Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zik

wścieklizna zaatakowała

Polecane posty

Gość zik

straszne, w poludnie uslyszaalam w radio, w internecie nic nie bylo, mialam nadzieje ze sie przeslyszalam. ostatnie zachorowanie człowieka na wscieklizne na terenie Polski bylo kilkanascie lat temu i teraz to 7 letnie dziecko. Ludzie nie zdaja sobie sprawy z konsekwencji pogryzienia przez zwierze. Ogromnie mi zal tej malej.

Gość jedna osoba zachorowała
więc nie ma co robić paniki. szkoda tylko dzieciaka.

Gość no ale przeciez
chyba mozna to wyleczyc:o

Gość zik
jak wystapia objawy to smiertelnosc jest 100%. A umiera sie w strasznych cierpieniach.

Gość zik
nie chodzi o panike , ale gdyby matkawczesniej wiedziala jakie moga byc konsekwencje pogryzienia pewnie dziecko dostaloby szczepionke.

Gość zik
kiedy kilka miesiecy temu moja mama zostala ugryzziona przez blakajacego sie kota poczytalam duzo na ten temat, zglosila sie do lekarza specjalisty i zwierze bylo obserwowane przez 15 dni. Jesli zwierze jest zarazone to jedynym ratunkiem dla czlowieka jest podanie szczepionki zanim wystaoia objawy, potem juz mozna tylko lagodzc cierpienie. Ludzi malo o tym wiedza a przeciez wscieklizna u dzikich zwierzat wystepuje na terenie calego kraju.

Gość no to jedź
a ja pierwszy raz słysze zeby ktos o tym nie wiedzial trzeba byc wyrodnym rodzicem zeby sie tak w ogole dzieckiem nie interesowac

Gość zik
wielu ludzi mysli ze mozna to leczyc, wiec wiedza raczej nie jest powszechna , ja pamietalam to jeszcze ze szkoly. Wydaje mi sie ze ludzie sie tym nie przejmuja bo nie wiedza o tym. Co do wyleczenia to zdaje sie jak do tej pory bylo tylko kilka przypadkow wyleczenia ludzi po wystapieniu objawow choroby , a na wsceiklizne zapada kilkadziesiat tysiecy ludzi rocznie ( na swiecie). Zdaje sie ze kilka lat temu mowiono przeszczeiono organy kobiety ktora zarazila sie wscieklizna w Indiach, to byla jakas Niemka. Sprawa wyszla na jaw juz kiedy przeszczpiono organy.

Gość jedna osoba zachorowała
rodzice zbagatelizowali sprawę, bo nie znali prawdziwego zagrożenia. ranka była maleńka. nietoperz, który ugryzł dziewczynkę ma ząbki jak brzeszczot. niby drobiazg a konsekwencje straszne.:(

Gość bemol
nie znali bo rzadko sie o tym mowi, chociaz w calej Polsce wystepują zarażone zwierzęta i ludzie mogą sie zarazić. Poza tym myli się ludziom szczepionka z leczeniem, wszyscy wiedzą że jest szczepionka ale nie wszyscy ze choroba jest nieuleczalna. Calą zimę wszyscy mowili o hipotetycznej ptasiej grypie ale o wsciekliznie nawet teraz po tym zachorowaniu niewiele slychac. No i rodzice nie wiedzieli, i co z tego że to oni są winni zaniedbania, dziecko zachorowało.

Gość Kto nie wie
że trzeba się zgłośić z tym do lekarza-chyba tylko ci co oglądają debilne seriale i Taniec z Gwizdami !!!

Gość Robin.
wara wam od nietoperzy :(