na te narostki poprostu boli. moczenie niebardzo pomaga;//

Gość babcinka
Mogę was pocieszyć, że nic wam nie pomoże. I to jest pewne jak śmierć. Trzeba to pokochać.

Gość gość
Miałam podobny problem na pięcie, gdzie jest najgrubsza skóra i to nie mogło się przebić przez skórę więc rosło mi do środka, musiałam chodzić na zamrożenie tego, bolało cholernie, zabieg powtarzany miałam chyba 3 razy, wszystko spoko i żyje