Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Snajperka

Katalogowanie książek - program

Polecane posty

Witam! Chciałabym stworzyć w komputerze katalog moich książek. Nic skomplikowanego: autor, tytuł, kilka dodatkowych informacji. Czy ktoś z Was robił coś takiego i mógłby mi polecić jakiś dobry, prosty program? Uprzedzam zarzut o zawracanie głowy i niechęć do samodzielnych poszukiwań - tak, szukałam w google. Zależy mi jednak na Waszych opiniach i wskazówkach. Pozdrawiam [cześć]

Gość dalskjd
chyba w excelu będzie najwygodniej z takich co bardziej popularnych programów.....i tak sama musisz wypisać wszystkie dane więc hmmm żaden mądry program ciebie nie wyręczy.....ja tak mam zkatalogowane płyty..autor rok prod. album...rodzaj muzy.....

Gość dalskjd
no własnie.... Linga Sarira dzięki za pomoc przy zupowym topicu...sorry troche prywaty 🌻

Bardzo dziękuję za odzew! Jakiś czas temu zrobilam coś takiego w Exelu, ale muszę to teraz \"usprawnić\". Generalnie chodzi o to, żeby można było w prosty sposób zarządzać zbiorem: usuwać/dodawać pozycje, tworzyć podkatalogi itp. Wiem, że istnieją takie programy i może trafię tutaj na ich użytkowników :)

Gość dalskjd
snajperka-> nie będe podawał linka bo szkoda jakoś Ciebie ograniczać ale wpisałem w googlu hasło: archive book organizer i na dzień dobry pojawiło się sporo programików do katalogowania książęk...przetestuj te z najładniejszych estetycznie stron:) i spróbuj ściągnąc z emula pełne wersje..pozdrawiam

Gość dalskjd
AVCataloger jest dostępny na torrencie więc i na emulu powinien sie pojawić

dalskjd - dzięki za to nieograniczanie ;) Właśnie szukam, sprawdzam i testuję. Tak jak wspominałam wcześniej, w necie jest sporo tego typu programów, tylko, że ja mam mało czasu i postanowiłam iść na łatwiznę, szukając wśród Was konkretnych wskazówek. Zawsze jak ktoś osobiście poleci, to mam większe zaufanie do takiego programu :) Dziękuję jednak za Twoje zainteresowanie!

Jestem tzw. informatycznym tłukiem i nie używam Emule, ale chyba niedługo zacznę :) Narazie szukam bezpośrednio po stronach.

Gość dalskjd
nie ma sprawy...mi samemu też może się przydać...z resztą odesłałem Ciebie do googla:P miłego testowania:)

No i właśnie tonę w guglach, czyli sytuacja podobna jak przed założeniem topicku ;) Szukam dalej.... Jeśli Ktoś ma jakiś pomysł, stworzył katalog, to proszę o odzew :)

Gosia8 - ściągnęłam polecany przez Ciebie program. Rozumiem, że nie wymaga on dodatkowych instalacji, tylko działa po wypakowaniu jako zwykła aplikacja? Wolę się upewnić, bo jestem już trochę zakręcona... dalskjd - muszę iść na spacer, bo powoli dostaję kręćka, dzięki Twojemu linkowi też... :) undertaker - już szukam :) Dziękuję Wszystkim za rady! :)

mam ten program u siebie, i chyba nie trzeba już niczego instalować :) 🌻

Gość łeeee wszystko ręcznie trzeba
wklepać:o z płyty nie wczyta:(

Gość a co używasz jaki program
? bo też jestem zainteresowana

Gość łeeee wszystko ręcznie trzeba
no właśnie nie mam żadnego. za to mam MPEG Audio Collection do muzyki i sam zrzuca tytuły i autorów z płyt.