Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ŚWIEŻA

KTO PRACUJE W ANGLII W POMOCY SPOŁECZNEJ

Polecane posty

Gość nikita123461
hej, najpierw do mamuski, przykro to slyszec, ze nie dajecie rady, ale co mi tu nie pasuje. Ja mieszkalam z mezem i 2 dzieci w anglii przez ponad pol roku i wyplata meza (300funtow tyg), wystarczala nam spokojnie na mieszkanie (500)+ oplaty. wspomne ze nie mielismy taxow ani rodzinnego, bo za krotko bylismy i dopiero czekalismy na decyzje. Chyba musicie jakos bardziej zaradnie zyc albo zmienic mieszkanie i troche zaczac oszczedzac.... A co do social worker w Anglii. Ja jestem w trakcie zaltwiania rejestacji w Care Council i szlag mnie trafia....ale nie z papierami tutaj, nie nie nie( tutaj mam 2 formularze do wypelnienia: zgloszenie rejestracji i Criminal Records). Wspanialomyslny rzad polski wyslal instrukcje do Anglii jakich papierow maja wymagac od polakow starjacych sie o social worker, i tu uwaga: - zalegalizowany!!!! dyplom ukonczenia szkoly wyzszej potwierdzony przez Ministrerstwo NiE - jakies gowno, cos po lacinie Eclipto czy jakos tak - pozwolenie od polskiego rzadu na prace w anglii, wydane na podstawie 2 powyzszych dokumentow!!!!!!!!!!!!1 Ludzie paranoja!!!Dajcie zyc. To dyplom juz nie wystarcza???Jeszcze Wam malo????Jeszcze chociaz za znaczki wysepcie ioplaty skarbowe. Jestem zalamana. Zanim zdobede te papiery minie 3 m-ce, potem tutaj rejestraja 2 m-ce, moze do wakcji sie wyrobie. Jsk potzrebujecie jakis nowinek to piszcie, chetnie pomoge, jestem na biezaco w tym gaszczu zawilych polskich informacji, na temat ANGIELSKIEGO!!! social workera

Gość o takpopaprane bachory
to strata czasu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!sa gorsze od robakow~!!!!!!

Gość bedziecie je tam tłuc
taka wasza praca

Gość emigrant515
tylko zasilek dla bezrobotnego i tax credit wymaga roku pracy w uk/jednak jest opcja dla osob nie spelniajacych tego warunku- idz do cab citizens advice/jednak tam gdzie bedziesz sie o to starac musisz miec local conection/tu pracowalam,tu jestem/ jednak zasilki na mieszkanie lokale czasowe naleza sie hostele itp pozatym jesli sa dzieci to calkiem inna historia. WIEM ZE ODP NA STARY POST JEDNAK MOZE KOMUS TO SIE PRZYDA

witam odnawiam temat czy ktos w polakow pracuje moze jako pracownik socjalny czy pokrewnie w Essex albo w Londynie? bylabym wdzieczna za odpowiedz/// pozdrawiam

Gość aaaagfhhfhgf
hej Rene, ja niestety nie pracuje w pomocy spolecznej ale pozdrawiam Cie cieplo z Essex :)

To cieżka praca, moja znajoma po roku nie dała rady, ale benefity z tego są. czasem jak się patrzy na te biedne dzieci, które nawet child benefit uk nie dostaną, na leki nie ma... trzeba mieć powołanie do tego.

dzieki za pozdro z Essex :) odwzajemniam :) a czy ktos sie orientuje-bylabym baaaardzo wdzieczna za odpowiedz i pomoc-jaki kurs mozna zrobic w uk dla wykwalifikowanego z doswiadczeniem ale nie znajacego prawa i zasad pracownika socjalnego??? dzieki i czekam z niecierpliwoscia na odpowiedz :)

Gość karolajn20
Natalia jesteś jeszcze?

Gość gość
moja znajoma pracuje w domu opieki spolecznej a skonczyla studium medyczne www.dental.szczecin.pl :)

Gość Ania z Nottingham
Hej, Odnawiam wątek w nadziei że trafię tu na osobę która pracuje w Anglii jako pracownik socjalny i która przeszła proces dostosowywania dyplomu polskiego do wymagań angielskich, chodzi mi konkretnie o rejestrację w HCPC. Ja mieszkam i pracuje w Nottingham od 3 lat jako care assistant w Nursing Care Home dla osób z demencją.Lubię tą pracę, jest bardzo wynagradzająca i atmosfera w pracy jest zdrowa ale jest dla mnie zbyt ciężka fizycznie i w sumie przestała być już dla mnie rozwijająca pod względem języka angielskiego dlatego zaczęłam myśleć ale też podjęłam już konkretne kroki w celu zmiany pracy na pracę socjalną. Ale całe przygotowanie się do tej pracy tutaj no myślę że zajmie mi około roku bo z zawodu jestem pracownikiem socjalnym ale tylko z doświadczeniem polskim, no i cały czas też uczę się jeszcze angielskiego, teraz tego związanego bardziej z zawodem. Czy ktoś z Was przechodził w ostatnich latach taki proces rejestracji jako pracownik socjalny w Anglii czyli prościej mówiąc dostosowywania polskiego dyplomu do wymagań angielskich?Chodzi mi o rejestrację w HCPC czyli Health & Care Professions Council. Tutaj jest link do tej strony http://hcpc-uk.org/apply/emr/ Serdecznie pozdrawiam, Ania